Jump to content

PES 2010 DEMO

hpo

Recommended Posts

odigrao sam par utakmica i zadovoljan sam. ball control je prilicno pogorsan (konacno) tako da ne mozes vise samo da menjas naglo pravce i da ti niko ne uzme loptu (ko ono retardirano trcanje levo-desno s loptom kod kornera dok cekas da ti se ubace napadaci); znaci, uzece ti loptu, zatvorice te (cak i na regular), a nece da trce za tobom bez i malo predikcije takodje, sama kontrola lopte je pogorsana (sto je zaista lepo od konamija), tako da neku kretensku loptu ni najbolji igraci nece primiti ko da si im bacio po zemlji dva na sat. ukratko, 'deskillovano' je vodjenje i drzanje lopte.

ono sto sam primetio je da moze lako da se napravi faul prostim guranjem bez lopte, tipa lopta je u vazduhu, ja ocu da se namestim na glavu i pravim prekrsaj zato sto sam previse revnosno gurao cenjenog protivnika. opet, fin trip sto se mene tice.

to je to posle nekoliko tekmi, jedino sto sam dao jedan cudan gol glavom, riberi se maltene translirao skokom metar u stranu, a nije se nagnuo, tako da je izgledalo malo fus. medjutim, nije bila ona a la fifa translacija onako blatantna nego vise kao malo losije odradjen potez, animacija.

ono sto me cudi je izbor rezolucija. ako stavim detalje na low ili medium, mogu da teram sve do 1920x1080, ako stavim na high, imam samo 4:3 rezolucije i to tri komada (640, 800, 1024).

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Ja nisam imao te probleme sto se tice rezolucije itd. radi sve solidno... malo secne ( tek da te iznervira ) 8800gt grafika, 1920x1200 na high vsync on i u nvidia optionsu sam grunuo sve na max ( do duse a.a je na 16x nije 16qq ili kako vec ) , no to je grafika , to je najmanje bitno jelte... :)

posle par tekmi , ono sto sam primetio ( posebno u odnosu na pes 09 ) je poboljsanje prevenstevno golmana ( mada opet sam dao go glavom , proslo mu kroz ruke ... ), odbranu je teze proci ( pes 09 su ispadali za medalju ), nekako mi je kontrola lopte poboljsana(konacno kada drzim brzo trcanje loptu ne propustaju :) ) , teren mi je takodje nekako veci da kazem pristojniji teze se pretrcava , dobacivanje je za sada kolko tolko precizno ( i dalje ima kretenskih dodavanja , ali je u odnosu na 09 poboljsano , mada opet nista nece zameniti pes 6 ) , sut je ok uradjen s'tim da sam na regular dao 2x gola iz 2x sa 25m sa ibrahimovicem , gameplay je malo usporeniji sto mi opet odogvara.

negativnih stavki ima par, ne bas mnogo, prva koju sam uocio je kako se priblizavas golu ima refelksije od reflektora koja mi stvarno smeta, ima par sitnijih bagova ( primetio sam kada idem desnom stranom po boku da igrac treperi , mozda je to do mog kompa ) koji su standard ja bih rekao za pes, e da i ogromna zamerka ide na izvodjenje penala, ono je skroz retardirano :( ...

videcemo jos sta i kako ...

za sada imam utisak da je igrica stvorena za 2vs2 ;).

no necu se radovati , kada je izasao demo za pes 09 sve je radilo savrseno do full verzije ;)heheehe...

Edited by Frubi

sigpic7722.gif

hm,sad sam i ja igrao...pa ne znam cudno mi je(mada,uvek je tako kad po prvi put odigram novi pes)...

kontrola lopte je definitivno teza,sto je u sustini ok,ali nekako im vestacki bezi lopta,tj nema lepu putanju,nego kao da kockasto(?) bezi...

svidja mi se sto su pas iz prve popravili dosta,kao i sut na povratnu. Takodje su vratili centarsut na doubleclick,dok je centarsut iz kornera izuzetno los(ne mogu da centriram a da ne bude parabola).

Hm,to je nesto sto sam primetio posle 2-3 meca,ali kontam da i neke stvari ne valjaju jer je ovo samo demo...zeljno iscekujemo full verziju! :))

btw,zna li neko kad je to?

edit: jos jedna stvar koju sam primetio,doooosta lakse prolaze pasovi po visu nego ranije...sto je takodje dobra stvar...

Edited by LESkOpoz

2ch4bup.jpg

meni deluje odlično, samo mi se čini, kad sam upoređivao lično, da je bolja grafika na PS3, nego kad na PC-u setujem na 1280x720 i na high (gledano na istom TV-u). Ovo nije bio slučaj sa prošlim PES-om, PC je imao bolji prikaz

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

deluje ok ali necu da baksuziram nista..da se ne ponovi epic fail kakav je bio pes 09..

sto je rekao neko iznad - hvala im najvise sto su poboljsali iq golmana koji vise ne prima (bar ne toliko cesto) ultra retard golove..i cini mi se da ce se ovde centarsut vise forsirati..

09 je bio,tj jos uvek jeste skroz ok fudbal...08 je bio TOTALNI fail...

2ch4bup.jpg

PES2010 >>>>>> FIFA 2010 (PC)

Igrao sam PES 2010 Demo i pravo je osvezenje.

Izgleda da ce PES 2010 ove godine 99% uzeti pod svoje na PC podrucju, FIFA 2010 totalni FAIL!

P.S. Pravo uzivanje -> 2(2) bezicna gamepad-a, PS3 + lejzi beg i doooosstttaaa grickalica :D + bonus 2 on2 :)))

pozdrav

@quakenet.org

#team-serbia

Aloha

08 jeste bio sranje i bio bi najgori da ne postoji pes 09..tolika kolicina gluposti im se nije desila odkako prave ovaj fudbal, bar odkako ga ja igram..znaci 10-12 god..

komp sam pravi penale i uklizava, igra te tera da samo drndas sa jednim igracem (kristijano/kaka/mesi) i driblas do besvesti i dajes go..golmani pakao, bagova milijardu, bar tri tipa `tramvaj/sablon` golova od kojih ne mozes da se odbranis..kepavci koji redovno daju golove iz korne..ispravis igraca pralelno uz kazneni sutnes pritisnes r2 i svaki ali vaki put das go u raslje..forma uticala kao nikad dotad..nemoj da se zajebavamo da je to bio ok fudbal..nego smo morali da igramo jer nije bilo sta drugo:)

ovo je malo bolje svakako ali odma dajem jednu krupnu primedbu na ocene - ne znam ko ih je davao ali taj fudbal nije bas nesto pratio..mesijev index korisnosti 86 !??! a ocene kao u 09..najboljem fudbaleru sveta..da ne pominjem jos sporije nego pre inijestu i samira..

evo par sitnica kojih mogu sada u trenutku da se setim, a koje mi se jako jako svidjaju.

golmani su pametniji, odbrana je bolja, pas na prvu, i uopste pas igra je unapredjena, sada igraci nece u sred kontre dodati neku vrljavu loptu koja ce da zaustavi ceo napad, vec sve to ide brze i tecnije, i prave se lepsi napadi...sut na prvu, kao sto je vec neko rekao, pas na r1 + trougao (najlakse objasnim ovako :)) je jako jako bolji i sada actually koristi u mnogo situacija a ne samo u onim gde bi i bilo koji drugi pas odradio posao, lob je poboljsan (napokon), penali su naaapokon poboljsani, ali u retardiranom demou se ne menja kamera tokom penala tako da stoji ona wide kamera iz igre, tako da ne moze lepo da se vidi.

gerard i dalje salje bombe sa 84 m :D

MASIIMOOOU