Jump to content

Pomoć za zemljotres (Sirija, Turska)


Recommended Posts

15 hours ago, Debeli said:

Сиријска амбасада у Србији, Сердара Јола 12, Београд, објављује прикупљање донација напаћеном народу, који је деценијама на удару Империје. кеш за признаницу, на овој адреси. одазовите се.

Prema dopisu deluje da primaju i stvari, ne samo novac

FohSqz7XgAEYtie?format=jpg&name=large

 

edit: ipak ne, samo novac

https://n1info.rs/vesti/ambasador-sirije-nema-opreme-za-spasavanje-ljudi-teroristicke-grupe-je-pokrale/

Edited by Jose Jimenez
  • Like +1 1
Link to comment
Share on other sites

Quote

 

Амбасада Сирије у Београду покренула акцију за прикупљања новчаних донација у просторијама амбасаде, јер су спречени да отворе наменски рачун у банкама због санкција.

Наводе да сви који желе да допринесу акцији, то могу да ураде у амбасади Сирије у Улици сердар Јола 12 у Београду 08 до 15 часова. За све додатне информације грађани се могу обратити амбасади преко мејл адреса.

Како је навео, Сирији су пре свега потребни медицинска опрема, лекови и храна.

"Сирија је спремна да прихвати сваку помоћ. Немамо довољно опреме и механизације за спасавање и тражење несталих. Неке пријатељске државе и земље, као и неке арапске државе, послале су тимове за спасавање и друге врсте помоћи ваздушним путем, али то није довољно да се покрије обим последица разорног земљотреса који је направио праву хуманитарну катастофу", нагласио је Ага.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ne znam ko te je downvote ali Unicef je jedna od retkih orgi koja radi svugde po Siriji a ne samo na FSA teritorijama, ako pogledate lokacije videćete da su aktivni i u Damasku, DEZu, itd. Trenutno ima dosta preklapanja između žrtava zemljotresa i teritorija koje primarno kontroliše HTS, tj. jebeni teroristi.
https://www.unicef.org/syria/

Jako zanimljivo reklamiranje, jebem ih ja u usta odvratna:
image.png.af46bfe337073aba302a8ea3b1a509b2.png

...

Link to comment
Share on other sites

31 minutes ago, Jose Jimenez said:

Sad sam i na radiju čuo, super što se diže svest.

BTW svaka čast bedniku koji downvotuje informacije o humanitarnim donacijama.

neko ne voli unicef! možda mogu da razumem sentiment (!) ja generalno uvek biram neke lokalne fondacije ako mogu plus unicef prate mnoge "afere", pa je možda zato.

 

6 minutes ago, shpanac said:

Jako zanimljivo reklamiranje, jebem ih ja u usta odvratna:

ha, vidi ovo. mrzi me sad da gledam ali mislim da je ovaj deo dosta bolje uređen oko toga kako se hendlaju dobortvorne kampanje.

ono što znam je da ih dobijaju i gratis, ali moguće da kad ovako targetuju onda moraju da plate, ali i dalje potpadaju pod specifična pravila.

Link to comment
Share on other sites

Ne dao bog da zemljotres roknr bgd. Pola ‘kondomijuma’ za elity bi palo

3 hours ago, Jose Jimenez said:

Sad sam i na radiju čuo, super što se diže svest.

BTW svaka čast bedniku koji downvotuje informacije o humanitarnim donacijama.

Mozda neko ima debele prste i staracku dalekovidost

  • Like +1 1

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Jose Jimenez said:

Čuj elity, pola nadogradnji širom BG ugrožavaju statiku objekata.

BTW pominju da je uhapšeni turski investitor, kome se celo elitno naselje srušilo, radio na BNV.

ja bih to uzeo sa rezervom jer se u krugovima dvojke (:D) sve lose pripise sns pa makar i los dan za setvu u bangladesu

Ali mislim da ce pre izdrzati zemljotres zgrada_gradjena_za_vreme_tita+nadogradnja nego elitni_kondomijum_gde_zivite_kako_zelite_trazeci_samo_najbolje_za_vasu_porodicu

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Link to comment
Share on other sites

Quote

 

Организована помоћ амбасаде Турске 
Помоћ је међу првима покренула Амбасада Турске, која је на својим друштвеним мрежама објавила неколико упутстава за новчане донације у различитим валутама.

Taкође, грађани могу предати хуманитарну помоћ у роби - и то на две локације. У Земуну у улици Грмеч нова 1 и у Нишу у Булевару Николе Тесле бб. 

Амбасада сваког дана на друштвеним мрежама ажурира информације о томе која је роба најпотребнија.

Помоћ у амбасади Сирије 
Амбасада Сирије поручује да сви који желе да помогну то могу да учине лично у згради амбасаде, која се налази у Александра Стамболиског 13 у Београду.

"Због санкција нисмо у могућности да отворимо банкарски рачун за примање финансијске помоћи тако да амбасада организује у својим просторијма прикупљање новчаних средстава", рекао је за РТС амбасадор Сирије у Београду Басем Џаман Ага.

Донације СМС-ом 
Влада Србије отворила је бројеве преко којих се СМС-ом може донирати помоћ Турској и Сирија.

Потребно је на број телефона 1003 послати поруку са садржајем Turska.

Када je реч о Сирији, на број телефона 1004 треба послати поруку са садржајем Sirija.

СМС кошта 200 динара, а број је доступан корисницима свих мобилних оператора који послују на територији Србије.

Донације преко СПЦ 
Организовано прикупљање помоћи покренула је и Српска православна црква. Новчане донације се могу оставити у храмовима широм земље, а отворени су и жиро рачуни за уплате.

Реч је о рачунима 205-58219-31 и 265-1630310006939-56.

"Нема ништа логичније да као људи и додатно као хришћани одазовемо се у мери у којој је то могуће у макар минималној помоћи људима који су пострадали. Стога смо и ми у Цркви позвали све вернике да својим прилозима допринесу помоћ, прилозима који ће се давати у храмовима, а могуће је да се прилози уплате и на жиро рачун који је објављен на сајту наше цркве. Подразумева се да то што будемо скромно сабрали ићи ће без разлике свим људима који имају потребу независно од тога којој вери припадају и како се богу моле", изјавио је за РТС патријарх српски Порфирије.  

Новчане донације преко Црвеног крста 
Међу првима је прикупљање помоћи настрадалим земљама организовао Црвени крст. Та организација је отворила наменски рачун у НЛБ Комерцијалној банци, преко ког се може донирати новац Турској и Сирији.

На папирној уплатници или преко мобилног и електронског банкарства у поље број рачуна треба уписати 205-32824-71, а позив на број је 6046-355 0000.

До сада је прикупљено више од 14.870.000 динара. 

"Ове донације се затим усмеравају на два подрачуна у оквиру Међународног Црвеног крста, један за помоћ људима у Турској, други за оне који су у Сирији. Однос у овом моменту је 60 одсто за Турску, а 40 одсто за Сирију. У овом тренутку је значајно нагласити да Црвени крст не покреће акције прикупљања артикала, половне одеће, обуће, хране из врло једноставног објашњења - новац који се на овај начин прикупља ће бити искоришћен за набавку тих артикала у непосредног близини угроженог становништва", каже генерални секретар Црвеног крста Србија Љубомир Миладиновић.

УНИЦЕФ прикупља помоћ 
Новац је могуће донирати Турској и Сирији уплатом на рачун Уницефа у Србији у Банци Интеза.

Број рачуна је 160-666-18, а приликом уплате потребно је навести сврху уплате: 0123 - Помоћ деци и породицама у Сирији и Турској.

Постоји могућност да се новац уплати и путем сајта donacija.unicef.rs. 

Како могу да помогну компаније
Помоћ Турској и Сирији могу да пруже и компаније на више начина - донацијом робе преко дипломатских представништава Турске и Сирије у Београду, уплатом на рачун Српског филантропског форума 340-11016593-88 али и преко сајта donacije.rs. 

Отворен је и број рачуна Турско-српског привредног удружења у Халк банци у Србији, на који се у динарима може уплатити новчана помоћ за радове на санацији последица земљотреса. Број рачуна је 155-81859-37.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Quote

 

Први контингент хуманитарне помоћи из Србије отпремљен у Сирију
Први контингент хуманитарне помоћи из Србије за жртве земљотреса у Сирији послат је са Аеродрома "Никола Тесла" у Београду.

Авион "Ер Србије" у земљотресом разорену Сирију, у оквиру овог првог контингента, понео је око шест тона намирница и хране у најугроженија подручја те земље.

"Ово је само први контингент, нешто мање од шест тона само хране, а амбасадор ми је рекао да има преко 100 тона хране до сада скупљене само за Сирију и верујем да ћемо заједно са „Ер Србијом", али и другим превозницима организовати и наредних дана и недеља превоз онога што је најпотребније сиријском народу", истакао је министар Вучевић.

Министар одбране је изразио наду да ће се створити услови и око платног промета, како би Влада Републике Србије могла да донира и новчана средства и да и на тај начин Србија и наш народ покаже да смо солидарни са свим онима којима је помоћ потребна.

 

 

  • Like +1 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...