Jump to content

.

unknwn

Recommended Posts

Mohi a sad i ja da te pitam :)

Imam gajbi kablovski, 2 kompa. Ocu da kompovi vise ne dobijaju Javni IP nego da metnem ruter izmedju kompova i kablovskog modema i da kompovi dobijaju priv adrese. Tj NAT ocu.

Moj setap :

Kabl sa signalom -> kablovski modem -> straight cable izmedju kablovskog i rutera -> kablovi iz rutera do kompova.

Kompovi uredno dobiju adresu privatnu od rutera, ali nemam izlaz na net.

Podesio sam na ruteru da dobija DHCP za ulaznu adresu - ne radi. Zabadao fiksne (koje dobijam od provajdera) - ne radi. Postavljao ppoe - ne radi. Nosio u pexim - > nisu provalili zasto ne radi, moj setap su "verifikovali"

Ruter je neki prastari dlink. Nemam sad sshotove, cisto mozda neki setup savet. Ovo sam do sada radio 100 puta i nikad nije bilo problema. Da li je moguce da PTT nekako zabrani da se ta jedna adresa koju dobijam Natuje? mislim da nije, ali...

Reci zeni da spremi neko meso za rucak, nauci klinca da me oslovljava sa mohi archdruid pa da svratim da pogledam :D Enihu ne znam sta je problem morao bi da pogledam ali znam da nat na pttu radi bez problema.

samo da vas obavestim da sam osposobio bezicni net :) nasao sam neki stari AP54G access point, i sljaka super. nego, jel postoji config panel za AP? ne bih da mi zvrji otvoren.

Koji je proizvodjac tog ap-a? Msi? Jel to ap ili router/ap? Jel ti na kompu privatna ili javna adresa?

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

start - > run

cmd

enter

ipconfig

enter

:)

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

I sta ce tamo da vidi genijalci kad to nije ruter nego ap i nema dhcp na sebi te on dobija preko kablovske direktno javnu ip adresu na svom kompu i zato ne moze drugi uredjaj preko tog wirelessa da se zakaci jer je javna adresa za njegov kablovski modem dodeljena vec prvom kompu.

Kruko ne mozes dva kompa preko ap-a na net bez rutera.

Tj mozes ali morao bi na desktopu da podesis fiksnu ip adresu ako ti je tvoj kabl operater daje uopste i da podesis alijas ip adresu u privatnom opsegu preko koje ce ti se videti desktop i ipadstavec i onda na desktopu ukljucis connection sharing al iskreno CBA :P

E da sad se tek setih da hoces da ga konfigurises, pa ne mozes videti ip adresu tako da moras resetovati taj uredjaj na fabricka podesavanja i onda mu pristupiti na fabrickoj adresi, a pre toga naravno moras sebi podesiti ip adresu iz tog fabrickog opsega.

Kruko imaj u vidu da ovaj uredjaj ima samo jedan mrezni port u koji ces bosti kabl iz modema za kablovsku, tako da sve ostale racunare moras kaciti preko wirelesa ukljucujuci tu i desktop ako ga imas i ako na njemu imas wifi karticu.

Skini firmware za ta jruter imash na dd-wrt com imash tamo uputstva kako da instalirash. Firmware radi 50x bolje od linksisovog i imash 500000 novih opcija. Ja koristim firmware taj vec godinu i neshto i nikad nisam imao problema sa njim.

A da procitas ceo topik?

• unknwn changed the title to .