Jump to content

vortax

The X
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Reputation

0 Neutral

About vortax

  1. Vec sam rekao da nije do konfiga, radio sam i format diska i instalaciju WIN XP-a ponovo, ali bez uspeha. 100% je problem hardverski, ja mislim da je maticna ploca uzrok mojih muka sa ocajnim FPS. Ima li neki program za testiranje maticne ploce?
  2. Uzeo sam od prijatelja ASUS geforce FX5200, a njemu sam dao svoju graficku. Naravno nista nisam postigao, Q3 radi jos gore. Probao sam i bez SP2, opet isto. Da mi je znati u kojoj komponenti je problem, da menjam samo tu komponentu. Jel moze biti da je maticna ploca problem?
  3. AA/AF su na application controlled. Displayrefresh mog monitora je 100Hz i pomocu programa Reforce sam zakucao refreshrate na 100Hz da se ne menja kad pokrenem neku igru. Instalirao sam sad Omega drivere i iskljucio sam fastwrite jer mi se restartovao racunar sam od sebe, ionako nista nisam dobio na performansama sa tom opcijom. NIKO, probao sam gomilu configa, cak sam i novi pravio kako si ti opisao. To sam davno uradio i nisam imao nikakve rezultate. Sad cu da prepisem opcije iz AGP dela BIOS-a, da vidite jel sve u redu: AGP APERTURE SIZE - 64M AGP MODE - 4X AGP DRIVING CONTROL - AUTO X AGP DRIVING VALUE - DA (ova opcija je zaledjena, ne moze se menjati uopste) AGP FAST WRITE - DISABLED (nestabilan je racunar kad je ukljuceno) AGP MASTER 1 WS WRITE - DISABLED AGP MASTER 1 WS READ - DISABLED Mislim da neka od ovih opcija nije dobro podesena...
  4. Naravno, reinstalirao sam windows, kartica radi u 4x modu fastwrite. Instalirao sam najnovije Via Hyperion drivere. AGP 4x fastwright sam podesio u BIOS-u i u Smartgartu. Za defragmentovanje imam Diskeeper, nisam shvatio odmah sta je defrag. Za te dzampere cu morati pogledati. V sync iskljucen. Izgleda da sam osudjen na rastanak sa Q3, a na Q4 ne smem ni da pomislim.
  5. Evo da odgovorim na pitanja... Probao sam stare drajvere sa CD-a od graficke, probao sam i catalyst 5.8 i softmod, ali nista, uvek isto. Prije sam imao geforce 2 MX 400 i framerate je isto bio slab kao i sad. Probao sam i sa 800x600 16 bita, vertex light. Jos gore je kad ima vise botova. Koristim /com_maxfps 100, probao sam i druge konfige. To mi se desava i na netu i single sa botovima. Na netu imam lag zbog nestabilnog fps-a. Antivirus je kaspersky i iskljucen je. Za druge igre ne znam jer igram samo Q3, ali u Codecreatures benchmarku sam imao oko 20fps. Imam par programa tipa Zone Alarm, Moony isdn monitor... ali imam 512MB RAM-a tako da to nije problem. Virtualne memorije imam oko 512MB, moracu provjeriti kad dodjem kuci, sad sam na poslu. Na ovo pitanje ne bih znao da odgovorim, jer nisam jos obracao paznju na to: -da li se u trenutcima kada padne frejmrejt chuje glasan rad hdda? A na ovo: -da li imash defrag program i da li je bio ukljuchen dok si igrao? Sta je defrag?
  6. Nije valjda da 1.1GHz nije dovoljno za Q3. Ipak je igra stara skoro 6 godina.
  7. Imam problem sa framerate-om u Quake 3. Cilj mi je da framerate ne pada ispod 100fps. Imam graficku Saphire ATI radeon 9550 128MB 128bit. CPU AMD DURON 1100Mhz RAM 512MB DDR Chaintech 7VJDA (Via KT266A chipset) motherboard AGP 4x Framerate mi cesto pada na 70-60-50fps. Rezolucija je 1024x768, boje i teksture na 32 bita, r_picmip 10, Dinamic lights, high quality sky, ejecting brass, marks on walls iskljuceno. Imam windows XP pro SP2. Cuo sam da VIA chipset ima problema sa ATI karticama. Hvala unapred svima na pomoci, ovo mi je veliki problem, jer volim igrati Q3, a sa ovakvim framerate-om veoma je tesko igrati.
×
×
  • Create New...