Jump to content

Trakar

The X
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Trakar

  1. Kako da znam do kada u Gwentu traje jedna runda? Vodio sam u prvoj svo vreme, i jednom kada sam hteo da propustim potez, da ne iskoristim sve karte odmah (i samo da ga držim na distanci), u sledećem potezu je poveo i odmah je bio kraj runde i njegova pobeda. Sledeće dve sam lako dobio jer je ispucao skoro sve karte, ali me zanima kako da znam do kada traje prva runda

    Runda se zavrsava kad oba igraca passuju svoj turn jedan za drugim. Tako je bar pisalo u tutorijalu.

  2. Na 970 sve na Ultra vrti se na oko 40  mada nisam proveravao detaljno .Prozivaju je za downgrejd  i ja sam se razaocarao kad sam gledao ona poredjenja ali kada se vidi to na svom ekranu potpuno druga prica.Za ovoliku open world igru grafika je brutalna.

     

      Nisam zasao dovoljno za neke prve utiske ali za sada sve je na nivou.Combat me odusevio najvise,stvarno se lako pada :D

    40fps sa GTX970 ? Sa ili bez onog hairworksa ? Koja rezolucija ?

  3. a kako idu premium nalozi, jel isto tesko igrati bez premiuma posle 7-8 tiera?

    Igram WT već neke 2 godine i moram da te upozorim na neke stvari koje nisu baš sjajne, koje nekome uopšte ne smetaju ali nekome su vrlo iritantne. Ovo što ću napisati ispod najviše  pogađa realistic mode. U arkadi je sve to manje bitno, jer se avioni ponašaju nerealno, ne možeš da slomiš krila pri prebrzom dive-u, itd.

     

    Grind je (po mom mišljenju) najgora stvar u igri. Pošto se radi o free to play modelu, naravno da su morali nekako da natjeraju ljude da im daju pare. Od kad sam ja počeo da igram pa do sad, iz patcha u patch su nastojali da podignu količinu grinda koji je potreban da bi otključao avion/tenk/upgrade...

     

    Sve je podijeljeno u 5 tiera, od kojih su 4 propelerci i tier 5 su jet-ovi. Prva 3 tiera su podnošljiva, otključavaju se relativno brzo, i tu ćeš ako budeš igrao vjerovatno imati najviše zabave. Međutim, kako se primakneš tier 4, osjetićeš drastičnu promjenu u brzini kojom otključavaš, i tu već počinje da ti bude jasno za šta im služi "premium". Najgora stvar je upgrade sistem na samom avionu. Primjera radi, F8F bearcat (američki tier4 avion) važi za jednog od  najboljih climbera u igri, što je bitna stvar, pogotovo u realisticu jer ti prednost u visini daje veću energiju s kojom možeš da barataš kad ideš u dog fight. Međutim, kad tek otključaš bearcat, penjaćeš se najgore od svih na mapi zato što je  engine injection upgrade koji ti najviše podiže performanse penjanja zguran na dno upgrade tree-a i prije njega moraš brdo drugih da istražiš. Sve to ide jako sporo, i primoran si da se patiš sa avionom čije su performanse drastično slabije nego što bi trebalo da budu.

    To je najveći paradoks u igri, jer ti sreća koja te obuzme kad istražiš novi fensi avion, brzo pređe u nerviranje jer ti je novi avion gori od prethodnog.

     

    Sve ove stvari možeš ublažiti uplaćivanjem premiuma, koji ti daje bonus poene za sve što radiš u igri pa tako sve brže i istražuješ. Po meni, vrlo bezobrazan biznis model koji se zasniva na silovanju igrača da plati kako ne bi osijedio istražujući svoj omiljeni avion/tenk ili upgrade kako bi mogao da igra a da ne bude unazađen.

     

    Tenkove skoro uopšte nisam igrao tako da ne mogu da ti detaljno kažem ništa, ali sam čuo od nekih drugara koji igraju da je istraživanje takođe nenormalno naporno kad se zađe u dublje tiere.

     

    Koliko ćeš uživati u igri najviše zavisi od toga da li si casual igrač koji samo hoće da uleti, ispuca se i ugasi, ili te interesuje da se baš udubiš i istražuješ vozila do poslednjeg tiera. Ako si ovaj prvi, svakako ti preporučujem da instaliraš jer ćeš se sigurno zabaviti. Široki dijapazon vozila, solidne mape, dobar damage model, realističnost, cjelokupan osjećaj letenja je zaista dobar, i u poređenju sa WOT/WOP izgleda mnogo ozbiljnije. Još ako imaš nekoga ko bi igrao s tobom, da ti bude wingman u dog fajtovima, zabava je udvostručena.

  4. doduse ima preko ukrajinskog origina valjda za 20 evra

     

    ali kako god, dobra im ta zastita

     

    ako neko slucajno igra neka baci neke konkretne utiske

    Sinoc sam u poslednjem trenutku naletio na reddit topic sa ovom informacijom i pazario igru za 20e, sve je proslo bez problema. Stigao sam samo prologue da odigram, a javljam se sa vise utisaka kad malo dublje zadjem u igru.

  5. Probao sam jutros igru na i5 3570k, HD7950 i 8GB RAM, imao sam 20-40 fps na relativno visokim grafičkim podešavanjima sa slabim AA, na 1920x1080 rezoluciji. Nisam izdržao više od 20 minuta, glava je počela da me boli. Čisto da znate, da ne skidate 40GB, osim ako nemate neku opasnu mašinu :)

  6. Probah Risen 3. Atmosfera i lokacije su zanimljive, prica manje/vise ali borbu su nagrdili [8D]  Od pocetka do kraja igre sam se prosetao kroz svakog neprijatelja sa udarac/pucanje-roll-udarac/pucanje-roll...

    Nema vise onog osecaja straha kad odes negde gde ne bi smeo jer nisi dovoljno jak, pa te neko cudoviste unakazi iz 2 udarca. Bukvalno od najgoreg pacova do onih shadowlordova i golema je lagana setnjica. Sva je prilika da se pirana bajtz pridruzuje ostalim developerima koji vec neko vreme furaju "moderne rpg-ove".

    Iskreno se nadam nekom patchu koji bi ogranicio broj kolutova u sekundi, kako bi mogao da primim barem 1 udarac po fajtu  [:D]

  7. Hvala na odgovorima.
    Zanimljiva stvar kod combat-a u njihovim igrama jos od gothic 3 je sto je (po mom misljenju) unazadjen. Secam se da je u jedinici i dvojci funkcionisao tako sto sto drzis levi klik i koristis WASD za pokrete, i onda kombinujes i pravis combo napad koji je efektivniji srazmerno istreniranoscu sa oruzijem. Kod trojke i ovih Risena, borba se manje vise svodi na spamovanje klika. Nikad mi nije bilo jasno zasto nisu nastavili sa starim sistemom koji su mogli lagano da unaprede uvodeci veci broj poteza.

    U svakom slucaju cu probati Risen 3 (narodnu verziju) iz radoznalosti, da vidim dokle su odmakli :)
    Inace sam na Gothic dvojku verovatno ostavio najvise sati ikada u jednoj igri.

×
×
  • Create New...