lumendal Posted October 1, 2010 Report Share Posted October 1, 2010 Pozdrav svima, kao sto neki od vas (koji prate pro turnirska desavanja) znaju, u subotu u 11 sati po nasem vremenu bice odrzano finale prvog Global Starcraft League turnira u Starcraft dvojci - My link pa cisto da proverim jel ce negde u Beogradu biti okupljanje ljudi da gledaju zajedno da i ja banem, smara me da sam gleda non stop kod mene u igraoni, ljudi me cudno gledaju dok se derem i navijam :) Uzgred, posto vidim da za sad niko nije ni spominjao niti se vodi mnogo prica o ovom turniru, za one koji ne znaju, GSL - Global Starcraft League je najozbiljniji projekat ka ustolicenju Starcraft 2 igre u E - Sport, ugovor je potpisan izmedju Blizzarda i GOMtv-ja na tri turnira sa nagradnim fondom od po 150,000$ (85,000 za prvo mesto) do kraja ove godine, po kome ce se rangirati igraci u dve pro grupe od 32 i 96 igraca, i po tome (uz kvalifikacije) ce sledece godine biti odrzano 12 turnira od kojih ce 3 biti pro lige (sa jos vecim nagradnim fondom), i 9 eliminiacionih turnira kao sto su i ovi trenutno. Igra se u Juznoj Koreji, 64 coveka ucestvuju, uz kvalifikacije u kojima bude preko 500 igraca.Naravno vecina budu Korejski, iz ociglednih razloga, posto Evropski/Americki Igraci moraju naci sponzore za put i troskove tamo (Svaki Turnir traje po mesec dana), plus konkurencija je zaista teska - na prvom turniru je ucestvovalo cetvoro ne korejskih igraca, dvojica su ispala odmah u RO64, a dvojica koji su bili medju favoritima su ispala vec u RO32 (Idra (Z) i TheLitlleOne (T) ) Posle skoro mesec dana, konacno je stigao red na veliko finale, i na vrh su ipak isplivali ex starcraft pro igraci - IntotheRainbow aka HopeTorture, poznati protoss iz BWa, koji je switch-ovao na Terane u dvojci - My link (link ka njegovom fan profilu ukoliko vas zanima nesto vise o njemu) i Cool aka FruitDealer , nada zergova, koji sem njega su jako lose prosli na turniru, i taman kad su svi mislili da nece biti ni jednog zerga u top8 a kamoli dalje, on je uspeo da stigne tamo gde je malo ko mislio da ce stici.- My link Nazalost politika GOMtv-a je da ne izbacuje repleyeve sa ovih turnira, tako da jedino mozete gledati partije uzivo (High quality stream koji se placa, i Low quality stream koji je dzabe), ili VODove, a to se placa 20$ mesecno. VODovi koji dospu do youtube-a se uglavnom vrlo brzo obrisu i nalozi koji ih postave dobiju ban, tako da jedino mogu da se vide partije na nekim korejskim sajtovima, ili sto bi ja preporucio zainteresovanima na - My link Eto, odoh ja malo u offtopic, koji je inace bio namenjen za pitanje jel ce biti negde okupljanje da se gleda, ali eto, za one koji ne znaju o cemu je rec, po malo info-a. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted October 1, 2010 Report Share Posted October 1, 2010 Pa daj ime i adresu te igraone pa mozda mozemo tamo da se okupimo? Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lumendal Posted October 1, 2010 Author Report Share Posted October 1, 2010 (edited) Pa daj ime i adresu te igraone pa mozda mozemo tamo da se okupimo? Pa ako nema nikakvog okupljanja, ja cu gledati u igraonici ATG ispod vuka, i svako ko hoce da svrati je dobrodosao :) , mada kao sto rekoh, ja sam otvoren za sve opcije, ko god hoce nek predlozi nesto ako nema vec nekih planova :) Znaci to je u 11 ujutru, pa koga ne mrzi da ustane...:) ja cu biti i ranije tamo, ako neko bude hteo da dodje a ne moze sam da se snadje. Dobro nismo mi ni lose prosli, tih 16 pm po Korejskom vremenu je 4 am po Americkom, tako da oni imaju malo vecih problema sa pracenjem turnira :) Nadam se samo da iako je Cool pokazao odlicnu igru vs terana u polu finalu, Intotherainbow ga nece pocisti 4-1, 4-0 sobzirom da je on ipak dosta kvalitetniji igrac (po onome do sada vidjenom) od njegovog protivnika iz polu finala.. U svakom slucaju uz onakav flanking u late game-u sve je moguce, predpostavljam da ce zavisiti dosta od toga kakav ce pritisak u odlaganju late game-a moci da postavi ITR Edited October 1, 2010 by Sting [spoiler] tag stavi [/spoiler] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Litt Posted October 2, 2010 Report Share Posted October 2, 2010 http://www.youtube.com/results?search_query=FruitDealer+vs+HopeTorture&aq=f evo i repova ko hoce da gleda, ovaj zerg je lud ^^ Quote ~~ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sarma Posted October 3, 2010 Report Share Posted October 3, 2010 ovaj JEBE... ali da igra terrana zavrsio bi u hagu... :DDDDDDDDDDDD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Litt Posted October 3, 2010 Report Share Posted October 3, 2010 ma jok brate, zerg je op inace ne bi 1/4 finale prosao :x Quote ~~ Link to comment Share on other sites More sharing options...
E jebes baku Posted October 3, 2010 Report Share Posted October 3, 2010 (edited) hahah sabio ih zerg najsmesnije od svega je .. sto je fruitseller pre nekih 1-2 nedelje na forumima pisao kako su zergovi jako slabi i kako je pitanje hoce li gsl uopste igrati sa njima... i kako protiv svojih sparing partnera iz klana terrana ima 10% sansu za pobedu tl.net link Edited October 3, 2010 by E jebes baku Quote fml Link to comment Share on other sites More sharing options...
Litt Posted October 3, 2010 Report Share Posted October 3, 2010 sto bi ljudi onda placali 80 dolara da gledaju vodove ako svako moze da skine rep? Quote ~~ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ser_freeman Posted October 3, 2010 Report Share Posted October 3, 2010 (edited) Odgledah svih 5 partija i sta reci. Ovaj fruit stvarno igra mozgom he he (a cim bi drugim). 2 koraka je ispred protivnika u svakom trenutku. Jel zna neko dokle je stigao najbolji protos Edited October 3, 2010 by SER_Freeman Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sarma Posted October 3, 2010 Report Share Posted October 3, 2010 Odgledah svih 5 partija i sta reci. Ovaj fruit stvarno igra mozgom he he (a cim bi drugim). 2 koraka je ispred protivnika u svakom trenutku. Jel zna neko dokle je stigao najbolji protos mislim da je bilo 27 toseva, 21 terr i 16 zergova... u 1/4 je bilo cini mi se 1z i1p i 6t :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spery Posted October 4, 2010 Report Share Posted October 4, 2010 HongUnPrime je toss? On i tester u 1/4. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giganthrax Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 najsmesnije od svega je .. sto je fruitseller pre nekih 1-2 nedelje na forumima pisao kako su zergovi jako slabi i kako je pitanje hoce li gsl uopste igrati sa njima... i kako protiv svojih sparing partnera iz klana terrana ima 10% sansu za pobedu To je pricao za sledeci GSL, ne za ovaj. Uglavnom, svaka mu cast. Covek je bio duplo bolji od svih protivnika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 Meni samo nije jasno, ako ima 10% uspesnosti protiv svojih timskih drugara gde su bili ti drugari na gslu? Gadljivi na pare? Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
spery Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 To je bilo protiv terrana, pre patcha. Kaze da se posle patcha mnogo stanje popravilo. A ostali su mozda poispadali do tada, ipak je Cool profi iz keca pa moze da pruzi maksimum kad je bitno :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lumendal Posted October 5, 2010 Author Report Share Posted October 5, 2010 (edited) Meni samo nije jasno, ako ima 10% uspesnosti protiv svojih timskih drugara gde su bili ti drugari na gslu? Gadljivi na pare? Hm, verovatno nisi pratio GSL pa cu ti odgovoriti.Naime Cool i Tester su se malo pre GSLa odvojili od klana u kome su predhodno bili - OGS ( poznat SC2 klan, imali su solidan broj predstavnika na GSLu) i odlucili su da testiraju sami bez ikoga, njima se pridruzio Clide, i njih trojica su osnovali klan Team SCV Life ili ti TSL, koji i u ovom trenutku za sada broji samo tri clana :) Njih dvojica su i te kako ucestovali na GSLu, i na samom pocetku bili daleko veci favoriti od Cool-a , i daleko su dogurali, ali na zalost njihovih fanova Tester je bio izbacen u 1/4 finalu od drugog finaliste - IntoTheRainbowa, dok je Clide totalno neocekivano u ro16 ispao od do tada ne preterano poznatog protosa iz Prime klana - Hongun-a Samo mala ispravka, nisu bila 2 protosa u 1/4 finalu, pored Testera i HongunPrime-a bio je i ogsInca, jedan od najboljih pojedinaca u OGS Klanu, koji je izgubio od Cool-a. Da repova nece biti da se skinu to im je neko pravilo, inace nije bas 80 dolara nego 20, a ima i one day pass - 2 dolara, a kao sto neko vec rece, ima po nekim random sajtovima da se nadju LQ VOD-ovi Edit: A razlog zasto je Whineovao na tom forumu, je bila frustracija, jel Testera koji vazi za najboljeg protosa trenutno, je izuzetno tesko dobiti sa Zergovima, pogotovo sto sam Cool misli da je ZvP neizbalansiraniji nego ZvT, a protiv Clida jednostavno dosta dugo nije imao resenja za mid game mass harass dropshipe, tj po 1 drop na svaki expo i tako tri do cetiri odjednom, ali kao sto se moglo videti, uspeo je da se snadje kad je bio najbitniji, i zaista je masterirao najbitniji aspekt igranja sa zergovima - odbranu. Edited October 5, 2010 by _vladimirBG_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sarma Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 Meni samo nije jasno, ako ima 10% uspesnosti protiv svojih timskih drugara gde su bili ti drugari na gslu? Gadljivi na pare? sve i da je tacno da ima 10% uspesnosti i da je dobio svakog od njih u svim kolima i dalje ga je manje usralo nego nekoga ko je osvoji loto tiket :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts