Jump to content

Pomoc HDD problem

Feno

Recommended Posts

Sekundarni hdd je poceo da trokira od jutros. Pusta one neprijatne zvuke iz sebe-kliktanje.

Imam instaliran avg sa firewallom u koji sam posumnjao nakon sto mi se ikona hdd-a u my computer-u promenila u folder!Isto jutrosnje desavanje.

Skinuh aviru da vidim o cemu se radi, voila-29 detekcija. Nako skeniranja, trokiranje se izgubilo, ali hdd ikona i dalje izgleda kao obican folder. Sat vremena pre postovanja ovde sam ustanovio da iz nekog razloga, sam od sebe taj hdd ili folder vise nise dostupan. Dupli klik rezultuje porukom "Access is denied".

Windows xp je u pitanju, ata maxtor.

Dajte nesto srece vam. -_-

YsKBe.jpg?1

Skinuo kad ga pokrenem, avira nadje jos jedan virus C:\WINDOWS\Temp\nircmd.exe

Pise: Contains recognition pattern of the APP/NirCmd.2 application.

Ne da mi repair (sivo je), karantin, delete, rename failuje.Kad bilo sta od toga stavim kaze "windws cannot find nircmd.exe, make sure you typed name corectly blablabla". Kad odem u C:\WINDOWS\Temp i nadjem to djubre, oglasi se avira opet ali sa istim problemom, nista ne moze da mu uradi osim deny access,tu se gubi iz tempa ali se nakon nekoih sekundi opet pojavi.

Sta sad? =P

YsKBe.jpg?1

Ok izvinjavam se na poslednjem postu, nakon sto sam postavio ovde problem pri aktiviranju Disinfector-a videh na netu da avira sprecava disinfectora da radi i prijavljuje taj problem u widowsovom tempu kao virus. Kada deaktiviram guarda u aviri, disinfector uradi svoje, HDD nije zadljucan, ali folder look je i dalje ostao, nakon gega sam primetio autorun.inf u rutu. Odakle on tu? Posle ubijanja .inf extenzije i restarta HDD ikona se vratila u normalu. Kako li se ovo izdesavalo majka mu stara...?

YsKBe.jpg?1