Jump to content

FTL - Faster than light

Recommended Posts

Procitao malo o ovome u poslednjem svetu kompjutera, rekoh sebi da skinem i probam... i odusevio sam se. Mnogo je zarazna igra.

Ukratko, nesto kao Battlestar Galaktika ( samo bez plot-a), igrac preuzima ulogu svemirskog broda koji mora da bezi od rebel flote. Sve se desava preko hyper skokova dok manage-ujete sisteme i subsisteme u brodu, tipa... piloting, shields, weapons, drone control, oxygen, medbay itd itd ... galaksija je totalno random, i totalno random encounteri svaki put.

Evo websajta - http://www.ftlgame.com/

Samo neki primeri sta se meni desavalo. Nabudzim malo stitove da ne bi mogli lako da pucaju po meni, ali onda me savata neki piratski brod koji mi teleportuje na moj brod 2 pirata koja krenu da mi ubijaju posadu, nekako ih navucem ja u medbay da se bijem tamo (posto autohiluje posadu).. i dok sam ih ubijao, ipak me spiche raketom, obore stitove na kratko i puknu nekim slabim laserom koji ne uradi dmg ali mi napravi pozar na brodu... a pukli me laserom bas u mesto gde mi je sensor subsystem koji ochitava sve prostorije na brodu (kad nije aktivan onda se vide samo one gde ima posada).. i senzor neaktivan, pozar se napravio (koji nisam video zbog unistenog senzora).. i dok sam ja ubijao pirate, rasirio mi se pozar po celom brodu, unistion oxygen sistem i posada se na kraju ugusila, posto nisam mogao da popravim sve na vreme, hahaha.

ima nekih milion kombinacija, kako mogu bitke da se razvijaju ... ono.. od boardovanja na tudj/sopstveni brod, auto-drone-ova, cloak-ovanja, razlicitih oruzija, pozara, ko zna cega sve jos.

Get smart or die dumb!