Jump to content

killYg0r

The X
  • Posts

    23,138
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    84

Posts posted by killYg0r

  1. 8 minutes ago, voodoo_ said:

    Jerli vozio neko Opel Crossland i kakvi su utisci?

    Ako ti nije bitno ni spolja, a ni unutra, da vozis auto koji je ruzan kao lopov, i ako se ne uzme 1.2 benzin ocajni, nego traktor dizel 1.6 ili kod mladjih 1.5 onda nekog smisla mozda i ima.

    • Haha (+1) 2
  2. 1 hour ago, Highl1 said:

    jedno ozbiljno pitanje, da li se kod mild hibrida ocekuju svi problemi koje ocekujemo da ce udariti i EVove posle npr 5-7 godina koriscenja - zamena baterija najvise i ogromne cene servisiranja? I da li se moze ocekivati da se npr danas kupi kompletno nov mild hibrid, i da se vozi 10, 20 godina uz naravno ozbiljno servisiranje?

    Bas su o tome pricali u nedelju

    Koliko vidim generalna procena za sve baterije je da ce trajati do 8 godina i 150-200k km pa onda vlasnici imaju izbor da li da plate milion evra zamenu cele baterije ili popravku kod njih za par hiljada evra. 

    Ono sto je novitet je da tvrdi da za sve hibride nema pomoci jer ces jednostavno morati da je zamenis celu i da nema popravke kao na full EV-u, pa ti sva ta usteda goriva i zagadjenja na kraju dodje na naplatu naravno kao kupcu.

  3. On 5/9/2024 at 8:51 AM, Lucky said:

    dodajem kad smo već u rant modu i one što se uključuju na autoput i odmah upadaju u srednju traku "da ne propuste uključenje" bez obzira na to šta se u toj  traci zapravo događa 🙂

    Ako pricamo o BG-u cesto su u pitanju ljapani sa drugim tablicama kojima je preveliki stes sto uopste voze ovde pa se gura gde uopste ne treba da ne propuste slucajno citav autoput. Ili marva beogradska koja misli da je bitnija od svih. U proseku smo stoka :tf:

    • Like +1 1
  4. Ako govorimo o ovom sad periodu tu najvise ima casual somova koji se vracaju iz vikendica pa niti znaju da voze niti se zure.

    Ovaj momenat je isto tacan oko potrosnje i buke, recimo na C4 1.6 dizel kad sam vozio cim se predje 130 nepodnosljiva je buka brundanja i lose izolacije.

    Cim sam presao na benzin ne spustam ispod 149 \o

×
×
  • Create New...