Jump to content

web aplikacija (php npr)

Stator

Recommended Posts

Dakle treba mi nesto sto cu da vrtim na serveru sto ce imati web-based meni (da li ce to da bude php aplikacija ili normalna samo sa web interface-om sve jedno). Gde ce ljudi moci da uplod-uju bilo koju vrstu fajlova i da odrede kategiruju tipa programiranje pa onda java, c, php, html itd. Ne bi bilo lose da je besplatno :P Sve jedno za koju je platformu dal Linux ili Windows.

to je uzasno jednostavna skripta, zamoli nekog dokonog da ti iskodira za dva sata

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

koliko sam ja razumeo, trebalo bi da user dodje, selektuje kategoriju iz drop-down, uploaduje fajl , a u backendu da on dobije spisak po kategorijama fajlova koji su uploadovani.. tu nema sta, jedna tabela u bazi sa 4 reda.. ne mora cak ni usere da pravi, moze da stavi serversku autorizaciju. cak i pretraga bi bila krajnje jednostavna

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

fajlove drzis na serveru, a informacije o fajlu drzis u bazi.

sto se tice pretrage pdf-a, mislim da su ljudi napravili skripte koje to indeksiraju, ali onda ces opet da imas nesto vecu bazu (ako se pravilno indeksira, tipa 50 - 100mb veliku) .. ali cekaj, ako ce taj pdf da sadrzi kod, onda ce to biti malo zajebano indeksirati ?

• 2 weeks later...

E moj statore pa to mozes da uradis sam za 45 minuta, uzmi dreamweaver napravi formu, pogledaj neki osnovni tutor za php i to je to stavis post na formi da ide na PHP_SELF i onda uradis file upload handle i to je to, ubacis u bazu ako treba, ja bih ti to uradio ali trenutno imam brdo posla, videcu ako uvece stignem da ti nakcucam to, to je 20 min...

BTW ako stavis Joomlu zbog jedne forme mozes da se ubijes kashikom za eurokrem, prvo sto je ta Joomla kupusara najgora a drugo sto ti uopste ne treba to sranje za to sto tebi treba, tebi treba jedna scriptica koja ce sve da ima u sebi i kraj price.

Edited by kolac u tiganju?NEMOGUCE!
SCJP.png

Sad mi pade na pamet, vecina foruma ima neke addonove za file management. Recimo koristio sam ranije (kao krajnji korisnik, tako ne znam kolko se zajebano podesava) neki addon za phpB gde imam ogranicenja gde (u koje podforume) mogu da uploadujem i koje fajlove mogu da downloadujem, imao kvotu i slicno.

@kolac

pa moze sve da se napise od nule, al zasto ako vec ima gotovo :)