StrayderGame Posted September 14, 2009 Report Share Posted September 14, 2009 Pozdrav i na ovom dijelu foruma,necu vas gnjaviti puno pricom samo cu ukratko objasniti.. S obzirom da sledece godine upisujem 2gi fax tj. arhitekturu htio sam vec poceti sa radom po malo u nekom CAD programu,htio sam vas pitati posto ste naravno iskusni,da mi preporucite cad program koji i nije slozen toliko a da je prilicno dobar? uglavnom mi preporucuju ArchiCAd i AutoCAD ali ne znam za koji od ta dva da se odlucim da pocnem da radim nesto? Cuo sam takodje da je ArchiCAD bolji jer bukvalno sta ti je na umu to na drumu,i takodje neka literaturu koja je dobra za program koji mi preporucite... I josh nesto,vidio sam da je izashao 4M IntelliCAD program...da li neko zna neshto o njemu? Hvala unaprijed Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted September 14, 2009 Report Share Posted September 14, 2009 Ja licno evo vec skoro 5 godina radim u AutoCAD-u. Ali bih ti preporucio ArchiCAD. Oba bih rekao da su podjednako dobra, ali ArchiCAD je bas orijentisan na arhitekturu i elemente. Imas gomilu predefinisanih stvari, i ako ovladas programom dosta ces brze i lakse raditi gomilu stvari. Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted September 14, 2009 Report Share Posted September 14, 2009 archicad i autocad nisu isti tip softvera archicad je BIM softver (izguglaj) i njegov konkurent je autodeskov revit (autodesk drzi i autocad) inteliicad nisam probao, ali verujem da ne moze da se meri sa autocadom (mislim da intelii nije BIM) sta god izabrao - archicad ili revit, neces pogresiti autocad je super, ali kao sto pesma rece, brze ces raditi u archicadu/revitu Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
StrayderGame Posted September 14, 2009 Author Report Share Posted September 14, 2009 Ok,hvala, a jel imate neku literaturu da mi preporucite ili mozda idem uz prirucnik koji dodje u programu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted September 14, 2009 Report Share Posted September 14, 2009 (edited) ne bih bash ishao toliko daleko da kazem da je super, sad ne znam koje su vama arhitektama alternative sve, ali slobodno se moze raci da ac zapravo sakuje, al je nuzno zlo jbg. Edited September 14, 2009 by Urgh Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted September 14, 2009 Report Share Posted September 14, 2009 ma kako moze da sakuje :D edit: sto se tice literature, za archicad i revit ima video tutorijala po torentima, a autocad se uci za 3 minuta Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted September 19, 2009 Report Share Posted September 19, 2009 ne bih rekao da je autocad nuzno zlo i da sakuje. za izradu 2d dokumentacije (prvenstveno mashinskih instalacija) ima kompletan i ispeglan skup alatki...Gledam kevu kako radi u njemu neke gasovode u Katru, i nema stvari koje je u autokedu tesko uraditi u takvim projektima. Nedostatci autocada, u poredjenju sa arhikedom ili revitom, nastaju u arhitektonskim projektima gde se sve mora raditi ruchno za razliku od arhikeda gde se kuca modeluje a ne crta pa komp sam nacrta preseke i fasade. Ali sa druge strane, rad na detaljima u arhikedu, kada nisu klasichni predstavlja tezhi posao, jer automatizacija oduzima deo direktnosti pristupa Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts