Jump to content

Sta ste Citali u poslednje vreme?


Crno-Sunce

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Allen Steele - Coyote ( sada citam drugu knjigu Coyote Rising). Narucio sam preko Book depository sajta, a treba da mi stignu za koji dan i druge dve iz serijala.

Enivejz, jedan od najboljih hard fiction knjiga koje sam procitao u poslednje vreme.

https://www.goodreads.com/book/show/686344.Coyote

It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

OnTopic>

The Great Ordeal, latest iz Aspect Emperor ciklusa, ok je, intro u finale knjiga, ima svojih momenata, napeto ko mider do samog kraja etc

prve dve knjige iz Craft Sequence, počeo treću, magija vs bogovi kao nauka/društveno/ekonomsko uređenje vs religija/tradicija ali ne kao tema nego kao setting za lagani akcioni krimić, udubljivanje not required.

 

jebote, smorio si sa kukanjem vise :D

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Dovršio Craft Sequence, jebemliga, može da se čita nije da baš gledam kad će sledeća.

Izašao je i 'Wrath' poslednja knjiga iz "Faithful and the Fallen" i ok je ali samo ok. (Čitao sam poslednje strane do 4 ujutru, not worth it imho pa sam malo ozlojeđen )

 

jebote, smorio si sa kukanjem vise :D

Link to comment
Share on other sites

Dobar je Wrath i ceo serijal. Nije vrhunski, ali je solidan i uravnoteženog kvaliteta. Mislim da se piscu malo smučilo, tako mi deluje, da je hteo da završava sa ovim da može da radi nešto novo. Ako je tako, onda mi je knjiga još bolja jer je održao nivo (iako je stilski možda gora od prethodne dve). Zaokružio je priču, a ako baš bude hteo može i da nastavi, mada ne verujem da ima potrebe.

Hvala Šek za knjigu i vest da je izašla!

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

'World of five gods' od Lois McMaster Bujold. Čitao u hronološkom redosledu Hallowed Hunt, Curse of Chalion i Paladin of Souls, naknadno pročitao 3 Penric & Desdemona novele

Zabavne su knjige, što bi rekli "a sad nešto potpuno drugačije" nakon prežderavanja full fat vanila sladoledom u Faithful and the Fallen ovo je nešto na kašiku. U 3 romana nema nijedne "epske" bitke, sistem magije je restriktivniji od nameštenog tendera, heroji romana su sredovečni mrsomudi (i mrsomudkinja) a opet drži sitost pažnju sa sve izvlačenjem obrta iz božijih guzica (i po nekoliko ako treba, to je nekako poenta).

Novele nisu deo veće priče, worldbuildinga ima "za na razglednicu" ali su ok ako vam se sam setting dopadne.

jebote, smorio si sa kukanjem vise :D

Link to comment
Share on other sites

Ostalo mi je jos par prica da zavrsim Skeleton Crew (Stephen King). Odlicna zbirka kratkih prica, toliko dobrog materijala za neke veoma kvalitetne filmove...

+Zena me obradovala i kupila mi je komplet Dark Tower (bilo nesto na snizenju u Vulkanu sad oko nove godine), tako da sam napokon krenuo da citam Revolverasa.

Deluje mi da ce ovo da bude za mene najbolje Kingovo delo... 

Ne znam kad bese tacno izlazi film, ali bice zanimljiva trka da procitam sve pre nego sto padnem u iskusenje da ga pogledam :)

"Choose life..."

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Stigla jutros, procitao vec

http://www.delfi.rs/knjige/107923_dragi_u_visokom_dvorcu_knjiga_delfi_knjizare.html

SO MUCH FUN 

MUCH EXCITEMENT

super zabavna knjiga, podseca me na nekog cudnog mutanta Mike Oklopdzica, Basare i Borisa Dezulovica. Bas skoro ne pamtim da mi je nesto ovako bilo super zabavno :D

Nabavio sam i ispljuvak pun krvi, pa kad procitam javim utiske i za to.

 

gruja novi alen

ko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?

evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Cryptonomicon od Neal Stephenson-a, uh. Mislim da sam počinjao knjigu 2 ili 3 puta i jednostavno prestajao da čitam, nikad namerno jednostavno nisam mogao da se nateram da nastavim posle prvih par poglavlja i za par meseci bih morao da počnem opet. Štaznamjebiga kapiram da nije za svakoga, verovatno nije ni za mene, uživao sam u delovima, uglavnom ovim koji se dešavaju u prošlosti (WWII, kriptografija) jer mi je ta istorijska fikcija zanimljivija i od "glavnog" lika i od cele "sadašnjost" radnje (cca kasne devedesete, počeci "velikog" interneta, digitalnih valuta, kapiram da bih se 99e kad je knjiga izdata sekao ko vruć burek na celu ikonografiju).

jebote, smorio si sa kukanjem vise :D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Procitao konacno Pekicevu Atlandidu. Mislio sam da je Besnilo vrh knjiga, ali ovde je sabio, jedva cekam da uzmem 1999. Verovatno jedini nas old skul pisac koji je probao da pise SF i odlicno mu je islo:). Naravno moze se reci da je Atlentida SF samo ako se bukvalno shvati roman, jer ima razlicita prenesena znacenja, ali nema veze:)  Sad cu da citam Budjenje Nemani po kome je snimana serija Expanse.

srpskivojnik-3.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

The Unholy Consult, 4-a knjiga Aspect Emperor-a, kraj drugog od 3 planirana dela, (ups, spoiler, nije kraj). Ako ste čitali sve do sada i planirate da nekad završite Drugu Apokalipsu nemate kud, morate da pročitate :tf:

Naporna je knjiga, pri tom mislim na stil i jezik (zapravo sam pomišljao da sačekam naš prevod ali kad sam počeo na engleskom, the slog of slogs, jebiga) imena i opisi ljudi koji ne nose nikakvu radnju sem slasher horror smrti/heroizma u sledećem pasusu (bez nekog efekta, posle 6 knjiga oguglate) počinju da smaraju.
 

jebote, smorio si sa kukanjem vise :D

Link to comment
Share on other sites

Ктулу, The Call of Cthulhu,  је класик, ако ниси читао, баци поглед на то прво. У планинама лудила и Снови у вештичијој кући се мени лично највише допадају. Читао сам доста, био и на гробу му :). Зна да буде напоран, да се изгуби у мислима. Код нас је објављена луксузније приређена збирка приповетака "Некрономикон".
Питате из ког разлога?

...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака,
Да однесе све што имам у дубину у дубоку.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...