Jump to content

Shaman Class

Sajro

Recommended Posts

Ja! [:D]

ALI, nisam je probao ni na jednom od glavnih servera, tj. nisam je uopste igrao online nego u LAN-u, sa 20-50 igraca online.

Server se po statusu klasa, rasa, itema, i questova ne razlikuje mnogo od pravog Blizzardovog servera, tj. klasa Shaman je u potpunosti ista kao i na nekom od legalnih servera.

Stigao sam do 25 levela sa Orc Shamanom, tako da ti mogu reci 70% njegovih magija i sposobnosti...

Na samom pocetku Shaman ima najvise armor, pa cak vise i od Warriora (verovatno ovo znas vec), ali mu je zato Powe tj. Melee attack slab.. kao kod Warlocka ili Mage-a...

Hit-pointsa ima dovoljno a manu ne previse ali dovoljno. Tj. nesto manje od Warlocka i Mage-a ali zato valjda vise od Druida... (uporedjujem ga sa ovim klasama jer cu tako najbolje da objasnim). Spellovi mu i ne trose mnogo mane, osim pojedinih koje zahtevaju i Earth Tottem (item). Ima 3-4 spellova koje mogu samo da nanesu damage (valjda Lighting StormBolt ) i one koje nanose manji damage ali zato usporavaju neprijatelja ili mu kasnije trose energiju po malo i tako to...

Na 25. levelu sam morao tri Fast Tollbara (valjda se ovako zove) da ispunim sa spellovima, racunajuci i slabije verzije neki spellova.

Najvise od svih magija mu vredi lecenje! Ne trosi mnogo mane, a dosta hit-pointsa zaleci, brzo se puni, moze i sebe da leci, i plus ima i lasser restoring, da zaleci odjednom vise igraca, ali zato trosi dosta mane. Ima i magiju posle 20 lvl.-a da se pretvori u vuka, i na prvom levelu tog spella ubrzava hod za 40%, ali zato ne mozes da koristis spellove dok si vuk, i naravno spell nema cooldown i ne trosi mnogo mane i traje dokle ga ne iskljucis (sigurno vec znas), i moze se taj spell levelisati dotle da mozes da ubras brzinu trcanja za 150%.

Takodje ima i water breathing ali taj spell zahteva isto neki tottem (njega nisam nasao). E, da, zaboravio sam, i pored lecenja ima i spell da podigne mrtvog igraca vracajuci mu odredjen broj hp-a i mane u zavisnosti od levela spella.

Ne bih znao sta jos da ti kazem, ali ako imas neka odredjena pitanja, slobodno me pitaj ovde u ovoj temi, dobices odgovor sigurno!

All in all :) Shaman je univerzalan ;)

Moze da posluzi i kao wariorr pored nekog spell castera [8D]

A moze i pored nekog warriora da posluzi kao spell caster ;)

Ja se iskreno nisam nijednom pozalio na njega, i mogu ti reci da se nisam prevario sto sam uzeo Shamana i to bas Orc Shamana ;)

E da, ima i skill da nosi i shield sto je veoma dobro. U jednoj ruci mace a u drugoj shield, ili u obadve ruke staff ;)

Posle 15 levela (valjda) sam izucio kod trainera skill za mail !

Takodje nosi i Cloth i leather.

Iskreno da Shaman nema spell za lecenje, pored nekih koji su za 5 levela veci od mene poginuo bih 3 puta dok bi ih ubio, dok ovako ostanem citav!

Ja sam shaman na silvermoonu.Mogu ti reci da je uz paladnia najjaci lik u svim klasama.Jedino je dosta teskoda se dodje do 60 lv.Najjaca je kombinacija

kad se gra sa wariorom.Shaman je poznat po totemima,zato je jak u party igranju

.K tome i hiler je sto je jedna njegova prednost.Ja na 60 lv zadajem critical od 1100-1200 sa magijama,k tome nosim mail pa uz shield mi je armor 4300 sto me vise svrstava prema warioru nego prema magu.Uglavnom moje iskustvo je da svaka klasa ima svoje prednosti i mane.Sta god izaberse neces se prevariti.Ako oces dodji kod nas u Silvermoon ima nas dosta iz Srbije.Javi se.

Ja: Myt, LVL 43 Tauren Shaman na Dunemaul-u

Mal'Ganis toliko si netacnih stvari naveo da prosto ne znam gde da pocnem da te ispravljam...all ina all oni koji hoce da igraju shamana neka ignorisu njegov post jer ima vise neistina nego istina...Ghost Wolf ubrzava 40%, dobijas ga na lvl20 i to je to...koja crna ubrzanja do 150%???

Mail mozes da nosis na LVL40

Earth shock, lightning i frost shock rade slicno dmg...ali earth shock i frost shock su instant spellovi...

Imas reinkarnaciju, da dignes drugog igraca iz mrtvih, waterwalk, waterbreathing, far sight....i jos mnogo korisnih stvari

Shamana mozes da bias-ujes da bude vise melee ili caster ili nesto 3. zato od njih protivnik nikad ne zna sta da ocekuje...

Juce sam prebio lvl 50 huntera (ja 43.) 1na1, prekjuce rogue-a 47 (bio sam 42. tada)...rogue nema pojma, hunter je bio dobar dok je jos hodao :)))...imas cime da se bijes protiv bilo koje klase samo je bitno da znas na koju taktiku da ih dobijes...

Ko kazu da su overpowered i pored sjebavanja Frost shock-a nek ide opet na wow forum da tamo place plz nemojte ovde (ko sto to verovatno rade gorepomenuti hunter i rogue)

Mal'Ganis plz nemoj da postujes ovde vise iskustva sa LAN servera posto kao sto vidis nemaju veze sa originalom...razumem ja da si postovao u dobroj nameri ali zamalo da zajebes decka...i kupi igru, vredi te pare...kao sto vidis i te kako se razlikuje original od tog piratskog servera...

@freeman: http://forums-en.wow-europe.com/

Ko misli da je lako igrati shamana zajebo se...neces nauciti kako da igras sa njim efikasno sve do LVL30..ali onda je pesma...pa brate meni svaki atribut moze da bude primary, sve mu treba...razmisljajte nekad i o tome (za ostale klase i ptice na grani znaju 2 primarna atributa za svaku)...

Grim, puno hvala na helpu, a isqliraj freemana on se uvek zali na neki "imbalance" u svakoj igri! :P

Ciro,nisam mislio bukvalno,zajebavao sam se,ali inace onaj bug sto je bio,ne znam dali je popravljen,ali bio je mnogo imba.... tt,a sto se tice point skilova kod svake clase je tesko se odluciti kako krenuti,ali nikada netreba meshati sva 3,uvek se odluci za 2,ne mozesh sada sve.....

logo_phpBB.gif

Shamani ownage ... jednostavno ima extra magije , a kada nestane mane dohvatite i ... GG  :D

Da ako je elemental biased sto sam ja hteo da pravim ali sada vidim da je to do jaja zajebano....ako je enh/res....brate mislisces da te 2 warriora biju veruj mi....

Immortalis ne osecaj se prozvanim ovim sto cu reci, mislim da pobeda zavisi iskljucivo od pvp skilla, ali warriore sam cesto sretao i nikad nisam izgubio od njih...

@Versus: meni je dmg reduction oko 42% sto jeste dosta i bogami jos malo kao kod warriora....ali ja NIKAKO ne mogu da imam Strenght kao warrior...

Ali Windfury weapon+flurry+high crit % koji moras da imas i zbog flurry-ja + Nature swiftnes, slow down, casting interruption.....Jebeni hodajuci TENK...brate warrior bije bije, a onda kad mi proradi Windfury...puf ode njemu pola helta

Po meni najbolji je enhancement/restoration 30/21...i ima da promenim na taj build...jebes ti elemental i sve kad pally ili neko samo ceka da bacis to pa da se hiluje...tako sam jednog paladina juce 4 puta sputio na 50hp i on se 4 puta healuje a ja nemam cim da interruptujem(Earth shock na cooldownu 6 sec)...popizdeo sam...znaci mana samo za heal,shockove samo kada treba interrupt ili na pocetku Frost shock i toteme...i onda vise ne zavisis od mane a sa ovim mozes da napravis veci dmg burst nego warrior nekad....

I plz ako mislite da su stvarno tolko najjaci onda sto niste napravili shamana? To je naj-versatile class u celoj igri, prednost toga je sto 2 shamana stoje 1 pored 2 i totalno su razlicito bildovani i totalno drugacije moras da igras da bi ih dobio...a mana toga je sto moras da naucis kako da ga odigras i kako da odigras u odnosu na taj build...ko sto rekoh negde ranije: pa meni samo spirit nije primarni atribut...aj sad ti sve to nabudzi a da to funkcionise....i tako je koji god build da uzmes....

Ne ocesam se prozvanim , a i shto bi ? Jednostavno to je moje i tvoje iskustvo. A da nebude da mi se posrecilo, ubijao sam i za 1-2lvl-a vece shamane. Valjda ih iznenadi kako igram, pre svega zato shto tokom borbe pritisnem vishe dugmica nego roque, stance promenim barem 3-4 puta tokom borbe :)

This video contains content from Jimmy Kimmel Live, who has decided to block it in your country.

[23:47] <manager-> jao dete jao dete :D

chickenonaraft.kom

ne koliko ja , veruj mi. Imam brdo macroa i bindova koje sam i sam pravio. Borio sam se sa dosta warriora i oni maximum promene stance 3 puta. Ja sam rekao promenim barem 3-4 puta, znaci to je barem :) .

This video contains content from Jimmy Kimmel Live, who has decided to block it in your country.

[23:47] <manager-> jao dete jao dete :D

chickenonaraft.kom