VessA1 Posted October 6, 2014 Report Share Posted October 6, 2014 Pozdrav svima,trebala bi mi mala pomoc sto se tice ram memorije na kompijuteru. E,ovako,ja imam 4gb ddr3,ali podeljno na 2,sto znaci 2x2 4gb ddr3... da li valja,i da li ima ulogu ako skinem jedan,daj ram,a dodam od 4gb ddr3... da li ce imati jacu brzinu,ili moraju biti isti rami i na jednom i na drugom slotu. Hvala unapred, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted October 6, 2014 Report Share Posted October 6, 2014 tl;dr za dual channel moraju biti isti rami napomena : nisam siguran da dual/channel mod rada uopšte utiče na FPS u nezahtevnim igrama koliko 6(8) GB vs 4 GB generalno daje utisak "boljeg" rada računara, takođe, pre nego što gurneš tih dodatnih 4GB u ploču proveri na kojoj brzini i voltaži rade postojeći moduli inače to neće da ti fercera zajedno Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted October 6, 2014 Report Share Posted October 6, 2014 ili još bolje, odeš na oficijelnu stranu proizvođača matične ploče i pogledaš RAM datasheet koje su sve memorije podržane. Kontam da imaš dva ram slota, ne 4 pa zato bi da vadiš jedan modul. U principu možeš da dodaš bilo koji veći ako je podržan ali da bi dobio taj promil više u efikasnosti koji daje dual channel mod moraš da ili imaš identične module u oba slota ili bar da imaju istu voltažu, CL. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts