Jump to content

Dobra domaca rakija


VEGE

Recommended Posts

pitaj mene :) imam ja 1200 litara domace shljive, extra roba bez dodavanog shecera, flashirana, fabrichki zatvorena ... ma mega... koliko ti treba :)

sto manje secera manje akohola :D a cisto sumnjam da vege oce da pije 3 litre da bi se napio :P

Нема  будућности без истине.

Link to comment
Share on other sites

pogresno :)

fora je da onda treba staviti vise sljiva (koje jelte imaju secer) da bi dobio radzu iste jachine nego li kada se shecer dodaje, ali je ukus miris "prirodne" radze time povecava dok se kod "vestacke" povecava shansa da te ujutru boli glava i celo telo :)

btw u podrumu imam nekih 200ak litara od 25 godina koju je mod pokojni deda ostavio za mene, treba li da spominjem da skivi pored ovoga izgleda kao kravlja pishacka.... mmmm....

fallout_table.gif

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

pogresno :)

fora je da onda treba staviti vise sljiva (koje jelte imaju secer) da bi dobio radzu iste jachine nego li kada se shecer dodaje, ali je ukus miris "prirodne" radze time povecava dok se kod "vestacke" povecava shansa da te ujutru boli glava i celo telo :)

btw u podrumu imam nekih 200ak litara od 25 godina koju je mod pokojni deda ostavio za mene, treba li da spominjem da skivi pored ovoga izgleda kao kravlja pishacka.... mmmm....

a gde ti to tachno zhivish i gde drzhish rezervni kljuch?

chisto teoretski, naravno [:D]

Link to comment
Share on other sites

pa tako sam ja razumeo mog strica ....da se secer pretvara u alkohol....pri tim hemiskim procesima ne ?!!?

od ovog belog šećera se prave nekvalitetne radže i vina, poenta je da bude dovoljno voćnog šećera za alkoholno vrenje

kao što rekoh, mrš u školu :)

Link to comment
Share on other sites

a gde ti to tachno zhivish i gde drzhish rezervni kljuch?

chisto teoretski, naravno [:D]

projektovan je i napravljen specijalni vault jos pred pocetak ww2 za te namene, a nalazi se negde u divljini izmedju shapca i valjeva (:

osa je sranje... provereno... tj 90% rakija koje se kod nas prodaju u lepoj ambalazi, sa sjajnim nalepnicama, pamtljivim imenima etc. su sranje... jer su vestacke, vestacko obojene... mali proizvodjaci radze su vrh, mada tesko je se izboriti sa spiritusom koji recimo pravi simex i kosta nesto manje od 200 din

ja moje potencijalne kupce (u glavnom prijatelji, ropdbina, poznanici) ako hoce odvedem u shljivik da osete tu harizmu prirode, te mirise, te boje, da osete sva svoja chula ponovo... ... i da malo beru sljive :D

btw. pecenje rakije obicno treba neko da te nauci da bude sa tobom i obavezno upropastis prvih 200 litara :D

omg omg mogu da otvorim skolu pecenja rakije, seminari, predavanja, praksa, degustacija, flasiranje, plasiranje na trziste, .. pa onda sve to i na cd-u, ili live stream preko neta !?! ehhh....

fallout_table.gif

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...