Jump to content

kimensin

Level 1
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by kimensin

  1. 3 hours ago, millancche said:

    Radosni update - nisam šugav! (at least not medicamlly) :-)

    Svrab mi izazivaju neki mali komarci, ili nisu komarci, ne znam šta su, ali "navatao" sam ih. Ujed je kao od komarca, ali sitniji, i zajebaniji. Izujedali su me poprilično i po podlakticama, i gornjem delu stopala i listovima. Ta mesta šuga ne napada, proučio sam. Imam i par tr00 velikih komaračkih ujeda sad. 

    Tragovi ujeda se pojavljuju kasnije. @kimensin jesu se pojavili tebi u međuvremenu? 

    Onaj protin savet za kanesten verovatno ne važi, on je za neke gljivične infekcije. Čime inače ubrzati izlečenje od ujeda komaraca i ovih čudesa, i malo ubažiti taj svrab koji prave? Večeras naprašujem sve sobe nekim otrovom :-)

    Da, to rekoše i meni. Nisam uspeo baš da ih vidim lično, ali svrbi više nego ubod od klasičnog komarca... meni se samo zacrveni posle nekog vremena, ali nema onog plika kao kod običnih.

    Ma kakav kanesten, što kaže @f4ts0 samo se počešeš i rešen problem [:D]

    Mene ti mali grickaju samo kada sedim pored kompa, tako da kontam da ih privlači toplota iz istog, pa sam tu poprskao onaj neki raid za leteće insekte i od tada ih više nema [;)]

  2. 9 hours ago, Corey said:

    The Night Of

    Баш добро, држи пажњу све до краја и не дозвољава да се публика ослони и да поверења кључним ликовима сигурно пола серије. Препорука.

    Da, odlična. Neko vreme se pričalo o mogućem nastavku, ali izgleda ništa od toga [:(]

  3. On 6/24/2017 at 0:00 PM, Kole said:

    Dragi Vudu...
    ti si sada ozbiljan, porodican covek i gledanje neke serije u bespotrebno visokoj rezoluciji nije nacin da bi se osecao bolje.

    S tim u vidu, DS9 neće izaći u HDu u doglednoj budućnosti, a bogami ni kechiga, tj Voy.

    Razlog za to je jednostavan. TNG je sniman na filmskoj traci, DS9 i Voy su rađeni starijim generacijama digitalne kamere. Ent je sniman novijom digitalnom kamerom pa se hd podrazumeva.

    Tako da dok je za TNG remaster mogao da bude film reskeniran u hd digital (jer granulacija srebro nitrata daje filmu rezoluciju izmeđju 8 i 12k = mogu da se zajebavaju) za DS9 i Voy ne postoji filmski zapis, sve je od pocetka bilo digitalno, ali low res. Tehnicki, za par godina mozda neko razvije dovoljno dobar i za CBS isplativ sistem koji ce da radi smart upscale mnogo bolje nego sto to rade danasnji pametni televizori pa se onda zeljni novca odluce da naprave hd box set, ali do tada, nema tehnickog nacina da dobijes hd DS9 i Voy.

    sorry za rusenje sneska na 33 u ladu =o))

     

    Da nažalost i ja sam naleteo na ovu vest nedavno, ali sam na drugom mestu pronašao da sve zavisi od toga kako se prodaje BR TNG-a, pa će na osnovu toga da odluče da li da rade dalje...

    Nada umire poslednja... [:D] 

  4. 2 hours ago, millancche said:

    Stopala svrbe noćom kad je vrućina. Gornji deo stopala i članak, ne tabani. Osećaj je kao da su izujedali komarci neki sitni, ali nisu, i nema tragova. Da nije neka infekcija, alergija? Čime tretirati?

    E čoveče, isti slučaj i kod mene... bio sam uveren da me nešto jede, ali nigde nikakvih tragova [:(]

×
×
  • Create New...