Jump to content

Interesantne promene u sledecem patchu

Paja

Recommended Posts

to je relativna stvar, djechache

zato shto se "zeleni" bonus armor vishe ne multiplicira kada si meca ;)

Naravno da se ne multiplicira sa trinketa/ringova/backa....medjutim, tuzno je da imam manje armora nego u BCu (doduse i 2x veci HP pool) kada je to pored stamine i dodge jedino druidovo oruzje za prezivljavanje boss fightova. Jeste, menjaju mehaniku ali tek treba da se uverim da ce me to staviti u istu ravan sa warriorima/paladinima (block/parry/shield wall). Zasto bi neko uzeo druida tenka ako ima manji dmg mitigation od recimo warriora ili paladina? Jeste, imace veci hp pool i bice koristan kao OT na fightovima tipa Patchwerka gde neko treba da prima hatefull strike ali van toga ce se traziti nesto sto ce da uzima manje mane hilerima. E zato me raduje dodatni armor kroz talente i zato me raduje nesto veci dmg mitigation od onoga sto dobijamo od opreme koju delimo sa rogovima.

"A te io canto una canzone perche non ho altro..."

Pa isti k, sam si rekao. Koliko druidi raid bafovani imaju hp-a? 45+k? Ja sa paladinom imam oko 37, znaci eto vise dmg-a prima ali zato ima i vise hp-a, isto ima i brdo dodge-a. Jos uvek levelujem druida pa mozda i gresim, ali do sada je sve ok osim swipe threat-a kao sto sam vec rekao, takodje mi se ne svidja ovo sto ce hanteri moci da furaju druid stafove :S

Ok, mozda nisi dobro skontao sta sam hteo da kazem. Damage avoidance je veci kod paladina i warriora zahvaljujuci parry/block. Druid se oslanja samo na dodge i na veliki armor i hp pool. Medjutim, veliki hp pool ti nije najbolja stvar koja moze da ti se desi posto to znaci da si zapostavio druge statse tipa dodge. Manje mitigacije = vise pritiska na hilerima = brze ostajanje bez mane = vise problema za raid. Sa druge strane imas vise armora = vise dmg mitigacije = ne primas toliko veliki dmg i hileri su mnogo opusteniji. Mitigacija =/= avoidance a pricamo o mitigaciji koja se oslanja na armor. Block i parry sam naveo kao simbol necega sto druidi nemaju u odnosu na paladine i warriore, iako su najavljivali da ce da dodaju parry druidima i da razmisljaju o bonusima od str i poboljsanju agi formula za dodge i armor. Nista od toga svega nije bilo nego su eksperimentalno smanjili kolicinu armora i nakon mesec - dva rekli "ah well, ipak primaju batine ko ludi" pa sad pokusavaju talent promenama da poprave situaciju.

Da se razumemo, nemam ja nista protiv toga da MT bude warrior/paladin/dk, samo hocu da i druidi dobiju svoj share of love i da se ispostuje prica da ce sve 4 klase podjednako moci da tenkuju, odnosno da ce skill biti merilo razmisljanja o inv. a ne klasa.

Kada spomenes druid tank odma pomislis na OT, sta znam ja sam na 70om tenkovao kao mt sve zivo, bez problema.

Nevidim zasto sada druid nemoze da bude MT? Hileri su na pocetku kukali kako imaju problem sa manom, a juce kad smo cistili naxx su se smorili jer ima je mana stalno full. Eto taman da uleti druid pa da koriste tu manu :D

Druid i parry mi ne idu zajedno, koliko dodge-a imaju druidu sad? Sto se mene tice, uvek bih pre vodio druida nego warr, dk-a, ali munkine nikad! :P

Kada spomenes druid tank odma pomislis na OT, sta znam ja sam na 70om tenkovao kao mt sve zivo, bez problema.

Nevidim zasto sada druid nemoze da bude MT? Hileri su na pocetku kukali kako imaju problem sa manom, a juce kad smo cistili naxx su se smorili jer ima je mana stalno full. Eto taman da uleti druid pa da koriste tu manu :D

Druid i parry mi ne idu zajedno, koliko dodge-a imaju druidu sad? Sto se mene tice, uvek bih pre vodio druida nego warr, dk-a, ali munkine nikad! :P

Trenutno se prica o okvirno 42% dodge / 32k hp-a / 27k armora (odakle im samo to...) za druid tenkove. Imam maltene full epic opremu (neke stvari nikako da padnu) i atm sam na nesto preko 37% dodge, 21k armora i nesto preko 31k hp-a selfbuffed. Doduse, ruke i bracers nisam enchantovao jos (plavi heroic dropovi), na staffu je mongoose umesto pure agi, ali nisam racunao koliko bi dobio reenchantovanjem staffa odnosno enchantovanjem bracera i ruku.

E sad, prica oko lvl 70 i lvl 80 tankovanju je u najmanju ruku besmislena za poredjenje. U BCu smo mogli lako doci do armor cap-a, imati izuzetan dodge i pri tom imati vise HPa od warriora. Zbog toga je druid bio idealan tank za swp, nakon njegovog vestackog debuff-a (ilidana necu pominjati, situacioni je fight i tu ni paladini nisu mogli da prezive sheer ;P). I, ofc, ne govorim o tankovanju lvl 70/80 heroica vec o raidovima.

Sto se hilera i mane tice, bice tu nerfovanja mnogo. Druidi su vec dobili po ushima za wild growth (jebo ih 6 sec. cd) a samo cekam koga ce sledeceg da potkace. Sve te "sitnice" ce da dovedu do problema sa manom, pogotovo u Ulduaru gde ce biti mnogo tezi encounteri nego u lolnaxu.

P.S. moonkina nikad? OMG! BLASPHEMY! (pitaj castere kako ne vole 5% crita i 3% haste auru ;P)

Edit: 39 agi = 1% dodge, znaci 35 agi enchant ce mi dati 1% dodge sa BoK u raidu vs proc od mongoose 120 agi i 2% att. speed.

Edited by kalky

E sad, prica oko lvl 70 i lvl 80 tankovanju je u najmanju ruku besmislena za poredjenje.

Upravo sam tako i gledao na stvar jer atm nemam pojma kakvi su druidi kao tankovi i kakvi su im statsi.

Pre je bilo :dodge,dodge,dodge,nekimalidmg,dodge,dmg,dodge,dodge... bili su bas imba.

Pa nefuju sve na sta se ljudi zale jbg. Lik se zalio kako je bezveze da dismount sa mehano-hoga traje 1sek jer je to glupo i blabla i stize reply da ce srediti to u 3.1 i da nece biti tretiran kao vehicle vec kao mount (vazi i za mamuta).

Paladini uskoro dobijaju single target taunt, to je super pozitivna stvar.

btw, salio sam se za munkine ;)

Ne razumem ovo za "zale se ljudi"....sta, nekome bi moglo da zasmeta sto bi i druid mogao da tenkuje? Mislim da tako ne funkcionise Blizzardova politika. Pre ce biti da se desio bedan pokusaj promene mehanike uz ispravljanje gresaka i propusta u hodu i onda dolazimo do ovakvih situacija.