Jump to content

Wireless mouse problem

Pipboy

Recommended Posts

Pre oko mesec dana mi riknuo stari, žičani mišonja, i rek'o, ajde već kad kupujem novi, da bude bežični. Prodavac me ubeđivao da baterije neću morati da menjam mesecima (i čitam po internetu slične utiske), međutim danas mi je prijavio da je low sa baterijama (idu dve obične, AA 1,5v), i u settingsima za miša isto to piše. Sad, predpostavljam da ne trebam/moram da vadim baterije kad je komp ugašen ili kad ga ne koristim (preko noći dok skida torrente, npr), dal je ovo normalno ili grešim u nečemu? Koji miš bi neko preporučio sa ubedljivo najdužim battery lifeom? Btw, ovaj moj je neki generični, Microsoft Wireless mouse 2.0, evo i sličke.

413YTQVKFNL._SL500_AA300_.jpg

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

"By my deeds I honour him, V8."

Moguce da su ti bile vec ispraznjene baterije (hoce tako ako stoje dugo, ako si ih dobio uz mis, gotovo sigurno je to).

Za menjanje ne znam, mada ako moze da se izvuce zicni "na zivo" sto ne bi mogao i bezicni?

A za najduzi vek sam cuo da ima Logitech M705 Marathon Mouse, oko 2-3 godine, pa pogledaj. Mada kosta oko 40evra kod nas, ne znam koliki ti je budzet...

Hm, ovo prvo nije, baterije su bile posebno spakovane. Mene u stvari interesuje kakva je praksa sa ovim miševima, jel uobičajeno da se vade baterije kad se ne koristi? Hvala na odgovorima, btw.

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

Pa bile su spakovane u celofanu i spakovane zajedno sa mišem, mada mi i deluje da su ih kupili na pijaci i zapakovali sa mišem (ne ovi naši, nego tamo u Singapuru gde je pravljen miš) :)))

Nema on/off dugme, ima samo dugmence connect, to valjda ako se desi da risiver trokira pa se izgubi kontakt (nešto kao reset taster, valjda, ako sam dobro protumačio manual). Jel postoji neka off-chance da windows zapravo brlja i pogrešno prikazuje nivo baterija, pa je u stvari sve u redu?

E jebiga to vec ne znam :) Najsigurnije ti je da kupis jos dve takve baterije i da ih drzis uz komp, pa kad ove crknu, samo zamenis i gg :)

Pejo, nisam to mislio :) Moguce da mi je malkice retardirana recenica :) Ne treba da ih uopste vadi, a ako ima on/off dugme, moze to da koristi da produzi zivot baterijama :)

odlaze bežični miševi u sleep čim ih malo duže ne diraš, nema veze s tim da li je upaljen komp ii nije. vidi koliko će trajati duracell, varta, energizer ili tako neke koje sam kupiš, pa onda donosi sud, te baterije koje si dobio uz miša su lowest bidder fazon