Jump to content

FM 2009: Oke, kako igrati protiv 4-2-4?


Recommended Posts

Svima je poznata taktika koju AI primenjuje poslednjih 10 minuta tekme, kad gubi sa gola razlike. U tim situacijama najbolje je promeniti formaciju u 5-4-1 i igrati bunker, ali sta kad AI ceo mec igra 4-2-4?

Nemam pojma sta sve nisam probao, od ultra defanzivne do ultra ofanzivne taktike, od possesion fudbala do dugih pasova i kontra napada i najbolje sam prosao kad sam sva 4 defendera stavio na tight man mark, dobio sam jedva sa gola razlike, od realno mnogo slabijeg tima. sledeci put kad sam primenio isti princip izgubio sam 4:1

Kako pobediti AI koji igra 4-2-4? U menadzeru, u RL, ovakav tim bi izasao sa terena sa petardom

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

4-5-1

Sa DM-om (možeš da ga staviš da bude i CM da bi dobio na širini, al' pod obavezno Ultra defanzivan i da stalno juri protivničke igrače) u centru koji se spušta između 2 CB-a.

Igraš na kontra napad sa defanzivnom linijom na sredini, bez ofsajda, RM i LM staviš da idu napred i trče sa loptom i ubacuju lopru sa "byline"-a, (takođe ih staviš da budu targer man, isporuka ni na nogu ni a glavu nego da trče na loptu) da kad oni krenu u kontru ostali imaju vremena koliko toliko da odu napred.

Ne igraj Tight Marking ni Man Mark, stavi na Zonal ali CB-ovima ne daj da kreću na igrače sve do kraja, pusti protivničke napadače da uvek imaju štopera između njih i golmana, da bi morali da šutiraju sa distance.

Edited by SuperStarr

Uspeh nije cilj do koga treba stići, uspeh je put kojim treba ići !!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...