MagmaN Posted September 30, 2009 Report Share Posted September 30, 2009 (edited) Zajebavam se vec 2 dana da napravim mrezu izmedju Laptopa i PC-a kada sam konacno napravio mrezu desilo se sledece: posto sam ugasio laptop kad sam "namestio" mrezu misleci da je sve kako treba... kad sam ga ponovo upalio da prebacim nesto mreza je nestala :( WTF nista dirao nisam :( Koji je ovo 3p i kako sad da vratim mrezu :( Pokusao sam o5 da ubacim kabal ali ovog puta nije pomoglo :S (posto sam ih povezao direktno preko cross over kabla) Ako nije problem moze li neko da mi napise detaljnije kako se to radi posto sam pokretao i wizarde one sto imaju tamo ali mi nije pomoglo jbg. 1. put mi je da "pravim" lan. Trazio sam na netu ali nisam imao srece :( Laptop - Vista PC - XP Kad sam napravio lan na citavih 1h :) imao sam par problema :S Kad sam pravio mrezu (samo sam turio lan kabal u portove i dobio konekciju) pojavljuju mi se sledeci problemi: 1. Uspeo sam nekako da ih povezem ali kad su u "lanu" na laptopu ne mogu vise komshiji da kradem wifi :( a i na PC-u ostajem bez adsl-a :( i to se desava samo dok su kompovi umrezeni :( kad izvucem kabal iz laptopa konekcije se vracaju :S Ima li neki nacin da se to sredi da imam net na oba kompa dok su umrezeni ? 2. Imam jos jedan bag kad ocu da sherujem podatke preko laptopa kad ulazim imam skoro pun pristup podatcima sa PC-a dakle vidim sve hardove na pc-u i sve mogu da kopiram/brisem itd. osim 2 foldera kojima nemam nikakav pristup. To su folderi na sistemskoj particij: Program Files i D:\Documents and Settings\mag1 samo mi izbaci nemas ovlascenje da pristupis podacima, pa me zanima kako se to radi. Posto ne znam kako da dam ovlascenje osim onog da sherujem celu particiju :( Zato kad hocu da udjem preko PC-a na laptop ne mogu jer mi ne dozvoljava da sherujem particiju tj, ima neki kao "special sharing" na kom kao namestim da sheruje celu particiju kad idem "OK" on napise da je sherovana ali i dalje nemam pristup sa PC-a :( 3. Kako napraviti u celoj ovoj prichi LAN cs server posto kad kreiram server ne vidim ga na drugom kompu Jbg nikad se nisam igrao sa mrezom :( HVALA Edited September 30, 2009 by MagmaN Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MagmaN Posted October 1, 2009 Author Report Share Posted October 1, 2009 snasao se :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts