Jump to content

fakulteti

Recommended Posts

"Nash program je bolji od vasheg", "moj tata je jachi od tvog"... Projekti su vam stvarno odlicni, ne znam da li se bilo shta slichno radi u okviru RTI na nashem faxu. Ali, za pocetak, pogledaj telfor.org.yu ili potrazhi publikacije nashih ljudi na IEEE.org. E to je ETF, a ne samo rachunarska tehnika i informatika. A daleko da je diploma ETF-a shit, pa makar bila i sa RTI, priznao ti to ili ne.

Razocharenje? Priznajem da nije bash sve onako kako sam zamisljao, ali daleko od toga da razmisljam da promenim fax... [:)]

brane, nije moj post bio upucen tebi, vec drugim vechitim hejterima.. ti i ja se dobro razumemo :)

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

@h1gl1

"plus mi jedini imamo cisco opremu"

el si bio nekada u RC-u ETF-a?

ok, mi jedini imamo juniper opremu, ako si cuo za to?

mada jako je glupo reci "jedini", eto telekom isto ima juniper :), kao i cisco :)

"...cisco ili nekim drugim sertifikatima"

za 3000evra koliko koshta skolarina na rafu, ocekivao bi da mi pushe kurac, a ne da se zadovoljavam dzabe ciskovim sertifikatom, za koji svako moze da polaze na ETF-u, studenti istog imaju cak 50% popusta za kurseve i polaganje.

"nekim drugim sertifikatima, a vi cete da izgubite +2,3 godine na etf-u i da ostanete sa nashom krsh diplomom"

reci mi koliko je vremenski upotrebljiv jedan MS sertifikat, a koliko diploma fakulteta?

@ivyu

bash me zanima kog si to ortaka poduchavao c, ako po tebi jedna lasta cini prolece, mogu ti dovesti ne jednog, nego 50 ljudi koji ce te razuveriti da je programiranje povrshno na ETF...

Nevidim cemu ova glupa uporedjivanja, raf je raf, etf je etf, i tu nema poredjenja, mada svako sa rafa ko pljuje ETF, pljuje po samom sebi, jer je profesorski kadar RAFA 90% sachinjen od profesora ETF-a, razlika je samo u predmetima, mi na etfu cemo se drkati sa fizikama i tako nekim sranjima, sa kojima vi necete..

Mada neka mi neko kaze jednu stvar, koliko diplomaca ima RAF, a koliko ETF? Kada raf bude dobio prvog diplomca, tek cete onda moci da prichate shta se moze sa diplomom RAF-a, a shta sa diplomom ETFA, koliko sam upoznat ETF je diplomiralo cca 15000 ljudi, gde je vecina odlichno prosa, shto ovde, shto u inostranstvu, RAF postoji tek 2 godine, tako da je veoma glupo vrshiti poredjenje izmedju RAF diplome, i ETF diplome.

Shto se tiche p2p projekta, svaka ti cast ako ga sam od 0 napisesh (cim si uveren da ces to da napisesh, predpostavljam da kidash socket programiranje, i da imash u glavi neki algoritam po kome radi taj peering...), nemoj misliti da potcenjujem tvoje znanje, ali verujem da kada bi znao to od nule da uradish, ti bi sada slushao predavanja na nekom fakultetu koji je jachi od RAF-s i ETF-s zajedno..

A sada da vas pitam, recite mi kolika je prolaznost kod Milana Merklea na rafu, a kolika na ETFu? Eto cisto da znate da je na etfu 2%, pa mi recite da je RAF sastavljen od super genijalaca, posto cujem da vishe od 2% polozi matu kod merklea?

RAF ili ETF?

O ukusima ne treba raspravljati, a shta je bolje, tek cemo znati za neku godinu kada raf dobije prvog diplomca, a do tada se kao shto je brank0 rekao mozemo svadjati ciji je tata jachi...

Edited by PsYh0

Dopefish lives!

@h1gl1

"plus mi jedini imamo cisco opremu"

el si bio nekada u RC-u ETF-a?

ok, mi jedini imamo juniper opremu, ako si cuo za to?

mada jako je glupo reci "jedini", eto telekom isto ima juniper :), kao i cisco :)

Nije RAF bolji samo zbog CISCO opreme. Tu su i uslovi samog studiranja. Pre svega predavanja za mali broj ljudi gde ni teorijski ne moze da bude preko 36 studenata, dostupnost brzog interneta 24sata dnevno 7dana u nedelji, uvek slobodni kompjuteri, fantastična organizovanost nastave (pre svega nemamo kolokvijume nedeljom, i ne menjaju nam termine istih kad stignu, niti moramo da se vucaramo po drugim fakultetima)

"...cisco ili nekim drugim sertifikatima"

za 3000evra koliko koshta skolarina na rafu, ocekivao bi da mi pushe kurac, a ne da se zadovoljavam dzabe ciskovim sertifikatom, za koji svako moze da polaze na ETF-u, studenti istog imaju cak 50% popusta za kurseve i polaganje.

"nekim drugim sertifikatima, a vi cete da izgubite +2,3 godine na etf-u i da ostanete sa nashom krsh diplomom"

reci mi koliko je vremenski upotrebljiv jedan MS sertifikat, a koliko diploma fakulteta?

Pa ovde je stvar sto se na RAF-u dobije i diploma fakulteta i ECDL bodovi i ECTS bodovi i sertifikati !

@ivyu

bash me zanima kog si to ortaka poduchavao c, ako po tebi jedna lasta cini prolece, mogu ti dovesti ne jednog, nego 50 ljudi koji ce te razuveriti da je programiranje povrshno na ETF...

ok, taj lik nije SI, ali stojim i dalje da su predmeti programiranje 1 i programiranje 2 na ETF-u smesni...

Nevidim cemu ova glupa uporedjivanja, raf je raf, etf je etf, i tu nema poredjenja, mada svako sa rafa ko pljuje ETF, pljuje po samom sebi, jer je profesorski kadar RAFA 90% sachinjen od profesora ETF-a, razlika je samo u predmetima, mi na etfu cemo se drkati sa fizikama i tako nekim sranjima, sa kojima vi necete..

Mada neka mi neko kaze jednu stvar, koliko diplomaca ima RAF, a koliko ETF? Kada raf bude dobio prvog diplomca, tek cete onda moci da prichate shta se moze sa diplomom RAF-a, a shta sa diplomom ETFA, koliko sam upoznat ETF je diplomiralo cca 15000 ljudi, gde je vecina odlichno

Edited by IvYu[SQK]

Pa ovde je stvar sto se na RAF-u dobije i diploma fakulteta i ECDL bodovi i ECTS bodovi i sertifikati !

Lepo i praktichno, ali ipak diploma etf-a je diploma etf-a.

ok, taj lik nije SI, ali stojim i dalje da su predmeti programiranje 1 i programiranje 2 na ETF-u smesni...

Prolaznost na etf-u je manja od 50% na programiranju 1 ove godine, chisto da navedem kao podatak. Dosta studenata nema interesovanje za programiranje uopste...

ne mi samo govorimo da nema smisla pricati o ETF na CS ili SI sceni... Pogotovo sto i taj smer SI ima trenutno 40 učenika koji se zlopate sa osnovama elektrotehnike... naprimer...

Na njihovu srecu (ili zalost? [:D]), oni nemaju OET1 i OET2, vec samo neke osnove elektronike. I bash mi nije jasno kako mogu bilo shta iz elektronike da rade bez nekih osnovnih stvari iz OET-a...

I drugo 2% prolaznost. Pa to se onda vidi da nesto nije uredu sa tim predmetom. Toliko mala prolaznost nije nigde...

Teshko da je bash 2%... Jer to bi bilo manje nego i iz elektronike, a njih na etf-u sa prolaznoscu niko nije zajebao [:D]

svaka diploma moze da se okachi machku o rep, jer ovde ne radi diploma nego veza, a napolju mora da se nostrifikuje, tako da ti ni ETF ni ostali nece pomoci, narochito sad kad stranci znaju da nam je sistem obrazovanja kurac

svaka diploma  moze da se okachi machku o rep, jer ovde ne radi diploma nego veza, a napolju mora da se nostrifikuje, tako da ti ni ETF ni ostali nece pomoci, narochito sad kad stranci znaju da nam je sistem obrazovanja kurac

diplome etf-a, mashinskog fakulteta, matematickog hemijskog i fizickog ne moraju da se nostrifikuju napolju.

Dopefish lives!

Nije RAF bolji samo zbog CISCO opreme. Tu su i uslovi samog studiranja. Pre svega predavanja za mali broj ljudi gde ni teorijski ne moze da bude preko 36 studenata, dostupnost brzog interneta 24sata dnevno 7dana u nedelji, uvek slobodni kompjuteri, fantastična organizovanost nastave (pre svega nemamo kolokvijume nedeljom, i ne menjaju nam termine istih kad stignu, niti moramo da se vucaramo po drugim fakultetima)

E jebiga kada bih upisivao fax zbog interneta zalio bih, jer mi na etfu imamo samo 64Mbit internet 24/7, rc je radio cak i za novu godinu...ETF ima 600 studenata po godini, tako da je jelte malo teze smestiti tolike ljude, inache na SI-ju je grupa sastavljena od najvishe 40 ljudi, organizovanosti nastave nishta ne fali, a da se iscimash do mashinca ili tmfa je stvarno veoma veliki problem, ako ne mozesh da prepesacish vishe od 150 metara. To za cisko opremu je naveo tvoj kolega, a ne ja.

"Pa ovde je stvar sto se na RAF-u dobije i diploma fakulteta i ECDL bodovi i ECTS bodovi i sertifikati !"

Od ove godine je isto tako i na etfu, isto imaju krediti, a to da li se dobije diploma, to bash nisam siguran, el to samo na rafu ili??? Cisco sertifikat platish, isto ti dodje da dash 3k evra na skolarinu za raf, ili da dash 2k evra za si, a za resto da uplatish cisco, kao shto rekoh dobijesh i popust kao student etfa

"Merkle predavanja drzi na RAFu za 20 osoba, imas konsultacije svaki dan. Usput te osobe se
Edited by PsYh0

Dopefish lives!

Realno RAF je bolji sto se tice enetrprise poslova dok je ETF bolji sto se tice elektronike i hardware-a, svaki fax ima svojih prednosti i mana, ne mozete sad govoriti kako je jedan bolji a drugi loshiji jer imaju sasvim razlicite pravce u studiranju.

Zavisi kome sta vishe odgovara i to je to, a to sto highly prica o p2p programu, to nije problem mozhe to svako da iskodira ko se bavi ozbiljnije programiranjem...

Mozda se bolje osnove steknu na ETF-u, tj. princip rada svega, ali opet RAF ima svojih prednosti...

To sto se tiche opreme su uopte glupi argumenti, sve sto je potrebno ETF ima za obuku, tako isto i RAF, a obuka nije ista i drugaciji su pristupi u radu tako da ne mozhete da meshate babe i zabe...

SCJP.png

Prvo cu da odgovorim na par prozivki iz gornjeg dela, a vi se prepoznajte>

- Krsh diplomu ETF ne bih nikad menjao. A tako verovatno misle i svi koji studiraju i koji su diplomirali na ETF-u. Pa ljudi svi fakulteti se dele na ETF i na ostale...

Samo da napomenem: 600 profesora koji su diplomirali, magistrirali ili doktorirali na beogradskom ETFu sada predstavljaju strucni kadar na najprestiznijim evropskim i svetskim univerzitetima.

- Tvorac "tog sranja od PicoComputera", dr Jozo Dujmovic je sada najbolji profesor na San Francisco State University u California. A ako imas nesto u glavi, razmisli zasto se radi taj Pico kao i sva ostala zastarela sranja?

- Na ETFu se ne postaje samo programer verovali vi ili ne! Sa diplomom SI mozete se baviti i drugim stvarima iz IT-a, a sa diplomom nekog drugog odseka takodje imate veliki dijapazon poslova.

Nisam znao da su programeri mr Nenad Bogdanovic, Miroslav Ilic,...

- Drug, koga si poducavao C ili verovatno malo zaostao u razvoju ili nije dovoljno zainteresovan za programiranje, a onda dolazi u pitanje i izbor fakulteta!?

- Vi imate 36 u grupi, a na SI-u na vezbama je 20 !!! A na predavanjima nekad i dvoje, troje,... jer kod nas prisustvo na predavanjima ne utice na to DA SE ISPIT POLOZI. Bitno je znanje. Ali ne znam cemu obavezno prisustvo kao kod Amera. Bolje da postoji jedno, a to su dve stvari, red, rad i disciplina.

- Tek kad imas 6 kolokvijuma za 6 dana naucices sta je pravi rad ("ako to uopste moze da se izvede na RAFu posto nisam siguran ni da imate toliko predmeta po semestru").

- Na SI-u su u osnovama elektrotehnike i delovi OET-a... A ostale elektronike mozete izabrati kao izborni predmet - digitalna i impulsna...

- Kao pocetnik u nasoj zemlji ni ne moze da se zaradi vishe od 15 soma a ni u inostranstvu. Ali posle godinu, dve... bice cigle evrica!

- prof. Lackovic, sef katedre, moze da pojede i Merkle i Simica u znanju... (pogledaj malo po forumima sta misle studenti) A Merkle da vredi ne bi isao da predaje na RAF-u, a za Simica nemam reci (ispise 3 table da dokaze da je 0=0 i dobije na kraju da je 0=1)... A pravim strucnjacima je bolje da rade sa najpametnijim ljudima, nego da gledaju samo da otaljaju svoj posao i da sto vise zarade. A i profesor na ETF je ipak jache zvanje od profesora na nekom novoosnovanom privatnom faxu [:p]

- Dr Dragan Milicev, profesor sa ETF-a, je najbolji strucnjak iz OOP na ovim prostorima svih vremena (citaj 20 izdanja iz te oblasti) i mozete samo da sanjate da ce da Vam predaje na RAF-u... [:p]

- Diploma na SI-u se ne kupuje, a to sto je 2000 evra skolarina, to je ne samo zbog strucnog kadra, vec i zbog potpuno nove opreme. Nismo bas burzuji kao vi, pa da placate a ne znate sta placate!? [:p] *prolazak na sledecu godinu*

... a o diplomi cemo videti... Ali mislim da je idalje taj odnos nebo-zemlja... mislim na odnos Diplomirani inzenjer softverskog inzenjerstva Elektrotehnickog fakulteta u Beogradu i Programer "privatnog" Racunarskog fakulteta u Beogradu... Mozda bolje da promeniti kampanju kao FTN Novi Sad - Hocesh li da uzletish???

P.S.

Zaboravio sam i to da kazem. Ako toliko vredite, zasto pravite toliku marketinsku kampanju za upis novih studenata na RAF, cemu toliki broj brosura na svakom koraku i ZASTO STE U SEPTEMBARSKOM ROKU PRETHODNE GODINE PONUDILI BRUCOSIMA KOJI SU POLAGALI NA ETF-U ZA SI, DA PLATE SAMO SKOLARINU OD 1500 EVRA I TAKO NAM UZELI VECI BROJ KANDIDATA. Njima srecno na RAFu, i hvala im sto nisu u nasoj grupi; samo ne znam da li je ova istina stigla do svih onih koji su platili punu cenu skolarine na rafu. A o Racunarskom fakultetu NO COMMENT!!! Bilo je jako podlo i nisko od Vas. [:(!]

P.S.2

Nadam se da nisam pravio jezicke i gramaticke greske, jer sam u zurbi (na ETFu mora da se uci ponekad i po 24h), ali kolege rafovci oprostite, mi na SI-u nemamo PREDMET "PISMENO I USMENO IZRAZAVANJE" (ako se to moze nazvati fakultetski predmet... I bash me interesuje kako Vas iz njega ocenjuju - verovatno u cveticima) [:D]

Edited by Softverash011

Realno RAF je bolji sto se tice enetrprise poslova dok je ETF bolji sto se tice elektronike i hardware-a, svaki fax ima svojih prednosti i mana, ne mozete sad govoriti kako je jedan bolji a drugi loshiji jer imaju sasvim razlicite pravce u studiranju.

Zavisi kome sta vishe odgovara i to je to, a to sto highly prica o p2p programu, to nije problem mozhe to svako da iskodira ko se bavi ozbiljnije programiranjem...

Mozda se bolje osnove steknu na ETF-u, tj. princip rada svega, ali opet RAF ima svojih prednosti...

To sto se tiche opreme su uopte glupi argumenti, sve sto je potrebno ETF ima za obuku, tako isto i RAF, a obuka nije ista i drugaciji su pristupi u radu tako da ne mozhete da meshate babe i zabe...

dei mi govorimo o prvoj godini i uvodu u programiranje, na etf-u je taj uvod inicijalzacija nizova i njihovo sortiranje (to im je bio kolokvijum, ili domaci kao prvi deo ispita)

U profesor Antonije Djordjevic... Pravi primer kvalitetnog profesora na fakultetu (mislim po znanju). Pa taj car je bre desetke ponistavao...

Pa nije sluchajno akademik i jedan od najboljih studenata u istoriji ETF-a. Al shto ne voli RTI, pa to nije normalno... :D

I da odgovorim na tvoj prethodni post: Totalno se slazhem za Miliceva, pomenuo bih josh i legendu Lasla Krausa, a i Tartalja sve vishe napreduje. Nego, zar Dujmovic nije u Santa Klari? Ili sam ja neshto pomeshao...

Takodje, prof. Lackovic nije shef Katedre (mada bi bilo extra da jeste) vec prof. Cvetkovic shto smara sa grafovima... Lackovic je legenda, doktor analize; po sopstvenom priznanju voli da se dopisuje sa Cauchy-jem(?!?) a za studente je, pored redovnih termina za konsultacije, dostupan svakog dana nakon 20h na telefon...

Samo hotju da vam kazem sledetje: TERAJTE SE U TRI LEPE SVI REDOM! Jebo vas i RAF i ETF.. tako mozete do sutra, pa naravno da tje Highl1 recimo da brani do krvi svoj fax za koji izdvaja ne znam kolike evre..

P.S.

De1 shta se ti koj kurac i meshash u ovu raspravu kada hotjesh da upishesh pravni.. samo nam fale ljudi koji nisu chak ni uchenici tih faxova da seru.

Dobar deo komp GURU-a koje sam ja upoznao u svom zivotu nije ima zavrsen fax. Nemojte me pogresno svatiti fax/kursevi mogu mnogo da pomognu ali bato ako ti ne zagrejes stolicu (ili dok ne "osusis" 2 LCD monitora [:D] ). Nema od tog posla nista......

Dobar deo komp GURU-a koje sam ja upoznao u svom zivotu nije ima zavrsen fax. Nemojte me pogresno svatiti fax/kursevi mogu mnogo da pomognu ali bato ako ti ne zagrejes stolicu (ili dok ne "osusis" 2 LCD monitora [:D] ). Nema od tog posla nista......

Sto kaze stator, dobar deo IT strucnjaka/komp gurua, ili vec kako koje i ja poznajem nema fax, nije toliko bitna diploma, naravno nije nebitna, ali vazno je da znas da radis, diploma je samo papir. Samo jos kod nas moze neko da zavrsi fax, naravno nema pojma sta treba da se radi, nadje posao i tu ostane do penzije :)

Svuda u svetu se ide na neki fax da bi posle moglo da se radi nesto, jedino se kod nas upisuje fax da se ne bi radilo :) cast izuzecima.

Edited by manson