Sting Posted May 10, 2010 Report Share Posted May 10, 2010 Shto ne kazesh freeman . Lepo se predstavish da ljudi znaju shta da misle, ovako su svi mislili da si neki retard/klinac ^^ Imash neke topice na www.teamliquid.net pa na njihovom forumu sa nekim programima koji omogucuju stavljanje custom keys. Nisam siguran koliko bash rade, ali proveri pa nam javi? Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted May 10, 2010 Report Share Posted May 10, 2010 Šta se toliko tripuje sa tim prečicama, jes da bi bilo dobro da ima kastom varijanta, ali su i ovako sve bitnije i često korišćene stvari na i oko WASD-a, a neke egzotičnijie stvari nije toliki problem i nabosti na ikonice sa vremena na vreme. Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
REMA Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 @neo Igram age of empires3 vec 5 godina i trenutno sam 150-200 na svetu. Sad mi je jako tesko da se naviknem na defoult hotkeys u sc2. Mislim da necu igrati dok ne izadje patch gde ce omoguciti custom hotkeys. Sada sto igram igram jednom rukom samo sa misem. Necu da ucim pogresno :) Iako je ovo beta al stvarno ne mogu da verujem da su izostavili tu opciju. Totalno mi je debilno da moram koristiti ctrl groups za gradjevine. Gde onda vojsku da turim. Nisam igrao sc1 i verovatno zvucim kao razmazeno deriste al jebiga moze mi se. Pa i nije debilno. Zamisli da nisu stavili da mozhesh grupisati gradjevine. Shta bi onda radio? Mislim da si ti prvi na ovom svetu koji se buni za to. Shto kazhe Sting pravila igre su takva (nikome do sad nisu smetala). Shta bi ti igru koja ce da ti chita misli, da ne morash nishta da klikcesh? Upravo je umetnost igranja ove igre to kliktanje. Vezhbaj malo! Quote Show must go on Link to comment Share on other sites More sharing options...
ser_freeman Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 (edited) Ja i hocu da klikcem al ne onako kako su oni zamislili zato se i bunim. Ja sam u aoe3 promenio ctrl+ 5,6,7,8,9 na ctrl+ Q,W,E,R,T pa su mi lepo grupe za vojsku bile na 1,2,3,4 a za gradjevine Q,W,E,R,T. Jebiga aoe3 ima jeben counter sistem pa moras lepo da razvrstas vojsku. Sad sam gledao neke pro repleye pa sam video kako koriste ctrl groups. ctrl1 ground; ctrl2 air ostalo za gradjevine jer Izgleda da ovde nema puno microa. Kolko god vojske da imas fight traje maximum 10 secundi. Tu ne mozes bog zna sta da izmikrujes. Ako vec svi igraju na faster speedu mogli su makar sekunde da usklade sa tim. Kolko radilica treba da zadovolji jednu bazu sa 2 gasa? Edited May 11, 2010 by SER_Freeman Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 Pa 30, sve ti lepo piše pre meča :) Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Litt Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 kao optimal je na svaki vespine gejzer po 3 i svaku "kocku" minerala po 3, ali realno dosta ti je 16-20 radilica, na zlatne minerale stavi otp duplo manje jer brze donose ;) samo mi nije jasno zasto zergovi stave po 12 ? jel dronovi brze donose ili u cemu je fora? Quote ~~ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sarma Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 Ne znaju ljudi da igraju :) Testirao sam malo sve to i sa 2 radilice po mineralu minerali po minutu su ~700, dok sa 3 radilice donose ~800. upravo... ali ako zerg ide na fast exp... a uglavnom ide... dok dodjes do 60 radilica, u bazi ti je mothership :D zato zerg ima manje radilica, ali vise baza... jbg tih 8 radnika nije samo 16 lingi, vec i 8 larvi :) potrebno je 5-7minuta da bi se isplatile te radilice, a 5-7 minuta je previse za sc :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StormScion Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 u standardnom game ja sa protosom jurim 20 , stavim onda expanziju dok se dize expanzija nastancujem jos 4 pa transfer pola na expanziju i onda rokas opet do 20 i tako u krug... upravo... ali ako zerg ide na fast exp... a uglavnom ide... dok dodjes do 60 radilica, u bazi ti je mothership :D zato zerg ima manje radilica, ali vise baza... jbg tih 8 radnika nije samo 16 lingi, vec i 8 larvi :) potrebno je 5-7minuta da bi se isplatile te radilice, a 5-7 minuta je previse za sc :D zerg je opppppp ;) Quote Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will Link to comment Share on other sites More sharing options...
ser_freeman Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 Gde mogu da najdem statistiku svake jedinice. Npr damage/seconds, range, koji je tip, protiv cega ima bonus i tako to Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
viljuska Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 napravi game i idi na help preko f11 cini mi se (jedno od dugmadi gore levo). imas listu svih jedinica i tech tree. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
REMA Posted May 11, 2010 Report Share Posted May 11, 2010 Nekih 18 radilica je dovoljno za zerga na mindzhama. Quote Show must go on Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted May 12, 2010 Report Share Posted May 12, 2010 "100% saturation" je 3 puta broj kristala od minerala. Znaci u glavnoj je 3 x 8 = 24 a tamo gde ima 6 je 18 jelte :). Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Litt Posted May 12, 2010 Report Share Posted May 12, 2010 to za plave, a za zlatne je dosta po 2 jer brze donose, a opet 24 ili 20 nikakva je razlika, ne znam kome pade napamet 30 elem, jedno pitanje za sve zerg igrace sa laddera, da niste mozda probali neki drugi unit sem zerglinga? cisto da vidite kako izgleda? :) znaci polomicu sve sto imam po kuci jer ljudi NE ZNAJU ni za sta drugo, samo masuju kao budale i ja nemam toliko resursa da se branim, sad vise nije 6 zerglinga odmah nego 20 posle 5 min. Ok sve, dignemm dovoljno zilota i sentryja, blokiram rampu on se povuce i dodje za 10 sekundi sa 40, a pritom gradi expo. Znaci stiskaju ljudi SZ i SV samo i dobijaju n/c za balans Quote ~~ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest account 5 Posted May 12, 2010 Report Share Posted May 12, 2010 to za plave, a za zlatne je dosta po 2 jer brze donose, a opet 24 ili 20 nikakva je razlika, ne znam kome pade napamet 30 elem, jedno pitanje za sve zerg igrace sa laddera, da niste mozda probali neki drugi unit sem zerglinga? cisto da vidite kako izgleda? :) znaci polomicu sve sto imam po kuci jer ljudi NE ZNAJU ni za sta drugo, samo masuju kao budale i ja nemam toliko resursa da se branim, sad vise nije 6 zerglinga odmah nego 20 posle 5 min. Ok sve, dignemm dovoljno zilota i sentryja, blokiram rampu on se povuce i dodje za 10 sekundi sa 40, a pritom gradi expo. Znaci stiskaju ljudi SZ i SV samo i dobijaju n/c za balans stavis jedan cannon i cao djaci ^^ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted May 12, 2010 Report Share Posted May 12, 2010 brate, 2 zilota, kenon i sentry i mozes da se odbranis od 50 zerglinga Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Litt Posted May 12, 2010 Report Share Posted May 12, 2010 dajte mi rep gde se neko sa tim brani od 50 zerglinga pa cu i da poverujem, a plus za to ti treba gateway i forge i cyber core, znaci mnogo minerala i gasa da bi se odbranio od jedinice koja se pravi i kosta koliko i moj probe, bravo blizarde Quote ~~ Link to comment Share on other sites More sharing options...
badnick Posted May 12, 2010 Report Share Posted May 12, 2010 raspravljate o taktikama ko da je svaka mapa ista.negde ce ti biti dovoljan jedan sentri i par stalkera/zealota da se odbranis od lingi, dok na drugim mapama gde ne postoji uzan chouk mozes da ga duckas:)kolko sam ja skapirao kljuc odbrane od brzih lingi je sto pre izvaditi par sentrija da bi imao mane da postavljas fors fildove.dovoljno je jednom lepo da ih splitujes i gg... Napusi me covek sto sam trenutno noob :) nisam te napusio sto si nub.cakstavise dao sam ti i savet. nego sam ljubomoran sto nekao kao ti ima beta ki a ja nemam.ja, koji sam gledao par desetina riplejeve i odigrao par partija protiv ai-a znam 10 puta vise o igri od tebe, jer se tebi igra ne svidja/mrzi te da je naucis/itd...nepravda:) a mozda ni nemas ki, nego igras protiv kompa, u tom slucaju se izvinjavam ako sam te "napusio":) Quote salt wat fish fresh wat fish? Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted May 12, 2010 Report Share Posted May 12, 2010 a plus za to ti treba gateway i forge i cyber core, znaci mnogo minerala i gasa da bi se odbranio od jedinice koja se pravi i kosta koliko i moj probe, bravo blizarde ah, a ja mislio da se te zgrade koriste jos za nesto osim za odbranu od zerglinga! stvarno neopravdano kostaju mnogo minerala i gasa! Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Litt Posted May 12, 2010 Report Share Posted May 12, 2010 sracunaj koliko ti zgrada, upgradeova i resursa treba da izvadis to sto ti kazes da je dovoljno, pa sracunaj koliko zergu zgrada i resursa treba, i sve ce ti se samo kazati Quote ~~ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sarma Posted May 12, 2010 Report Share Posted May 12, 2010 to za plave, a za zlatne je dosta po 2 jer brze donose, a opet 24 ili 20 nikakva je razlika, ne znam kome pade napamet 30 elem, jedno pitanje za sve zerg igrace sa laddera, da niste mozda probali neki drugi unit sem zerglinga? cisto da vidite kako izgleda? :) znaci polomicu sve sto imam po kuci jer ljudi NE ZNAJU ni za sta drugo, samo masuju kao budale i ja nemam toliko resursa da se branim, sad vise nije 6 zerglinga odmah nego 20 posle 5 min. Ok sve, dignemm dovoljno zilota i sentryja, blokiram rampu on se povuce i dodje za 10 sekundi sa 40, a pritom gradi expo. Znaci stiskaju ljudi SZ i SV samo i dobijaju n/c za balans salis se sigurno :D pokusacu da budem kao peja pro sa savetom: forge - cannon - sentry koji podeli brainless kerove na dva dela... pisas mu u oci... nije preporucljivo da ostavis praznu bazu i krenes sa duplo jacom vojskom na zerga... posto ce svaki zerg da trade-uje baze i da te backstabuje... ako je frka povuci i radilice da te brane... izvadis VR i pitas ga za zdravlje... cannon-i su PRO... ako treba igras kao vladica sa humanom na LT... brate, 2 zilota, kenon i sentry i mozes da se odbranis od 50 zerglinga nisam procitao post dok sam kucao ZIVOTA MI :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted May 12, 2010 Report Share Posted May 12, 2010 dobro, ali ti posle toga mozes da napravis letelicu, a on moze jos zerglinga Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sarma Posted May 12, 2010 Report Share Posted May 12, 2010 dajte mi rep gde se neko sa tim brani od 50 zerglinga pa cu i da poverujem, a plus za to ti treba gateway i forge i cyber core, znaci mnogo minerala i gasa da bi se odbranio od jedinice koja se pravi i kosta koliko i moj probe, bravo blizarde dok ja napravim 50 zerglinga ti ces imati mnogo vise od onoga sto ti je potrebno da se odbranis... druga stvar je ako izvlacis imortale, a ne znas da li ja pumpam linge i ne vadim gas posto sam pokupio samo 100 za upgrade... mogu da ti posaljem 20 partija 6 pool, 8 pool, 10 pool, 13pool speedling... dobijao sam partije u kojima je protos imao pilone na losim mestima, u kojima je izasao sa 3 zilota i krenuo na mene i slicno... sve ostale sam gubio, cak i na mapama na kojima je kopneni put od baze A do baze B besmisleno mali... i marinac kosta kao tvoja radilica, ovde nije rec o novcanoj, vec upotrebnoj vrednosti... ti sa jednom radilicom postavis 5 zgrada za 2 sec i vratis se da kupis minerale, a meni za to treba 5 radilica koje ce NESTATI... a kostaju ISTO... "gg blizzard" :* dobro, ali ti posle toga mozes da napravis letelicu, a on moze jos zerglinga 2 letelice... cekace te pogani zerg sa 2 queen-a i mislice da je jak u bazi :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Litt Posted May 12, 2010 Report Share Posted May 12, 2010 Sarmo ides u krajnosti, ako ja idem 1 VR znaci mogu max 2 warp gate-a da imam kad mi uletis sa 20 linga u bazu, 1 vr moze da ga poduva zerglinzima jer ce oni prebiti sve na zemlji jako brzo plus fokisirano malo djubre moze lako da pobegne. Ako vec pricas o upotrebnoj vrednosti o kojih 5 zgrada pricas kad zergovi grade samo spawning pool? U ovoj situaciji ofc. Kapiram da nije nepobediva taktika ali ako 1 sec zajebem u gradnji to je to. Pogotovo na mapama kao Kulas Ravine gde i da hocu ne mogu da se zagradim. A i tamo gde mogu meni sa sve CB koji moram i na Cyb core i radilice da trosim ne moze da izadje 3 zealota. 2 padnu jako brzo, a u najgorem slucaju 3 se tuku 3 mi ruse pylon. Quote ~~ Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted May 12, 2010 Report Share Posted May 12, 2010 aman covece. neces ti sa VR da bijes zerglinge, nego ces da odes u njegovu bazu i da ga ubijes. VR pravis jer vec imas core. core imas jer si isao gateway, forge i core. gateway, forge i core si isao da bi imao 2 zilota, kenon (ili 5) i sentry... mislim razmisli jebote o cemu pricas...o zerglinzima koje ne mozes da pobedis. i jos nam pricas kako si u pravu. mis'im :D Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Litt Posted May 12, 2010 Report Share Posted May 12, 2010 izvinite gosui, 1 vr ako izadje ce ubiti bazu pre nego 30 zeglinga :) Quote ~~ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts