Jump to content

sacred 2 problem (verovatno sa physxom)

Doolio

Recommended Posts

e vako, muku mucim da pokrenem ovu igru, smorio sam se, al bas mi se ne da da odustanem jer je igra gej i, pored toga sto je ogromna, instalira se sto hiljada milijardi godina.

idemo redom:

skino sacred 2

skino ekspanziju blood and ice

skinuo potrebne patcheve (ekspanzija ne moze na vanilu lol)

instalirao sve clean

patchovao na 2.65.1 (ekspanzija se inkorporira, tako da sad ima samo jedan exe i tako to)

skino krek za 2.65.1, krekovo.

nece da se pokrene igra, stisnem exe i odma mi da send/dont send kurac. odem na net, vidim igra koristi physx i drka kurac sa tim i skontam da je gotivno da disablujem. igra ima physx instalaciju upletenu u svoju, tako da sam dobio neki matori physx (sedam nesto). odem ja na properties od njega, vidim ne mogu nista da mijenjam (posto imam ati) i da mi vec stoji na 'no acceleration'. nista, uninstaliram physx. pokrenem igru, on mi kaze vec neki konkretniji problem koji se svodi na "nemas physx".

skontam ja da moram da imam physx makar on ne radio nista i makar ga iskljucio i skinem najnoviji. kad gle gotive, najnoviji physx nema nikakve propertize, a igra se, naravno, ponasa isto, samo rokne send/dont send. nista, probam jos neke starije, isto, pa jos neke, dok nisam dosao do nekih koji daju properties i onda sam, fala bogu, opet na pocetku.

odem opet na netove i skontam da moras da imas physx instaliran, nebitno da li ti radi ili ne. takodje skontam da se vrte par resenja po netu od kojih mi nijedno ne pomaze:

-stavljanje physxa na 'no acceleration' u physx propertizima. ovo radi samo sa matorim physxima, sto nije problem. takodje, posto nemam nvidia karticu, stoji mi tako po defaultu. ono sto jeste problem je sto igra nece da se pokrene svejedno.

-checkovanje "no physx" opcije u in-game meniju - LOL

-stavljanje "physx kurac palac" na vrednost 0 u nekom options.txt fajlu koji, naravno, kod mene ne postoji:) naravno, otvorio sam SVAKI txt fajl vezan za igru trazeci taj string, ali fala bogu, nema ga nigde. A I DA IMA, kazu da je ta vrednost po defaultu na nuli.

-kupi gforce OLOLOL

i sad me nervira jer sam skidao 20gb, jer sam skontavao kako se sta patchuje (ne, nije intuitivno uopste), jer sam instalirao igru, patcheve i ekspanzije tipa sat-dva (da, toliko traje instalacija kad sve klizi (?!?) )...

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Uf, zaboravio sam kako to tačno ide, ali znam da postoji Ice & Blood Reloaded (koji na sebi već sadrži patcheve koje instaliraš pre ekspanzije, piše u NFO-u, odnosno treba ti samo Sacred2-UK-INT-2_40_0_0.exe), pa potom ide Sacred.2.Ice.And.Blood.Fix-RELOADED, pa onda nađeš 2.65.1 full krek i strogo ispratiš NFO u svakom koraku

E sad ako si sve to radio onda možda igra traži neki noviji C++ runtime, traži na netu visual C++ 2005, 2008 i 2010 runtime, skini i instaliraj sve za svaki slučaj, po par mega su.

Ako neće ni tako onda reinstaliraj i završi proceduru na Sacred.2.Ice.And.Blood.Fix-RELOADED, pošto ja se sećam da je sa tim sigurno radilo kod mene, a patch 2.65.1 nisam isprobavao, možda su ga loše krekovali