Jump to content

Armadillo

The X
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Reputation

0 Neutral

About Armadillo

  1. Kad je moderator vas coek, pa brise moje postove, ostavicu ve da se davite u vlastitome samoljublju, jednoumlju i .. beznadju..
  2. Mogli smo bit jedan, jugoslavenski, narod, ali neki su mislili da je to samo sinonim za srpski narod. Ti neki su postali moccni, postali veccina i razumljivo da s takvijema niko nije sscceo. Da mu se tikve ne bi o glavu obijale. Ako i danas visse od pola Srba glasa za ljude kojima su srpske granice "tamo daleko", svako pametan cce vas zaobilazit ka da ste gubavi. Da parafraziram Svetoga Petra Cetinjskog: Vi ccinite ssto znate, no ne znate ssto ccinite! Petar II je pisa: Bilo, belo, bjelo i bijelo listovi su jednoga cvijeta. Pod uticajem V.St.K. mislio je da je to srpski cvijet, a nije bez znaccaja i da su Njegossu za uccitelja doveli jednoga sumnjivoga izvanjca, zagovornika ideje "Srbi svi i svuda". I pored toga dok je rasteza ccasne verige u Vatikanu Njegoss je reka: "Crnogorci ne ljube lance!". Srbe nije pominja. Njegov predhodnik Sveti Petar Cetinjski bio je jasan: "Crna Gora je Crnogoracah, to je bilo i to cce bit!" Valtazar Bogissicc (da srpskoga li imena) je bio Srbin taman ka Hamurabije. Hamurabije ne bijasse Srbin? No, ne vidim ssto je to tako vazzno? Valtazar je ima iskustva u pisanju zakona, a Crnogorci su visse polagali na obbiccajno pravo. A, da ste spori, spori ste - i vrijeme vas je pregazilo. Narcisoidni, prepuni sebe, naduveni ka pauni.. a kad je trebalo stisnut petlju nidje vas ne bi! Zato i jeste zatrajali pod Turcima. Valjda vam se svidio Ius primus nocti (Zakon prve braccne nocci) po kome je svaka vassa nevjesta prvu "braccnu" nocc provela s lokalnijem turskijem glavarom.. I sad ste mi vi neki ccisti Srbi? Pokrijte se ussima i ssutite, ako vam je ssta od obraza ostalo!
  3. E, lijepi moj S.Z. ... Nijesi ti dobio deset iz istorije, prevelik je to zalogaj za tebe. Predmet Rana istorija Srba (ako ga tako zovete) je samo jedno vidjenje povijesti. I daleko od toga da si ccita sve ssto je o tome napisano, a osobito ne sve relevante izvore. Postoji visse teorija barem jednako vjerovatnijeh buducci niti jedna nema nepobitne dokaze (inacce ne bi bile teorije) o porijeklu naroda zapadnoga Balkana. Ne misle svi da su im se preci odje doselili u drugu polovinu prvoga milenija, a od onijeh koji misle da jesu ne misle svi da je to bila jedna seoba i ne misle da je to u vrijeme seoba bio jedan narod (u danassnjemu smislu rijecci). Ka ssta ne misle svi da su nam se preci doselili iza Karpata, vecc iz najssire oblasti Pribaltika. I svi ovi jednako ka i drzzavni "mislioci" imaju zvuccne titule doktora istorijskijeh nauka raznijeh svjetskijeh Unierziteta (pa i Beogradskoga).. Tek, niko nije osporio da u potonjijeh hiljadu godina svako zzivi na svome parccetu Balkana i zzivi manje visse svoj zaseban zzivot (sem u doba raznijeh okupacija). A zaseban zzivot znacci i zasebnu kulturu, zaseban jezik i obiccaje... I stvaranje zasebne nacije, ssto je istoriccaru moj produkt nekijeh kasnijih vremena... A, nacije su postale vazzne tek onda kad su neki svoju pocceli izdizat iznad ostalijeh negirajucc usput neke brojno manje.. A, i tvoj pristup lijepi moj S.Z. "mirisse" na staru foru: Nacije nijesu vazzne, svi smo mi jedan narod - Srbi! :) Dok je tako, bicce i nacionalizama i svakojakoga zla. Najvisse o vassemu trossku. Pa, nek je sa sreccom!
  4. Zlo govecce dovijeka june! I ima pravo onaj ssto recce da svi trebate porast e da biste postali Crnogorci, ssto fiziccki ssto duhovno. Vaki ste bruka i sramota i za Srbe... A, vidji, pade mi na um - jeste li vi Srbi uopsste? Ili gurbeti?
  5. Znava sam dosta Srba, ali vakijeh duduka ka sta ste vi odje nidje ne sretoh. Cega se pametan stidi, budala se ponosi. A, ne da se ponosite.. Pa, nosite se ..
  6. Ja vas gospodo ne razumijem. Bojat se da ni srpski jezik ne bi bio na vajdu. Uzvisili ste se u vlastitoj gluposti, sad biste se jos i velite podjebavali. Toliko ste zabili nos u vlastitu guzicu da ne vidite da se s vama cio svijet zajebava. Bas ste likovi iz one serije: Dok se vi zajebavate, selo vam izgore! Kako ste naumili i ona sljiva ce vam bit prekovise. A, kaki ste i nije neki zijan. Necu prljat ruke, sami cete si doakat. Nek vam je Bog u pomoc.
  7. Malo ste se da prostite za... nijeli... Ja sam se samo izborio priccat jednijem jezikom doma i na televiziju. I zvat ga svojijem imenom. I zabolje me ssto mislite o tome. I ko ga occe, a ko necce priznat. Passccad laju, karavani prolaze...
×
×
  • Create New...