Jump to content

Reinstalacija: Hatsune Miku Project DIVA: Mega Mix


SolidChief

Recommended Posts

Hatsune Miku i njeno VOCALOID društvo su godinama bili na PlayStation konzolama, dok su fanovi Nintendo igara bili u senci. Par godina nakon izlaska Nintendo Switch konzole, SEGA je najzad izbacila igru iz Project DIVA franšize na Nintendo Switch pod imenom Mega Mix.

Project Diva igre su poznate po pesmama od Hatsune Miku i ostalih VOCALOID-a kao što su MEIKO, Luka, Kaito i Kagamine Lin i Ren, šarolikoj grafici i gejmpleju koji je istovremeno namenjen i za početnike i za iskusnije igrače. Sa preko 100 podrazumevanih pesama i još dodatih preko plaćenih dodataka, velike su šanse da možete naći barem jednu od omiljenih VOCALOID pesama.

ss_55cfc1cf6c9349140b640a9cb494b2ac71f02

Kao i kod prethodnih Project Diva igara, cilj je da igrač pritisne dugme koje se pojavi na ekranu u tačnom trenutku kada se simbol podudara sa tajmerom koji ima isti oblik kao taj simbol. Pošto su Project Diva igre prvo izašle na PlayStation konzolama, moguće je menjati ABXY simbole koji se nalaze na Nintendovim kontrolerima na krug, krst, kvadrat i trougao, simbole koji su poznati svim PlayStation fanovima. Za ova četiri simbola može se takođe koristiti i D-pad, što je takođe veoma bitno da se nauči kako bi igrač mogao da pritisne simbole u brzoj sekvenci. Osim ova četiri dugmeta, igrač takođe mora da prati strelice koje idu levo ili desno, i one odgovaraju pokretima na oba džojstika ili pritiskanjem triger ili shoulder dugmića. Uz Mega Mix takođe dolazi novi mod, takozvani „Mix Mode“, gde igrač kontroliše Joy-Con kontrolere tako što ih naginje levo ili desno kako bi pomerao kursore koji se nalaze na ekranu. Ovo neće ubediti sve veterane da kupe igru samo da bi igrali Mix Mode, ali ovaj mod je definitivno zabavan i jedinstven način da se uživa u jednoj ritmičnoj igri.

ss_c523b1c1311d195e10b1a96c70db1b85c20a8

Tokom igre pritiskanje tačnog dugmeta u tačno vreme nagrađuje igrača poenima koji se dodaju u procenat koji se nalazi na dnu ekrana. Što je dugme preciznije pritisnuto, dobija se više poena, a ocene su COOL, GOOD, SAFE, BAD i MISS. Ovaj procenat predstavlja ukupan broj tačno pritisnutih dugmića tokom cele pesme i igra se smatra uspešnom ukoliko igrač dostigne procenat koji pređe granicu koja se nalazi na „progress bar-u“. Igra se smatra izgubljenom ukoliko igrač ne dostigne određeni procenat ili ukoliko izgubi sve životne poene, a oni se gube kada se dobije BAD ili MISS. Životni poeni se mogu vratiti ako se dobiju COOL ili GOOD ocene. Ukoliko igrač želi da odigra celu pesmu, čak i kada bi izgubio sve životne poene, može se odabrati „No Fail Mode“, mada se poeni ne čuvaju. Za veći izazov postoje modifikatori koji imaju uticaj na simbole, kao što su brže pomeranje simbola, nestajanje simbola odmah pre dobrog tajminga ili naglo pojavljivanje simbola pre dobrog tajminga. Ukoliko igrač želi da samo gleda scenu te pesme, može odabrati „Start Music Video“. Svaka pesma ima određene nivoe težine, počevši od EASY što je pogodno za početnike, a kada se uspešno pređe pesma na HARD težini, može se otključati EXTREME i ponekad EXTRA EXTREME težina za tu pesmu. One su pravi izazov čak i za najiskusnije igrače.

ss_a966cd2dfd79a9db8cbd0024adf2aefb8477a

Što se tiče podešavanja, ova igra ima iznenađujuće veliki broj opcija. Igrač može odabrati ko će biti na sceni za svaku pesmu i njihove kostime i dodatke. Neke pesme čak imaju opciju da se promeni glas u zavisnosti od toga ko stupa na scenu. Što se tiče kontrola, mogu se menjati razni zvučni efekti tokom pritiskanja dugmića, šema na kontroleru, pa čak i odabrati makroe gde se pritisak jednog dugmeta u igri smatra kao pritiskanje dva ili više dugmeta u isto vreme. Obzirom da Nintendo Switch ima ekran osetljiv na dodir, moguće je koristiti „Tap Play“ opciju gde se pritiskom i povlačenjem po ekranu vrše iste akcije koje se mogu vršiti na kontroleru.

Što se tiče vizuelnog aspekta igre, veliki broj scena u pesmi radi na 60 frejmova u sekundi, dok samo mali broj radi na 30. Naravno, sam gejmplej je uvek na 60fps, tako da igrač ne mora brinuti o tajmingu. Dok se kod određenih pesama definitivno mogu videti ograničenja Nintendo Switch hardvera, kao što su niže rezolucije u odnosu na Project Diva igre na PS4, one su i dalje zabavne i šarolike za gledanje, tako da su ove mane tokom igranja gotovo neprimetne. Rekao bih da je ovo dobar kompromis za igrače, koji najzad dobijaju priliku da zaigraju pravu Project Diva igru na prenosivom Nintendo hardveru.

ss_1504b77a544834bbd9a28c36b880041bcfa1d

Sve u svemu, ova igra je definitivno dobar uvod za fanove VOCALOID pesama i za one koji žele da utonu u svet ritmičnih igara. Iako PlayStation igrači nemaju dobar razlog da igraju ovu verziju na Switch-u, ova franšiza nikada nije bila ovoliko pristupačna. Hatsune Miku Project DIVA: Mega Mix sa preko 100 pesama i raznih opcija obećava sate i sate dobre zabave.

Autor: Luka Trifunović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Email Address *


The post Reinstalacija: Hatsune Miku Project DIVA: Mega Mix appeared first on PLAY!.

Pročitajte kompletan članak na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, evgeniy said:

Dobro štivo 

Nego drugari, dajte mu ga jedan height: auto, max-width; 100%  da mogu lepo da gledam slike mog novog omiljenog naslova! 

Screenshot_20221004-204851.thumb.jpg.f9905ab48383f0a7e1355675d00bbde6.jpg

trebalo bi da je responsive dizajn i slike da lepo sredi, preko čega ovo gledaš pa ovako ispada?

Link to comment
Share on other sites

Duck Duck Go browser, ali isto i Chrome prikazuje 

nisam na kompu da dam finalno misljenje, ali preliminarni sud je da cupate vest sa WPa, a on ima skriptu koja stavlja inline width/height svakoj slici, al' to vas crawler ne pokupi na vreme (odnosno, uzme kontent pre nego sto opali skripta) i eto problema! 

mada je svakako cudno da ova tema default nema responsive stilove za slike kao da je 2008, jebemliga 

Edited by evgeniy
Link to comment
Share on other sites

31 minutes ago, evgeniy said:

Duck Duck Go browser, ali isto i Chrome prikazuje 

nisam na kompu da dam finalno misljenje, ali preliminarni sud je da cupate vest sa WPa, a on ima skriptu koja stavlja inline width/height svakoj slici, al' to vas crawler ne pokupi na vreme (odnosno, uzme kontent pre nego sto opali skripta) i eto problema! 

mada je svakako cudno da ova tema default nema responsive stilove za slike kao da je 2008, jebemliga 

ah u pravu si, ovo je na forumu prikaz, i meni isto to radi.

ne znam koliko možemo da rešimo jer kao što si i sam zaključio, ide auto preko rss sa wp-a.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...