Jump to content

Porez u USA

Recommended Posts

Nisam znao di da metnem ovo pa reko ajde ovde

Pitanje za vas koji ste bili u USA nekad i kupovali nesto,

znam da nema povracaja PDV-a kad izlazis iz Amerike, ali sam saznao da postoji neka fora sa dodatnim porezom u zavisnosti od drzave i grada

Probao sam da guglam ali nisam nasao nista vise o tome osim nekih njihovih internih stvari za povracaj pdv-a

Dakle da li neko zna u konkretno Kaliforniji koliki je taj porez, i da li se taj drzavni porez dodaje i na neki porez od tog grada gde se kupuje roba ? (posto sam video da recimo za San Hose ima i nekih 8% poreza samo u tom gradu)

Ne znam za detalje ali kada sam kupovao gopro u americi na sajtu mi je na njegovu cenu uracunao i taj neki porez zato sto su ti ljudi kod kojih sam narucivao bili u kaliforniji koja ima doticni porez.

Mislim da je na cenu od oko 450$ dodao jos 50$

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

http://taxes.about.com/od/statetaxes/a/California-tax-profile.htm

in a nutshell, .0825 je prva cifra koja mi je dosla u glavu nakon sto sam procitao pitanje

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

Не знам да ли ти значи због претраге али мислим да они тај порез не називају пдв :) тј систем пдв-а не постоји тамо :) Нека ме неко исправи ако грешим :)

Нема  будућности без истине.

Ne znam za detalje ali kada sam kupovao gopro u americi na sajtu mi je na njegovu cenu uracunao i taj neki porez zato sto su ti ljudi kod kojih sam narucivao bili u kaliforniji koja ima doticni porez.

Mislim da je na cenu od oko 450$ dodao jos 50$

A ti ljudi od kojih si narucivao su ziveli tamo pa su dobili i taj porez da plate ili to vazi za bilo koga ko kupuje ?

Не знам да ли ти значи због претраге али мислим да они тај порез не називају пдв :) тј систем пдв-а не постоји тамо :) Нека ме неко исправи ако грешим :)

nemaju porez na promet ili pdv na federalnom nivou, već to države individualno razrezuju.

što se tiče kupovine preko interneta, i dalje postoje države kod kojih se ona ne oporezuje, raspitaj se koje su.

A ti ljudi od kojih si narucivao su ziveli tamo pa su dobili i taj porez da plate ili to vazi za bilo koga ko kupuje ?

Ja sam morao da platim porez odma po narucivanju goproa sa sajta jer je adresa za isporuku bila u kaliforniji. Njima je samo stigao uredjaj na gajbu bez da placaju ista.

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR