Jump to content

Problem sa Dial up modeom

Pipboy

Recommended Posts

Iam problem sa dial up modemom koji me je komšija zamolio da mu namesti, kako bi skajpovo sa ćerkom u Nemačku. Elem, sve lepo povežem, instaliram drajvere, dečekiram wait for dial tone i sve ostalo. Napravim konekciju, unesem parametre za pristup i kliknem na konekt. Sve se normalno čuje (signal i okretanje brojeva posle toga), ali nikako da dobijem odgovor i "škripanje" servera sa druge strane. Kako god da okrenem, otkuca brojeve, piše dialing i dalje i mogu, dosta tiho, da čujem signal za biranje i dalje kako se čuje (kao da sam okrenuo broj "u prazno" i da ga nije uopšte ni registrovao). Probao sam na suvo da nazovem server sa telefonskog aparata, lepo se čuje prijemni signal (znači da je sve u redu sa tel. linijom), komšija je proveravao kod provajdera i ima uplaćen net, probao sam i sa povezivanjem kućišta na liniju kod mene kući i isti problem se javlja. Davno se nisam petljao sa dial up modemima, a i ne sećam se da je bilo ovakvih problema ranij, pa ako neko zna dal postoji još neko dodatno podešavanje za modem, ili je u pitanju neka sistemska za*ebancija (OS je XP, SP2), bio bik zahvalan. Cheers.

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

"By my deeds I honour him, V8."

stavi mu X3 M1 L3 tamo u extra setings

da cujes glasno sta se desava kod "pregovaranja"

verovatno modem nemoze da se "dogovori" sa serverom i zaglupi se

ili su ti linije lose pa mora da se ogranici brzina konekcije da bi to proradilo

ili jednostavno treba da zamenis modem sa nekim koji radi

cak i na novim "digitalnim" centralama nece svi modemi da rade kao sto treba

• 3 weeks later...

Bah, vratio sam komšiji njegov falični modem i dao mu neki svoj prastari koji radi, za sada će da ostane ovako. Najgore od svega što sam taj njegov ubo kod sebe, i Win 7 ga je odmah prepoznao, instalirao i sve radi besprekorno :((((

Hvala na savetima u svakom slučaju, probaću ovo kad mu rikne taj moj.

Edited by Pipboy

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

"By my deeds I honour him, V8."