Coyote Posted March 8, 2010 Report Share Posted March 8, 2010 (edited) Dakle, da li neko moze vise da mi pomogne oko ovoga.. Imam sledeci CPU: MBoard je: Gigabyte P35-DS-3R A ovo je memorija koju koristim: Kingstone Ono sto me interesuje, je kako bih mogao da dignem rad procesora na 3.2ghz.. I memoriju na 1066mhz mislim da mi radi trenutno na 800mhz..nisam 100% siguran :( Nemam iskustva sa tim i nisam nista probavao.. Pa bih radije da se raspitam kod vas drugara prvo :P Trenutna radna temperatura na procesoru mi je 18 stepeni.. (imam vodeno hladjenje corsair nautilus 500) pa bih da ga iskoristim kad ga vec imam :D Ako treba jos neki info.. vi recite :D Edited March 8, 2010 by Coyote Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Immortalis Posted March 8, 2010 Report Share Posted March 8, 2010 tebi je underclockovan procesor, verovatno imas upaljen onaj dinamicki clock ili kako se vec zove, a mogao bi malo da guglas posto na netu ima guide na svakom cosku vezan za ovaj proc. ukratko treba ovo da uradis A very simple over clock for ur Spec will be: Before overclocking Disable All CPU features like Enhanced Speed Step, C1E(Enhanced Halt State), TM2....Etc Set Vcore to manual and set it to about 1.25 volts (Standard Vcore for ur CPU) 1. Lower the DRAM frequency to 667MHZ from 800Mhz so it will be FSB:RAM=1:1 Update : Set ur PCIe frequency to Manual and set it to 100MHz just to be sure it wont go high and do Video card Probs 2. Increase the FSB to 400MHz from 333Mhz(your stock speed) dont change the multiplyer leave it at 8 or Auto. When you do this ur DRAM frequency will increase to 800MHz so itll be running on stock speed, No OC on Ram 3. And u got a overclock of 3.2GHz 4. And if ur system is not stable enough Increase the Vcore just a little bit and itll all be fine... 5. Keep ur Eye on the CPU temp all the time, dont let them pass : CPU temp>65 Core#0 >75 Core#1 >75...use speed fan or Core Temp to monitor the Temps 6. Run Orthos for a few hours to test the Stability..if it dont return any errors u are all done Remember this the simplest OCing u can do.. happy Ocing dont fry ur CPU :D Quote This video contains content from Jimmy Kimmel Live, who has decided to block it in your country. [23:47] <manager-> jao dete jao dete :D chickenonaraft.kom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coyote Posted March 9, 2010 Author Report Share Posted March 9, 2010 Hvala, sredjeno :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GOd Posted March 9, 2010 Report Share Posted March 9, 2010 Pa neo isti ti djavo. samo ce ti trebati vishe napona na procesoru izguglaj pa vidi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kovica Posted March 9, 2010 Report Share Posted March 9, 2010 Jel si probao da otkljucas tog fenoma? Ja znam da ja bih Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiger21 Posted March 9, 2010 Report Share Posted March 9, 2010 Hvala Igi. :) Taman sam ja moju uspavanu bebicu, razbudio iz dvogodishnjeg sna. :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HitCrit Posted March 10, 2010 Report Share Posted March 10, 2010 Uuu!!! Imze, daj neki tip za Phenom II X3 720 i DFI LANPARTY DK 790FXB-M3H5 :D Dobar dobar! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tOMABRE Posted June 13, 2012 Report Share Posted June 13, 2012 (edited) Da ne otvaram novu temu, totalni sam newb u ovome, ali bas totalni. Posto sam sada kuci preko leta, a desktop masina mi je stara jedno 5-6 godina, pa me zanima mogu li je malo ubrzati bez da dajem pare :) Malo sam guglao i jedni kazu ne isplati se za ovaj procesor, drugi kazu primetna je razlika. Svako ubrzanje je dobrodoslo, da bar mogu da gledam malo bolje dotu 2 ili poneki stream, svaki fps vise je uspeh :) Evo SS-ova procesora i maticne, ako treba jos nesto recite. Isto tako ako ovo nije nesto sto bi trebao amater da radi :) http://imageshack.us/photo/my-images/829/23426699.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/443/81800901.jpg/ Edited June 14, 2012 by toMaBRE Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts