SavKe Posted February 12, 2013 Report Share Posted February 12, 2013 (edited) Odigrao sam zilion avantura u zadnjih 2 meseca, mnogo sam se navukao, pogotovo na indie naslove. Neko je verovatno čuo za downfall - a horror adventure game, iz 2009e godine, igra ima vrhunsku priču i zanimljiv ambijent. Cela je urađena u zanimljivom stilu koji deluje kao skice na brzinu nacrtane i nabacane na papiru, što igri daje specifičan sablasni šmek. Ne verujem da je igra za svakoga, ali ljubitelje dobrog horora i misterije koji uz to vole solidne avanture ova igra će svakako da oduševi, i pored pojedinih rudimentiranih odlika u audio-vizuelnom smislu (mada vizuelni stil nije degradacija, već stilski pečat autora) E, ali onda par godina kasnije dolazi The Cat Lady, igra koja jednostavno briljira u svakom pogledu. Ostao je isti specifičan šmek kao u downfallu, ali podiginut za 5 koplja. Vrhunski pozadinski crteži, sjajni zvučni efekti, jedna od boljih glasovnih gluma koju sam čuo zadnjih godina uopšte, razrađeni i upečatljivi likovi, jako, jako kreativan dizajn nivoa, duboka i slojevita priča, sjajna costum made muzika, ozbiljni i kvalitetno napisani dijalozi i naravno vrhunksa priča koja se nadovezuje na priču iz downfalla, ne direktno, ali vrlo usko povezano. Evo zvaničnog sajta, čisto da steknete predstavu o kakvom se slikovno-muzičkom remek delu radi - http://www.thecatlady.co.uk/ Obe igre ne oduzimaju puno vremena, tako da toplo preporučujem svima da ih odigraju, jednu za drugom, kako bi najbolje doživeli ambijent i celukupnu priču. Edited February 12, 2013 by Савовски Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts