mind_overtaker Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 (edited) ovako na sbb-u sam kupio sam wireless router posto nam je potreban u kuci itd da ne smaram spojio sam ga sa modemom od sbb-a i onda u router utakao kabl sto ide u komp na tom kompu sam instalirao ruter i postavio password ali kada pokrenem wireless sa drugim kompom ili mobilnim i kada treba da ukucam password ukucam nesto sto nema veze s passwordom i net svejedno radi sta da radim, da li postoji neki software kojim cu bolje zastititi wireless? necu da mi neka budala iz komsiluka krade net :) i da li postoji nacin da vidim ko sve u datom momentu koristi moj wireless? Edited October 26, 2009 by mind_overtaker Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 pored toga što treba da upišeš pass u neko polje, treba i da upališ security opcije. ovako otprilike: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mind_overtaker Posted October 26, 2009 Author Report Share Posted October 26, 2009 e ok, a gde da nadjem taj meni? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 u web interfejsu svog rutera. Pogledaj uputstvo za svoj ruter, rećiće ti koji je difotlni IP za pristupanje web interfejsu rutera, kao i koji su difoltni username i password (uglavnom je admin/admin kombinacija) Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
mind_overtaker Posted October 26, 2009 Author Report Share Posted October 26, 2009 ok tu sam promenio passoword (ono enable wireless security je bilo upalaljeno) kad sam ga promenio i krenuo na net s mobilnim prvi put kada sam ukucao nesto bezveze pisalo je password ne valja onda sam ukucao pravi - sve ok onda sam ponovo pokusao da koristim moj wireless s mobom i ponovo ukucao pogresan password i ladno je usao s tim ??????? da li moram da drzim dinamic ip ili mogu da promenim? i da li mogu i kako da promenim default user name i password? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 reci prvo koji ruter imaš, da bi nam bilo lakše da ti pomognemo Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
mind_overtaker Posted October 26, 2009 Author Report Share Posted October 26, 2009 (edited) ok, promenio sam user name i password ruter je tp-link TL-WR340G znaci sta god da ukucam za password s mobilnim uspevam da koristim net dal jos nesto treba da ukljucim ili isklucim? ps sta vi radite kada vam tamo u region name nema ponudjeno srbija a kad stavim nesto drugo pise onda mi izadje nesto kao mozes da imas problema ako ne stavis tacan region itd sranja Edited October 26, 2009 by mind_overtaker Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 nije bitno koji region staviš. meni je stavljeno UK. mobilni je verovatno negde upamtio ispravnu šifru i proba s njom kad mu ne uspe s tom koju ukucaš. promeni šifru u ruteru opet, vrlo verovatno mobilni onda neće moći da se konektuje. ako si baš paranoičan oko komšija, isključi "transmit SSID" pa ručno ukucavaj ime mreže. kad smo već kod toga, promeni ime, glupo je da stoji ono TP-Link (il šta je već default). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mind_overtaker Posted October 26, 2009 Author Report Share Posted October 26, 2009 ma sve je neke zesci trip 1.znaci cisto iz znatizelje sam promenio password u skroz neki deseti i ipak sam s mobilnim uspeo da idem na net iako znaci ni jednom nisam ukucao taj novi pass 2.idem na net s kompom (koji je na ruter prikopcan preko kabla znaci ne preko wireless-a) i sa 2 razlicita mobilna u isto vreme idem preko wireless-a a preko laptopa ne mogu nikako uvek izbaci ono "windows unable to connect to the selected network. the network may no longer be in range..... a laptop se nalazi na pola metra od ruter pri tom mi je svakakav vid zastite u web interfejsu iskljucen, ono sa mac filterom sam ukljucivao pa iskljucivao u glavnom i to je ugasenoz znaci ne kontam zasto s tim laptopom ne mogu da idem na wireless (inace svuda u gradu mogu da koristim s njim wireless gde ima a mogu i s njim da idem preko rutera ali samo preko kabla) znaci ne kontam sta cu.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 možda mobilni vidi da ne može na wifi pa se konektuje na 3g/edge/gprs? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mind_overtaker Posted October 26, 2009 Author Report Share Posted October 26, 2009 MA KAKVI, NEMAM KREDITA :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GOd Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 Evo ovo su moja podeshavanja i radi ko sat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mind_overtaker Posted October 28, 2009 Author Report Share Posted October 28, 2009 ok, ja probacu tako a koji je najbolji nacin da zastitim mrezu da mi neki komsija ne upada itd nemam pojma nista oko tog wirelessa sta je ono wet, wpa itd jel dovoljno da stavim samo ip-ove od kompova koje cu koristiti u mac, enable-ujem mac i to je to? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted October 28, 2009 Report Share Posted October 28, 2009 najsigurnije je mac filtering, isključen ssid broadcast i wpa2 zaštita Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
mind_overtaker Posted October 28, 2009 Author Report Share Posted October 28, 2009 najsigurnije je mac filtering, isključen ssid broadcast i wpa2 zaštita ne kontam ti recenicu: ssid cu iskljuciti ali da li treba i wpa2 zastitu da izbegnem ili si mislio da je koristim??? :) jbg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted October 28, 2009 Report Share Posted October 28, 2009 wpa2 treba da staviš, možda se nisam najbolje izrazio Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
mind_overtaker Posted October 28, 2009 Author Report Share Posted October 28, 2009 (edited) sta kucam u prazna polja, radius server ip i radius port?? Edited October 28, 2009 by mind_overtaker Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 28, 2009 Report Share Posted October 28, 2009 najsigurnije je mac filtering, isključen ssid broadcast i wpa2 zaštita to jeste, plus podesiš dhcp server da daje neke leve ip adrese. al realno, ako će neko da se iscima da provali wpa2, eto mu neta, nek koristi :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
b1oh4zz4Rd Posted October 28, 2009 Report Share Posted October 28, 2009 Al realno, ko da je wireless toliko zastupljen kod nas, pa choveche mogu da se kladim da ti komshije u radiusu od 100m vetjina ni ne zna shta je to :/ Quote http://www.youtube.com/watch?v=nlDvgqn2U6Y Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 28, 2009 Report Share Posted October 28, 2009 ja vala na gajbi hvatam 7-8 wifi mreža, od kojih su dve "linksys" i može da im se krade net :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
b1oh4zz4Rd Posted October 28, 2009 Report Share Posted October 28, 2009 (edited) Jebiga, jedno je NBG, drugo je sombor :P @topic: ako imash ovakve nerealne probleme, a siguran si da su do rutera, kontaktiraj ljude shto su ti prodali i trazhi pomoc :) Edited October 28, 2009 by biohazard Quote http://www.youtube.com/watch?v=nlDvgqn2U6Y Link to comment Share on other sites More sharing options...
tOMABRE Posted October 29, 2009 Report Share Posted October 29, 2009 Ja vise ni ne uplacujem net, kradem od komsije :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GOd Posted October 29, 2009 Report Share Posted October 29, 2009 Ja bio pre neki dan do Loopija a kod njega u zglradi izlistao mi jedno 30 konekcija. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts