Jump to content

edd.freak

The X
  • Posts

    138
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by edd.freak

  1. Jedno pitanje. Da li integrisana grafika (Intel HD graphics 4400) sa procesora intel core i3 4130 ima neku ulogu ako bih uzeo konfiguraciju sa zasebnom grafickom karticom? Prodavac mi je preporucio odredjenu konfiguraciju sa pomenutim procesorom i Ge force grafikom. Da li se isplati uyimati taj procesor ako uzimam i odovojneu grafiku?

  2. Drugari i ja pokusavamo da organizujemo docek nove godine za oko 50 ljudi. Do sada smo uvek pucali pare na standardne kafice, klubove i kafane i isli nas 20 do 30 na jedno mesto. Za ovaj docek smo odlucili da malo ustedimo i probamo sami da se organizujemo, cenim da ce da nas ispadne jeftinije. Najbolja varijanta bi bila neki prostor, magacin, skladiste, stan, nesto sto nije sredjeno (tipa kafic standardni), ispasce manje para, a za ostalo cemo sami. Jel ima neko neku ideju ili sajt gde bih mogao da trazim tako nesto. Vidim da su u ponudi uglavnom kafici, klubovi ili specijalizovani prostori koji traze mnogo para. Jel imao neko iskustva sa pronalazenjem ovakivih prostora, do 150 e npr.

  3. Kupio sam skoro duboke patke za basket, i već posle 3 ili 4 korišćenja, iz njih se počeo širiti smrad koji usmrdi i moje čarape kad ih obujem. Ranije sam ih jednostavno potapao u lavor sa praškom za mašinu, pa bih da čujem da li ima neka bolja metoda ili neki sprej možda.

    • Upvote (+1) 1
  4. Kupio sam usb bluetooth, uspesno ga instalirao i povezao se sa mojim telefonom. E sad, kad iz telefona stavim da prebacim vise slika na pc on prekine slanje posle prve, jer mi na pcu trazi da odedim mesto gde ce slika da se sacuva. Jel ima neki program koji mi omogucava malo vise opcija za bluetooth konekciju pa da mogu sve odjednom da prebacim, ovako bih morao za svaki falj posebno da se cimam.

    Hvala unapred

  5. proveri:

     

    1. Da li kuler na procsoru leži dobro. Dešava se nekad da prosto jedna strana ispadne iz ležišta.

     

    2. U BIOS-u da li uključeno da se restartuje/gasi komp kad pređe određenu temperaturu.

    Kuler je na procesoru uredno postavljen, a u biosu nemam tu opciju

     

    Da li je moguće da čovek još nije napisao koji procesor i ostale komponente ima? I da li je moguće da mu ljudi daju savete šta da radi, bez te informacije? 

     

    Da li je moguće da neko, kada primeti da mu se komp gasi, nastavi da ga forsira i koristi dok se još mnogo puta ugasi? Serem, moguće je i te kako, ali je u granicama zdravog razuma dozvoliti max 2-3 puta da se ovo desi, a onda pravac servis ili forum ili testovi, ili šta god...

     

    Ima procesora koji mogu razviti takav defekt da počnu da se pregrevaju, i tu više ne pomažu zamene paste ni kuleri, mora da se menja procesor. Pentiumi sa Prescott jezgrom i prve serije Athlon X2 dual core procesora su povremeno dolazile u ovo stanje. Hoće da se desi i da ne valja senzor koji meri temperaturu, ili da BIOS ima bug, pa pokazuje preveliku,,, Ako je neka starudija, možda ću znati šta je po sredi, a ne znam ima li novijih modela koji su skloni razvijanju ovakvog defekta... I, ako nisam već bio dovoljno jasan i preneražen, idemo velikim slovima:

     

    KOJI PROCESOR IMAŠ? I ploču i ostalo...

    E ovako: ploca je asus M3A78, sa Athlonom 64 x2 5400+ na 2400 Mhz, GeForce 9800 GT, 2 giga rama i seagateov hard od 500 giga.

    Evo poceo je da se gasi i na oko 65 stepeni, 2 puta kada sam pokrenuo search and destroy spybot program

×
×
  • Create New...