Jump to content

Atlantis

The X
  • Posts

    354
  • Joined

  • Last visited

Reputation

0 Neutral

About Atlantis

  • Birthday 09/27/1985

Kontakt podaci

  • Facebook URL
    http://www.gvosh.com
  • Skype
    vladymeer

Profile

  • Gender
    Male
  • Omiljene igre:
    FIFA, Final Fantasy VII/VIII
  • Lokacija:
    Serbia

Recent Profile Visitors

2,551 profile views
  1. Rok za prijavu → do 15.06. Trajanje turnira → 17-19.06. Lokacija → Beograd, Durmitorska 2 (ulaz i iz Savske) Igra → Fifa World Cup 2010 @ Playstation 3 Nagrade: 1. mesto - Samsung LE-22B450C (22" | 16:9 | HD Ready - 720p | LCD televizor) 2. mesto - FIFA World Cup 2010 PS3 igra 3. mesto - Adidas Jabulani Glider Black lopta Prijave na: fudbalmanija.tehnomanija@gmail.com, sa podacima: • Ime i prezime • E-mail • Kontakt telefon • Godina rođenja Srećno! PS - Nemam nikakve veze sa ovim turnirom, samo širim info ;)
  2. Šteta što ovakvih takmičenja nema za PS3... :(
  3. FIFA (PS3) prodata, ostaje PSP + FIFA09 pack :)
  4. Prodajem PSP-3000 sa FIFA09 UMD originalom, nov, otpakovan čisto da proverim da li radi i da napunim bateriju. Osvojen na FIFA turniru u Delta Cityju. Cena novog u radnji je 23.333, a kako je u pitanju nagrada moja neka bude 20.000. A ako nekoga zanima i FIFA09 za PS3, takodje skoro pa nov (samo turnir odigran na njemu), cena je 4.000
  5. Bukvalno 2 puta ubačen disk u PS3 jer sam nabavio HDD verziju preko PSNa - rado bih ga menjao i za neku drugu igricu.
  6. Ma, tvrdoglav je jako - tu formaciju igra od PES5 i nikako da je promeni :) Mogu misliti koliko je bilo frustracija sa golmanima pošto čak i oni sa skills ~90 brane ko idioti :D
  7. Pa nije strašno ako si od Stamenog izgubio, on ti je jedan od najboljih kod nas za koje znam :) Čim si rekao 4-2-4 odmah sam pomislio na njega i zamislio wingere postavljene u formaciji na kornere ;)
  8. Ne znam zašto si kad piše da su prijave zaključene i da su izvučeni tih 32 :)
  9. @Starbak: Pogodio si pravu u metu :) To je bio i moj prvi utisak kada sam prešao sa PES6 na FIFU - kao da je u pitanju ista igra samo novija verzija, dok recimo taj osećaj uopšte nemam kada igram PES2008 ili 2009. FIFA na PCju i na PS3 praktično jedino nosi isto ime a što se tiče samog gameplaya, fizike, atmosfere - totalno drugačija igra. Ljudi iz EA Sportsa to opravdavaju time da kada bi napravili istu verziju kao što je na PS3, da bi samo 10% kompjutera na tržištu moglo da podrži te zahteve pa su se zato nažalost rešili za profitabilniju opciju. Elem, FIFA na PS3 je mnogo više balansirana izmedju napada i odbrane u odnosu na PES. Rezultati tipa 6:0, 7:2 i sl. mogu da dodju u obzir samo ako si izuzetno superiorniji od protivnika a ovaj nema nameru da se povuče i "stane na loptu". Mnogo više se baca akcenata na strpljivo gradjenje napada umesto klasičnog trčanja po bokovima i dodavanja nazad u peterac. Uglavnom se sve kreće do 2-3 gola po utakmici kako zbog toga što nije moguće trčati svih 90 minuta sa R1 stisnutim tako i zbog favorizovanja odbrambenih igrača u direktnim duelima. Novina od ovog serijala jeste uvodjenja nečega što bi nazvali "strelicama". Samo, za razliku od uobičajenog random raspoloženja, FIFA strelice dodeljuje na osnovu njihovog nedeljnog učinka u realnosti i te strelice variraju od nedelje do nedelje. Zato me i zanima - ima li nekoga ovde ko igra na PS3 online FIFU? Koliko sam ja imao iskustva, stabilni 128kbps upload je dovoljan da igra teče kao offline i sa strancima tako da su online utakmice jako zanimljive.
  10. Pozdrav svima! Već duže vreme (četiri godine) aktivan je forum namenjen online igranju PESa koji okuplja igrače iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Srbije. Za par dana počinje nova BPL sezona 9 pa rekoh da pošaljem obaveštenje ukoliko na klanRURu ima nekog ko ispunjava sledeće uslove: * Poseduje PES6 original (ili je u stanju da isti "pozajmi") * Poseduje konekciju sa barem 160kbps uploadom (poželjno: 192kbps ADSL) * Kvalitet igranja nije presudan već karakter i ozbiljnost * Spreman je da nedeljno odvoji 2-3 sata za odigravanje utakmica. * Pored započinjanja lige planira da istu i dovrši (što podilazi pod spomenutu "ozbiljnost") Ukoliko ste se pronašli, onda možemo napomenuti i ostala pravila BPL Classic Lige: * Utakmice traju 15 minuta - vreme i raspoloženje igrača: random - povrede: uključene * BPL Classic Liga je podeljena u tri Lige po 12 takmičara (hijearhijske) sa sistemom direktne (ali i preko baraža) promocije i relegacije posle svake sezone. * Nedeljno se igraju najviše 3 ligaške + eventualne 2 kup utakmice (home&away) * Jedini klubovi koji se ne mogu birati u BPL Classic Ligi jesu: Manchester, Chelsea, Inter, Milan, Barcelona i Real * Postoji posebno razvijen software preko koga se upisuju rezultati utakmica i čuvaju u arhivama sajta - primer jedne takve tablice možete videti ovde * Pored liga sistema, paralelno se odigravaju i kup sistemi * Za redovnije i dokazane članove, postoji i zasebna BPL Manager Liga koja spaja PES sa manager sistemima kupovine igrača i pravljenja sopstvenog kluba. Ukoliko vas zanima šta možete očekivati što se tiče same konkurencije - možete pogledati par klipova (preporučujem "high quailty mode") :) Sezona počinje 12.09. i najverovatnije će biti oproštajna sezona PES6 pred dolazeći PES09. Naravno, sa novim serijalnom, dolaze i nove sezone o kojima ćete blagovremeno biti obavešteni u ovoj istoj temi. Očekivano trajanje sezone 9 je do sredine novembra, tj. nešto malo po izlasku novog PESa. Vidimo se na: http://www.mg-gaming.net/bplforum
  11. Evo i malo zakasnelog posta od novopridošlog FIFAša :) Organizacija - izuzetna! Stvarno i da hoću ne mogu da se požalim na logistički deo. Ako ste i kasnili nisam to primetio, a ona projekcija od 4 sata za ceo turnir je samo greška u planiranju ;) Atmosfera - jako pozzitvna i opuštena. Da nije onog stakloresca idiota - perfekcija. Igra - iako sam ispao od Rebbe na medjusobne susrete još u grupama, ono što me kao "novajliju" teši jeste da se ni u jednom trenutno nisam osetio inferiorno. Grupa u koju sam pao bila je jako izjednačena (prvu 8 Rebba i ja po 7 bodova) i poprilično sam zadovoljan svojim prvim FIFA offline iskustvima. Pogotovu sa onim golom Ronaldinha ispod živog zida :) Što se tiče samih pravila turnira, prvo da napomenem da ovo shvatite kao konstruktivne kritike i ništa više. Možda je ovo zato što sam bio do ove godine PESovac, ali smetaju mi neke stvarčice koje po meni nemaju veze sa realnošću a kapiram da svi težimo da ovo bude što je moguće više bliže stvarnosti a koliko sam razumeo, ovo su manje više bila oficijalna pravila EA (što je još veća muka onda): - pobeda u grupama važi 2 boda? od kad su ta pravila? Pre USA94? :) - eliminacioni deo na dve dobijene? ako se već igra više od jedne partije, zar nije jednostavniji home&away sistem? Po meni bespotrebno odugovlačenje... - zabrana biranja identičnih timova? zašto da se bilo ko stavlja u podredjenu/povlašćenu poziciju i bude primoran da bira alternativu? - dozvola za biranje i reprezentacija i klubova? nekako mi to onda deluje kao bućkuriš. Plus, kapiram da je zabrana identičnih timova tu zbog realnosti, tj. izbegavanja "duplih" igrača na terenu. Koja je onda realnost utakmice npr. Milan vs. Italy ili Inter vs. Argentina? Pojedini igrači će igrati u obe ekipe i dalje. - zabrana biranja Barcelone a dozvola za Brazil? generalno se slažem da se izostave najjači klubovi radi što većeg balansa izmedju skilla i exploita kao neminovnog dela svake igre, ali ovako kako je za ovaj turnir uradjeno deluje mi kao nedovršeno rešenje, pogotovu ako neko bira Brazil, a postoji ono pravila gore da nema dva ista tima - ukoliko je dobar igrač u pitanju jedan je uvek u prednosti, pogotovu ako se još igra i na dve dobijene (jedan će uvek moći da bira Brazil 2 puta) Ipak, svi su imali iste uslove i ovo nije prigovor, već više kao savet kako bi barem iz moje perspektive ovi "nezvanični" turniri na FIFI bili još bolji, kad već WCG mora da se igra po EA pravilima. U svakom slučaju, danas sam osvojio turnir u PESu u Metroidu, tako da eto meni finih prihoda da kupim gamepad za FIFU kakav joj dolikuje :)
  12. Balone sam prešao iz treće. Nešto se ne sećam da mi je bilo jako teško. U principu pravio sam servis greške i držao skroz levo za paralelu koja ide u faul i tako skidao one najvrednije balone. A inače te volejaše lobuješ ih na stroke+slice i držiš na gore bez problema ako su skroz uz mrežu.
  13. Ma da, mislio sam na lvl6 nego odavno nisam igrao pa zaboravih. I meni je tombola bila zajebana. Posle tombole Alien Attack i Pin Crusher a definitivno najlakše od svega Trophy Defender (ili kako se već zove) i onaj Tennis Curling - to sam prešao iz prve :) Ako nisi prešao sve treninge, čisto da znaš da dobiješ kitu kad ih sve kompletiraš :)) Što se tiče servisa, u principu najvažnije je pogoditi MAX jer onda ne možeš da vratiš lopticu sa stroke osim ako nećeš da te usere ponekad pa da ispadne skraćeni return a da većim delom izbacuješ loptu u aut već moraš sa slice-om što ostavlja vreme kompjuteru da se pozicionira i da ti zada još jači stroke. To je ono što me je najviše ubijalo u pojam protiv Blake-a što ga sateram iza osnovne i pošto je igrica malo sjebana po pitanju voleja te ne možeš da radiš drop shot na mreži svi voleji koje vraćaš su dovoljno duboki da može da ih stigne i tako se pre ili kasnije namesti za max stroke koji ako se ne pomeriš korak nazad ne možeš da vratiš a da ne završi u autu pa makar držao nazad, tako da je jedini način da ih dobiješ kad izadju na mrežu da im šalješ jake lopte i da se moliš da će da je pošalju u aut :)
  14. Normalno je da ti kompjuter retko kada servira max na tim nivoima težine. Roddick i Ančić retko kad pogode MAX a kamoli Federer. Dok nisam osvojio dubl protiv Kinga & Dukea nisam imao problem ni sa jednim igračem, a onda svaki put kad mi na Vimbldonu padne Grosjean u finalu nema teoretske šanse da ga dobijem. Nemoj da te začudi ako je Grosjean i najbolji igrač za kompa iako je možda Federer all-around. Grosjean me ubije sa slice-vima, tako da je moguće da kako otključaš koji nivo težine da se i oni nivoi pre poslednjeg za nijansu povećaju. A opet, Nadal, koga bez problema dobijam je takodje fast runner tako da izgleda da i u samim tim podelama ima dosta različitosti. Vezano za ovo za King of the Players turnir. Meni non-stop pada Blake. Nekako mi to dodje logično jer sam pre toga brdo double turnira uvek osvajao sa njim (lepo smo se poklapali, ja volej igrač a on jak sa osnovne linije) i samim tim on mi je pao za double partnera protiv King & Duke (tamo nemaš pravo da biraš partnera). Po toj nekoj logici ako dodje do mixed double meča King & Queen očekuj Martinu jer isto što važi za Blake, primenjivao sam i za nju. Valjda tako dizeš i tvojim saigračima te poene na ATP/WTA listi. To što pričaš da si vodio 5-0 i onda te on sjebao je apsolutno normalna stvar i nije vezana ni za tvoj umor. Ja sam se jedno vreme mučio na tim King of the Players turnirima uvek u završsnicama, ali sam provalio i zašto: Blake recimo, nisam siguran za ostale ali mi deluje logično da isto važi i za njih, na tom turniru ima odredjeni pattern koji u zavisnosti od toga da li ga ispratim može da se ponovi iz poena u poen i da na jako jednostavan način ako samo malo uključim mozak mogu da dobijem gem na svoj servis bez problema. Kick-servis, on mi vraća paralelu, ja dijagonalu, ne požurim ka mreži već opet čekam paralelu na drugoj strani i onda krenem lagano sa skraćenom dijagonalom (nikako da odmah završim poen posle toga) ka mreži jer sam volley igrač i posle dva passing shota dobijem poen. I tako sam mogao 24h dnevno. Isto je važilo i za gemove kada Blake servira, ali malo drugačiji raspored udaraca. I ne, ne treba da budeš Ajnštajn da bi provalio, već samo strpljiv i da ne žuriš. No, da ne davim sad, suština je bila u tome da sam ga pošto sam sve to provalio saterao na 4-0 u gemovima bez ijednog izgubljenog poena i došao red na mene da serviram. Kad ono, neće Blake više po šablonu, postaje nepredvidljiv, te jedan udarac jeste pa me baci u rebus i onda sam skapirao da je to jedino objašnjivo faktorom da mu "gori pod nogama" i da pokušava neke netipične stvari da bi preokrenuo igru što je mora se priznati za pohvalu što se tiče AI programiranja od strane SEGA dev.teama :) Isto je važilo i za njegov servis i uvek bi me ostavljao na ta 4 gema. Onda se setih da probam da mu puštam sve one gemove na njegov servis sve dok ne bude 5-4 za mene i da mu onda oduzmem servis a da on ne poblesavi i ne počne da igra random udarce. I upalilo je svaki put dok nisam iz godine u godinu počeo toliko da ga sabijam da sam osvojio 6-0 iako on promeni svoj pattern posle sa bukvalno dva oduzeta poena jedne godine kad sam poboljšao druge performanse, a prvenstveno se odnose na kretanje, jer sam to najviše zapostavljao. Inače, nisam igrao dugo, ali poslednji put znam da sam bio došao do Kinga lv1 koji je daleko od normalnog igrača i stvarno sumnjam da bih ga u skorije vreme pobedio pošto je liku MAX servis 75% u proseku tako da sam 3-4 godine posvetio treniranju i skupljanju majci sa treninga (dobiješ ih tako što predješ trening na lv5) :)
×
×
  • Create New...