Jump to content

vix

The X
  • Posts

    36
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by vix

  1. Svako ima svoj mehur. Svet je postao toliko veliki i dinamičan a dostupnost i količina informacija nepregledni. To što ti svrstavaš u "mnoga dešavanja u državi i svetu" je samo delić onoga što ima da se vidi/čuje/pročita i vrlo lako može da se ne preklapa sa mehurima drugih ljudi.

    Meni je to još i razumljivo/prihvatljivo. Ono što mi je teško da prihvatim je da neko proživi ceo život na neki totalno drugačiji način, sa drugačijim iskustvima, okružen drugačijim ljudima i ima totalno drugačiji pogled na svet, društvo, ljudsku prirodu i odnose. Ko da svako živi u nekoj svojoj simulaciji realnosti pa zavisi da li upališ na easy ili hard.

  2. De potrudi se, možeš ti to.

    Progutao sam slovo. Hteo sam da kažem "mrežne infrastrukture", računarske mreže znate? Seminar je bio u vezi projekta vezanog za računarske mreže koji finansira evropska unija u zemljama balkana. Za razliku od nas, ostale zemlje su imale čime da se pohvale nakon nekoliko godina rada i ulaganja. Albanija najviše. Mi nismo uradili ništa.

    • Downvote (-1) 5
  3. Велики је мит да ми данас отплаћујемо дугове које нам је оставио Тито. Задужили смо се од 2001. наовамо далеко више од тога што смо наследили од СФРЈ, а највише за време претходне владе.

    Од Тита нам је макар остала некаква инфраструктура, а како ствари стоје, то је једино што нас одваја од рупа попут Албаније.

    Samo se vi tešite da je Albanija rupa. Tirana je jedno ogromno gradilište. Na nekom seminaru na kom sam bio prošle godine, pričalo se o izgradnji univerzitetskog kampusa. I ne, ne mislim o planiranoj izgradnji već je sve već izgrađeno pa su se tad već bavili ugradnjom električne i mrežne (internet) infrastrukture. Mi u Beogradu možemo samo da sanjamo o univerzitetskom kampusu gde bi bili objedinjeni svi fakulteti.

    • Downvote (-1) 1
×
×
  • Create New...