Jump to content

Dominions III : The Awakening


Smulet

Recommended Posts

U pitanju je 4x strategija sa minimalnom prezentacijom, ali veoma dubokim i slоženim gameplayom. Osmišljena je tako da se najlakše igra u PBEM sistemu (iliti Playe By EMail). Ako vas zanima više, imate članak na wikiju, a ima i poprilično opsežan članak na strategywikiju.

Ja nisam igrao prethodne delove, ali sam malo po izlasku (prošle godine) nabasao na trojku i bio oduševljen. Istina prilično je teško naučiti u početku jer igra ima puno detalja (~600 magija, potom gomila itema, 60 rasa inspirisanih istorijom ili izvornim folklorom raznih naroda, pre nego tolkinovskom fantazijom itd itd) , a i oseća se nedostatak veoma hvaljenog manuala koji se dobija uz originalno izdanje ( i navodno, prema kupcima opravdava cenu izdanja koje je negde oko 40 dolara čini mi se). To se donekle dalo nadoknaditi uputstvima i člancima na strategywikiju, kao i nekim forumima.

Kada sam ponovo upalio igru posle duže pauze, otkrio sam da novi peč instalira copy-protection koji onemogućava igranje. Ostaje samo prilično bagoviti single player (jer svi iz tog multiplayer communitija gde se igra dominions imaju originale pa im ne smeta novi patch jelte ;/ ). Crack se neće pojaviti obzirom na to da igra nije naročiti komercijalni uspeh, a iz istog razloga verujem da originalno izdanje nema nikakve šanse da se nađe kod nas - mada se iskreno nadam da će neko dokazati da nisam u pravu i reći mi gde bi se takva igra možda mogla naručiti ili kupiti =)

Živi bili

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...