Jump to content

Problem sa hardom


Lucky

Recommended Posts

Imam neki hard u desktopu koji se vidi u biosu a vidi ga i disk manager u windowsu.

U pitanju je SATA hdd interni, videh da nisam napisao.

Međutim kad probam da ga formatiram, malo "vrti" pa izbaci:

Quote

The operation failed to complete because the Disk Management console view is not up-to-date. Refresh the view by using the refresh task. If the problem persists close the Disk Management Console, then restart Disk Management or restart the computer.

Naravno ovo ne pomaže.

Probao sam i drugi hard, izbacuje istu grešku.

Nekad pak neće ni da otvori prozor za format nego izbaci neku drugu grešku tipa "pojavila se greška proveri error log za detalje".

Nisam imao puno vremena pa nisam mogao da isprobam sve opcije, sumnjam možda na kabl za napajanje ili sata kabl, jer koliko sam na brzaka guglao ovo je neki bag kad hard ne dobija dovoljno struje, ali opet kažem nisam previše vremena imao da se bakćem. opet su sutra, pa da imam neku "podlogu" 🙂

Link to comment
Share on other sites

23 hours ago, voodoo_ said:

Šta kaže Hard Disk Sentinel?

kaže da je sve dendi - 100/100 helt itd. 

zezao sam se još malo - isti taj hard u drugom kompu radi kako treba ofc. jedino što nije imao drive letter, dodelio sam mu, radi ok, kopira fajlove. Ovo je izgleda važno za kasnije redove dole.

otkrio sam da zapravo on ne detektuje nijedan dodatni disk mimo osnovno C gde je OS - znači da ni USB ne provaljuje, ali na primer vidi ga u devices i daje safely remove hardver i removeuje ga i to je sve kul. Isto tako i u devices vidi i hard disk a vidi ga i disk management osim što ne da da se išta radi sa njim (ili usb-om) jer izbaci onu grešku odozgo - "The operation failed to complete because the Disk Management console view is not up-to-date.  Refresh the view by using the refresh task.  If the problem persists close the Disk Management console, then restart Disk Management or restart the computer.

Ako na primer probam mini partition magic ili tako neki app, regulare vidi disk, dozvoljava explore, vidi sve fajlove itd, ali kad preko njega probam da mu dodelim slovo, on kao prihvati ali odmah potom ga vrati da je bez. Probao sam i da obrišem iz device (ovaj kilijev savet odozgo) ali ništa, samo se ponovo pojavi posle restarta u deviceu i idemo ispočetka. Optika (ima DVD na kompu zamislite) šljaka normalno. Isti onaj USB koji sam uključio u taj komp i koji takođe nije prikazao iako ga je video, kad sam uključio u drugi komp takođe nije imao slovo. Znači da ovaj komp nekako briše drive letter i ne dozvoljava dodelu novog, ali što to radi nemam pojma.

diskpart ima automount enabled, ali ni diskpart ne vidi niti interni hdd niti eksterno ubodeni usb. Probao sam i na drugom setu kablova.

sve po googlu za sad što sam iskopao je ili baziči "e idi u disk management i dodeli slovo" ili "pao mi je hard disk i sad se ne vidi u exploreru" 🙂 

ako ništa ne uspem nije frka ni full reinstal windowsa da odradim, ali nemam pojma dal' će to da pomogne.

Link to comment
Share on other sites

32 minutes ago, voodoo_ said:

Ima varijanta i preko onog programa diskpart što stiže uz Windows, ima interaktivnu komandnu liniju pa onda izdaješ komande list disk, select disk 1, assign letter itd, probaj eventualno i s tim ali čisto sumnjam da će proći.

proVo, nije prošlo. sve isto u suštini, virtual disk radi timeout, isto kaže "nije up to date", guglao sam, navodno je možda volume.ini u problemu pa ga treba zameniti sa nekim sa drugog kompa, ne znam da li ću se baš sa tim zezati, verovatno ću ga pre skroz reinstalirati ili probati od nule sa novim hardom.

Link to comment
Share on other sites

Još jedna opcija, kad otkačiš disk sa kompjutera, otvori device manager (ne disk) pa View -> Show hidden devices, i deinstaliraj sve "providno" što se pojavljuje pod diskovima i storage kontrolerima. To će možda naterati disk da se "reinstalira" pri sledećem povezivanju pa se možda odšlogira kod Windowsa.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...