Jump to content

Recommended Posts

Danas pocele kvalifikacije za GSL 2, u kom se ocekuje zaista jako puno dobrih igraca sa svih strana, ex pro sc bw gameri, wc3 gameri, novi igraci, stranci, kvalifikacije obecavaju zaista dosta uzbudjenja.

Preko 2500 igraca se prijavilo, jel kao sto je vec receno, 3 GSL-a koja ce biti ove godine odrzana su totalno otvorena, i sluzice za seedovanje za sledecu sezonu.

Kvalifikacije ce trajati cetiri dana, s tim sto je sutra pauza. Bice 32 grupa iz kojih ce po dva igraca se kvalifikovati za sam turnir. Znaci po 16 igraca svaki dan kvalifikacija.

Posle prvog dana, sledeci igraci su se kvalifikovali:

Qualified Players:

( P ) IrOn (oGs)

( Z ) Phoenix (WeRRa)

( P ) Choya (fOu)

( Z ) IdrA (EG)

( T ) Loner (China)

( T ) Rain (WeRRa)

( P ) Ace (STARTALE)

( P ) Garnet

( T ) Lyn (WeMade)

( T ) ChRh (IM)

( P ) Chief (NEX)

( P ) Bleach (NEX)

( T ) Review/강지영 (fOu)

( P ) ZanDarke (ReX)

( T ) Gon/Bright (oGs)

( T ) Tankboy (Prime)

Od poznatijih igraca koji se nisu kvalifikovali su :

( T ) Jinro

( Z ) Haypro

( Z ) Artosis

( Z ) Luffy

( T ) Moon (WC3)

( Z ) GoStop (WC3)

Eto vam malo infa, sto se tice nekog licnog komentara, jako mi je zao da vidim da je distribucija rasa za sad 7 protosa, 7 terrana i samo 2 zerga, sobzirom da najzanimljivi mecevi su ZVT i ZVP, ali eto, jako puno Zerg igraca ipak nije uspelo da uradi ono sto se ocekivalo od njih, i ostaje nam samo da se nadamo da ce u predstojecim danima bitii malo bolja situacija.

Interesantno da prva cetiri igraca koja su se kvalifikovala su bili 2 P i 2 Z, ali posle toga Zergovi totalno staju failujuci da dobiju jedan slot u narednih 10 kvalifikanata.

U svakom slucaju, od ponedeljka se nastavljaju kvalifikacije, a za taj dan se prica da ce zaista imati jako puno dobrih igraca, medju kojima je i Nada, tako da jedva cekam kako ce se stvari odvijati, samo nadam se da ce ipak po malo "namestati" grupe, tako da necemo videti neke od favorita da igraju u finalima svojih grupa..(tj polufinalima jel po dva igraca prolaze dalje)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 207
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Sa ovih kvalifikacija nema GSL ne izbacuje replayeve, a nazalost jos nema live streaminga sa kvalifikacija, ali od ljudi koji su tamo bili dosle su informacije da je lagano dobio sve partije 2-0 do te odlucujuce kad je izgubio.Po forumima vidim da je imao bas dosta fanova, e sad nisam pratio warcraft , ali predpostavljam da je onda tamo bio neki uber skill mega baja?

A u principu dosta je dobar, ocekivalo se da ce se kvalifikovati za glavni turnir, al eto, ipak nije uspeo za sad.

Link to comment
Share on other sites

Ja ne znam kako neko posle onog wc3-a moze da igra sc :P Kad se zavrsila beta bila, bio sam nalozen i igrao mi se rts i uhvatim malo da igram wc3 na bnetu. Majko mila koliko sam se smorio, koliko je ono sporo sve u pm ... po navici iz sca upadam liku u bazu sa 5-6 t1 jedinica i herojem i tucem zgrade, a helt im se ne pomera :|

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

Link to comment
Share on other sites

Kada pocne turnir, kvalifikacije se ne strimuju za sad nazalost :(

Edit: a evo i igraca koji su se kvalifikovali drugog dana kvalifikacija:

(T)oGsHyperdub (#43 KR)

나비효과 (#132 KR)

FreeDSL (#81 KR)

SoundWeRRa (#39 KR)

Overthezero (#148 KR)

반반치킨 (#1,099 KR)

Cargo (#196 KR)

mvp (#8 KR)

oGsCezanne (#15 KR)

수호신 (#126 KR)

길자 (??? KR) ((T)Sync)

rain (#97 KR)

ManofOneway (#9 KR)

아야 (#??? KR)

박효종 -- 삐삐 (#118 KR)

sanZenith (#55 KR)

Evo kao sto neko rece, i zvanicno je sada, Boxer ce igrati na GSL 2, epic epic epic epic...neki su mislili da se to nece desiti, ali sad druge strane, kako je covek mogao da odoli dropshipima koji lece, sto rece neko, to je blizzard poklon Boxeru :P

Steta samo opet malo zergova, samo 3, izgleda da ce opet sve biti flodovano PvT mecevima....od 32 coveka 5 zerga za sad, neverovatno stvarno...

Interesantno Julyzerg aka FantaPrime sad nije uspeo nazalost da se kvalifikuje

Edited by _vladimirBG_
Link to comment
Share on other sites

Nope, igrao je sa Zergovima ipak.

Sto i objasnjava zasto je ispao...sigh : / :(

Edit: Lalz, u svetlu danasnjeg dana dodao bih da se lik koji ga je izbacio zove GAYBAR , ali po komentarima izgleda da je zasluzeno izgubio, dve partije za redom od 4 gate allina..

Edited by _vladimirBG_
Link to comment
Share on other sites

Ma daj, 4 gate mogu i ja da sprecim. Nije dobro scoutovao ocigledno =P.

Prva partija me bas zanima sta je u pitanju, a drugu ocigledno posto korenaci dosta ulazu na mind game da se July malo kockao, i ocekivao da ce protivnik promeniti taktiku, tako se nije sprema za 4 gate, mada sa druge strane, to ipak nije toliko early push da ne moze da se scoutuje..mislim ajde da je proxy void ray ili nesto, ali 4 gate..jbg, siguran sam da cemo i na GSL 2 videti u dosta partija kao i na kecu, koliko scoutovanje/ne scoutovanje znaci...

Ono sto je interesantno posle dva odigrana dana kvalifikacija, da 70% igraca iz top 16 GSL 1 jos nije igralo kvalifikacije, tako da ce sutra i preksutra verovatno imati neke zaista jake meceve, i da ce sigurno neki dobri igraci morati "na klupu" do GSLa 3

Link to comment
Share on other sites

Evo juce su izvuceni parovi za GSL 2 RO 64, zaboravih da postujem kvalifikante iz treceg i cetvrtog dana, naravno najbitnije je da su se i Nada i BOxer kvalifikovali, a najevece iznenadjenje je da je Tester ispao u zadnjoj rundi kvalifikacija, sobzirom da je vazio za jednog od favorita turnira, elem , evo parova za RO 64 :

Bracket A

FruitDealer vs ButterflyEffect

Ellenpage vs BabyWeRRa

Apple vs PhoenixWeRRa

Liquid`TLO vs BabyByeBye (Sangho)

choya vs Rain

oGsEnsnare vs Suzy

Ace vs NEXKYumer (Chrh)

HongUnPrime vs Kyrix

Bracket B

HopeTorture (Rainbow) vs FlintZenith

Pippi vs oGsCezanne

oGsHyperdub vs sanZenith

Garnet vs CheckPrime

oGsInca vs Aya

TankboyPrime vs Clide

NEXGenius vs rain

Sync vs jookToJung

Bracket C

ManofOneway (Boxer) vs Happiness (Gas)

CoreJJang (코어짱) vs Bless (Lyn)

Bleach (블리치) vs Loner

Terious (테리우스) vs PoltPrime

LegalMind vs Leenock

Suhoshin (수호신) vs FreeDSL

Cargo vs oGsNaDa (Nada)

ParkJongHyuk (박종혁) vs NEXChief

Bracket D

EGIdrA vs ChickenCombo (반반치킨)

ReXZanDarke vs oGsGon

soundWeRRa vs mvp

Jjakji vs oGsZenio

NesTea vs Kang Ji Young (강지영)

Overthezero vs oGsMC (Iron)

LoveRip (즐겨찢기) vs oGsTheWinD

MakaPrime vs Banbanssu (반반쓰)

Dakle, Boxer i Nada mogu da se sretnu u 1/16 finala ako pobede obojica 64 i 32, jel su oboje u C grupi, ali videcemo koliko su u formi kad je SC 2 u pitanju, Nada je imao malih problema u kvalifikacijama gubeci prvu partiju u poslednje kolu, ali se povratio i dobio sledece dve, dok je Boxer bez vecih problema odradio svoj deo posla, doduse, kvalifikacije jesu nezvanicno bile "pomalo" dirigovane za njih dvojicu :)

Sto se tice konacnog rasporeda rasa , ovako izgleda:

GSL 2

Terran......29...45.3%

Protoss....20...31.3%

Zerg.........15...23.4%

Znaci u principu Terani i Protosi su zamenili brojke, Zerga ima jednog manje nego u GSL 1, sto samo pokazuje da je pobeda Cool-a vise prouzrokvana njegovim imbanessom :P nego izborom rase.

Turnir pocinje 18og oktobra 11 am po nasem vremenu, i prvog dana se igraju sledeci mecevi :

FruitDealer Z vs Butterfly Effect T

NEXGenius P vs Rain Z

oGsInca P vs Aya T

MakaPrime T vs BanBans P

ManofOneway ( Boxer ) T vs Happiness T

Link to comment
Share on other sites

Pozz svima, evo rezultata prvog dana GSL 2, RO64, danas je igrano pet meceva, umesto da se ide redom iz A bracketa, danas je igralo petoro igraca koji bi trebali ici na Blizzcon, pa je zbog njih malo ispomerano, defnitivno najvece zvezde turnira Cool aka FruitDealer pobednik prvog GSLa, i Slayer Boxer pobednik...starcrafta :P su bez vecih problema pobedili svoje meceve, kao i ostala tri favorita - oGs Inca, Maka i nexGenius.

Kratak review dok zvanicni ne izadju :

MATCH 1

W FruitDealer < Blistering Sands > ChaosTheory

W FruitDealer < Scrap Station > ChaosTheory

Nije igrano -FruitDealer < Shakuras Plateau > ChaosTheory[

/b]

Sampion sampionski, prvu partiju Cool ide na 15 hatch, protivnik pokusava da ga cheesuje zatvarajuci mu prolaz izmedju expa i maina sa dve barake, Cool uspeva da vidi na vreme, ubija mu radilice, i samim tim stavlja Chaosa u preveliki zaostatak, par zerglinga dovrsava posao.

Drugu partiju Chaos ide na banshee 2 airport haras, Cool uspeva da se odbrani queen-ovima, koje u tom procesu gubi zajedno sa par dronova, ali Mutalisci taman izlaze na vreme da ga odbrane od pusha koji cine par marinaca, maraudera i dva tenka, i izvuku GG od protivnika.

MATCH 2

W NEXGenius < Lost Temple > rain

W NEXGenius < Delta Quadrant > rain

Nije igrano -NEXGenius < Xel'Naga Caverns > rain

NEXGenius je jako dobar igrac koji je dosao na GSL 2 pod velikim pritiskom ispadanja u RO64 u GSL 1, od duplog cheesa sa proxi barakama od strane DAVITa, ali stvari su drugacije krenule ovaj GSL. Protiv zerga Raina se otvara sa 2 stalkera rushom, da counteruje 15 hatch dok zerglinzi jos nemaju speed, iz toga tranzituje u FE (fast expand), na sta Rain uzvraca roachevima, i krece da ga pushuje, i tu mozemo videti 3-4 zaista lepe borbe, ali NEXGenius uspeva da se odbrani uz pomoc par cannona, i posle par minuta neprestane akcije krece u kontra napad i uzima partiju.Zaista dobra partija ,treba je pogledati.

Sledeca partija je najbrza partija ovog dana, kada NEXGenius scoutuje 15 hatch na Delta Quadrantu, sto i nije bas najbolja ideja, i lako counteruje sa photon canon rushom backovanim sa zealotom.

MATCH 3

W oGsInca < Metalopolis > Aya

oGsInca < Delta Quadrant > Aya W

W oGsInca < Xel'Naga Caverns > Aya

oGsInca, jedan od najvecih nada protosa u Koreji, zaustavljen u proslom GSLu u cetvrtini finala od Cool-a aka FruitDealera, usao je u ovaj GSL sa velikim ocekivanjama.Ocekivalo se da ce roflstompovati svog protivnika, ali Inca nastavlja sa svojim specificnim igrama, i umesto da igra standardne taktike, igra specificne rushove.

Prvu partiju Inca otvara DT rushom, stvara prednost, ali iz nje prelazi na Colosuse + gateway units, koje Aya uspeva da odbrani marauder + vikinzima, posle toga napokon odlucuje da predje na HTove i storm, i lagano uzima partiju.

Sledecu partiju opet otvara DTovima, ali Aya je ovaj put spremniji, i uzvraca mu u stilu, "Letecim Dark Templarima" :) tj cloackovanim banshijima, i vraca mec na neresen rezultat.

Treca partija...je jako interesantna, Inca otvara Void Ray rushem, ali Aya uspeva da ga rano scoutuje, i pokusavajuci da igra mind game sa Incom, racuna da ce ovaj preci na full Gateway units jel mu je Stargate scoutovan, i zbog toga pumpa maraudere iz baraka, ali Inca ipak dolazi za 3 void raya, i Aya gubi partiju ne uspevajuci da se odbrani sa samo 8 marinaca.

MATCH 4

W Maka < Metalopolis > Banbanssu

Maka < Shakuras Plateau > Banbanssu W

W Maka < Steppes of War > Banbanssu

Ovaj match nisam uspeo da gledam prvu i drugu partiju, koliko sam ispratio obe su bile identicne, jedan igrac je isao na FE, a drugi na push, sto se nije najbolje zavrsavalo po onog ko se expandovano :) tako da se uslo u trecu partiju, u kojoj Banban pravi veliku gresku, pokusavajuci da uradi push na 2 bunkera, gubi vecinu vojske bez uspeha, obojica se onda expanduju, ali Maka zbog prednosti containuje Banban, Ghostovima ga nukuje i EMPuje, i lagano cisti protivnika.

Maka je inace bolestan igrao, ali je ipak uspeo da prodje dalje, samo sto je sad pitanje da li ce moci da dodje na blizzcon.

MATCH 5

W ManofOneway (aka Boxer) < Lost Temple > Happiness

W ManofOneway < Xel'Naga Caverns > Happiness

ManofOneway < Scrap Station > Happiness nije igrano

Iako se ulazilo sa strepnjom u ovaj mec, jel su ocekivanja bila velika u vezi Boxera, a sa druge strane ovo mu je ipak prvi SC 2 turnir, Boxer je nagradio fanove sirom sveta sa dve zaista lepo odigrane partije.

Dok je njegov protivnik koji je bio prvi put pod svetlima pozornice, bio po malo nervozan, Boxer je totalno opusteno usao u mec, pushujuci sa 3 marinca i scv-om, Happiness je imao samo dva marinca u bazi u tom trenutki, i ako je povukao radilice, Boxer je izvanrednim microm, pomerao i pucao sa marincima kako jos nismo videli na GSLu.Uspeva da ubije par radilica pre nego sto marinci umiru, time stvara lepu prednost, uzima expo i sieguje se na xel naga toweru containujuci protivnika, za to vreme sa obe strane dolaze vikingi sa po jednim ravenom, Happiness pokusava da probije sredinu dok ga Boxer harasuje dropshipima, ali ne uspeva i gubi veliku borbu na sredini sto je ujedno i kraj partije.

U drugoj partiji, Happiness se odlucio na 1 base push sa marincima marauderima i 2 siege tenka, i sa vecom vojskom krece ka boxeru, sa kojim se susrece na sredini, pokusava da se malo povuce, ali boxer koji vec ima istrazen steampack, uz "malo" mikra uspeva da unisti vecu vojsku protivnika.Za to vreme obojica uzimaju expo, i krecu da prave novu vojsku, ali Boxer dolazi sa dropshipima na dve razlicite strane, u expo i main, dok je Happines imao usigovanog tenka izmedju na poziciji da brani zemljani napad, i posle nepunog minuta advansuje u RO 32 na opsti nerdgazam publike :)

Posle partije on prvi ustaje i odlazi do protivnika da se rukuje sa njim, dok komentator Artosis sa neskrivenim kezom od uveta do uveta iscekuje da uradi mini intervju sa legendom licno.

Zaista je bilo epic gledati, i sam mac, kao i sve ostalo oko Boxera, sa kojim uvazavanjem i postovanjem ga svi gledaju.

Da i samo na Fisherovom Team Liquid re-streamu, na kom inace i ja najcesce pratim GSL, broj Viewera za vreme njegovog meca je skocio sa prosecnih 4000, na 12000 :)

Anyway, toliko o prvom danu, ocekivane pobede Favorita, Sutra nas ocekuje devet meceva, jedina losa strana za nas evropljane, sto se prva cetiri igraju vec od 6 ujutru :/ umesto standardnih 11, ali dobro sta da se radi, sobzirom da dva od tri stranca na GSLu igraju u tom terminu - TeamLiquid TheLittleOne, i Kinez Loner , vredi poraniti i videti kako ce da se pokazu.

Aj pa sutra sa novim reportom ako me neko od modsa ne banuje za spam wall of text-a.

Edited by _vladimirBG_
Link to comment
Share on other sites

Bilo super partija, nije bilo iznenadjenja, svi favoriti su prosli, ali inca i maka uf, nisam ocekivao da se namuce tako. Nisam gledao sve, samo incu, maku i geniusa, ali bilo je super. Inca je ocajno odigrao drugu partiju, forsirao je taj neki dt push opet, preko proxy pylona kojeg je protivnik provalio odma, al Inca forsirao i dalje to isto umesto da se vrati na neku normalniju taktiku, gadno bese. Srecom protivnik mu nije vrhunski igrac pa nije iskoristio greske u svim partijama kao u ovoj drugoj, tako da je inca prosao nekako.

Maka je bio na korak od ispadanja u toj trecoj partiji, vrh partija, ali banbansu je tako prokockao ogrooomnu prednost da to nije vidjeno. Prodao je pola vojske za jedan bunker i jos kasnio sa expom, sa techom. Mislim ocigledno da je mislio da ce da zavrsi tu i kao to je to ali nikad ne mozes biti siguran pogotovo protiv make koji je jedan od najjacih terana sigurno. Maka za kraj spektakl sa nuklearkama hehe uvek volim da ih vidim :) Odlican push sa jos boljim empjevima, sve na mestu, pregazio ga na kraju.

Steta sto nisam gledao boxera i coola, ali moracu da nadjem negde vodove.

Link to comment
Share on other sites

Maka je bolestan malo, prehlada ili sta vec, dobro je da je uopste i dobio sobizrom da nije igrao u 100% spremnom stanju, a Inca, pa da, "glupira se" umesto da uzme i pregazi protivnike, ne znam cemu to kockanje...oboje su u svakom slucaju imali srece da su igrali protiv igraca koji nemaju iskustva igranja pred kamerama, pa da iskoriste sanse koje su im se pruzile u trecim partijama.

Pored zvanicnih VOD-ova koji se placaju, i nekih na koreanskim forumima do kojih je tesko doci ako ne razumes jezik, znam za ovaj nacin da se odgledaju partije -

http://www.youplayoff.com/playoff/286/%282010+GSL%29+Sony+Ericsson+STARCRAFT+II+Open+Season+2

Samo predjes preko nekog para i kliknes More Details On This Ro64 , nije neki kvalitet, ali odradi posao.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...