Jump to content

Hiddenoob

Level 1
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Hiddenoob

  1. @Siki QTpozz, u aprliu "gubimo" karte iz LOE,BRM i TGT.

    sve ukupno, to je negde oko 200 karata koje prelaze u wild format.

    moj savet ti je da ne kupujes karte iz ovih expanzija ukoliko si nov igrac, vec da ih napravis pomocu dusta, s obzirom na to da u svakoj od njih ima svega par karata koje su dobre u danasnjoj meti. Cuvaj novce za sledecu expanziju/avanturu.

  2. Sta je ovo??? Jos jedna u nizu najavi da najavljuju da ce davno najavljena, ali u medjuvremenu zaboravljena najava biti uskoro najavljena? vazi :D

    Ali ozbiljno, barem sto se mene tice, krajnje je vreme da nesto urade po trenutnom stanju pirata.

    Secam se prethodnih meta, konkretno WOTOG mete gde je aggro sham bio na samom vrhu, i maltene u svakom ozbiljnijem line-upu sto se tice turnira, iako ni na kakav nacin ne doprinosi onome cemu celokupan line-up pokusava da kontrira (i u to vreme se uglavnom igrao conquest).

    Taj aggro shaman je bio znatno sporiji od danasnje verzije. I u to vreme se znalo kada je partija resena (obicno negde oko 5-6 poteza), ali je glavna razlika bila u nemogucnosti kontrole da odgovori na pritisak aggro shamana. Tako da u to vreme, iako mozda imate 20+ HPa, shaman vas gazi takvim tempom da ste gotovi kroz par poteza.

    Danas, medjutim, na tim istim potezima (5-6), vas HP je ponekad u minusu, a glavni krivci su upravo pirati. Razlika izmedju danasnje verzije aggro deckova i njihovih preteca jeste u tome sto su pre morali da osiguraju svoju poziciju na boardu, pa tek onda da krenu sa "SMOrc" planom. Moderni aggro deckovi se oslanjaju na Patches-a i STBa kako bi osigurali teren, i vec od drugog poteza krecu sa full face akcijom, i ne staju dok brojka na vasem licu ne predje u negativnu.

    Cini mi se da odatle i potice sva ova frustracija redditora. Dokle god aggro spilovi dobijaju besplatan i zagarantovan board control na pocetku svake partije, midrange i kombo spilovi nece moci da opstanu bez drasticnih promena. Ukoliko te promene moraju biti toliko korenite, samo da bi kontrirali jedan tip decka na ladderu, a i pri tom nisu ni 100% pouzdane u kontri istog, takva atmosfera dovodi do jedne veoma polarizovane mete, gde je vecina partija protiv aggro-a odlucena tokom mull faze.

    Vecina ljudi ne zeli da gubi vreme igrajuci partije koje traju po 5 minuta u proseku, gde je pobednik odlucen u samom mulliganu, gde je svaki treci protivnik Thrall a cetvrti Morgl, topovi pucaju iz spilova, i piratska tema svira na pocetku svake druge partije - ako je sudeci po Redditu.

    Moje konkretno misljenje, sto se tice nerfova, je da ce Small-Time Buccaneer biti prvi na listi za odstrel. Verovatno ce mu smanjiti HP sa 2 na 1.

    SUMNJAM da ce Patches biti nerfovan, cak i ako se to desi, mozda ga uopste ne nerfuju, vec prebace u wild format (isto kao Old Murk-Eye). Radi se o tome da, ukoliko nerfuju STB, i on prestane da bude auto-include za sve aggro deckove, samim tim Patches vise nece biti u 50% spilova, ali ce verovatno ostati popularan u rogue klasi. Dakle, nerf STB je indirektan nerf za Patches-a.

    Sto se ostalih karata tice, vecina nerfova ce, nadam se barem, biti vezana za klasu shamana. Konkretno se nadam nerfu Spirit Claws i Thing from Below, Mislim da je krajnje vreme za ove nerfove, iz ociglednih razloga. Kao i uvek kada je Blizzard u pitanju, znacemo vise uskoro™.

    Izvinjavam se na zidu teksta :D

    BoomBewm#2724

  3. @AleksandarNS znam da malo kasnimo, ali da li bismo mogli da odigramo nas mec u nedelju predvece, negde oko 18-18:30h?

    Prethodne nedelje nisam bio online u toku dana, a nikako da te pronadjem u igri u kasnijim satima za ovaj mec. Veceras sam zauzet pa nam jedino ostaje sutra (29. jan) ili eventualno ponedeljak, ali mislim da vec previse kasnimo.

    Takodje, da li @Skillet-u odgovara odrzanje naseg meca oko 19:30-20h u nedelju, 29. januara?

    Ja se jos jednom izvinjavam produkciji povodom svog ovog kasnjenja, nadam se da vas nisam premnogo naljutio [:(]

×
×
  • Create New...