Jump to content
absolute

Da li smo se kvalitetnije hranili 80-90ih ili danas?

Recommended Posts

2 hours ago, Lucky said:

zavisi na kojoj pijaci... na kaleniću je npr tako, na đermu i dušanovačkoj nije, na cvetku je 50/50 itd.

Moguce, ja idem na Banjici ili Vidikovcu, tamo je bas malo ili nikako genuine prodavaca 😕


QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)

relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, dovlagsi said:

ja kad sam u užicu volim da pojedem rol viršlu sa pretopom. eto

to zvuči kao dobra zabava!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uh, navatah jutros neku staramajku na pijaci sa domacim kajsijama. Onako sitnije, ali su slatke ko dusha. Kupio kilo i po i ozdrao se ozbiljno 😄

plus salata paradajz, krastavac, paprika silja i preko rendani stari kraljevacki sir \o/

Leto je zakon

  • Like +1 1

QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)

relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja naleteh na dobre breskve u radnji (al ne izgledaju tako uopste), ostalo mi jos par komada, ali vec planiram da odem kasnije opet da se dopunim dok znam da imaju ovu dobru turu

usralo me par puta i sa nekim crnim prekrupnim tresnjama. bukvalno dva komada ne mozes u usta da stavis ( :tf: )

zeljno iseckujem neki dobar, mesnat paradajz. tipa volovsko srce, pa da puca neka sopska kao ova sto je opisa gosn Absolute!

Share this post


Link to post
Share on other sites

aj da ne otvaram novi topik 😄 

bas me zanima npr kako vam izgleda potrosacka korpa (mislim samo na hranu), ako nekoga ne mrzi da napise 😄

u kom procentu jedete ono sto napravite, kolko jedete napolju, narucujete itd

Edited by reki

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dvaput jedem na poslu, uveče jedem bilo šta krišom od dece jer jedino tako može na miru

Ostatak večeri se derem na njih da pojedu svoje obroke jer bi živeli na čipsu i smokiju

  • Like +1 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam baksuz stonsentice jela, tako da sve sam pravim. 

Ne volem kafane, ne volem da jedem ono sto nisam sam napravio.

A sta obicno jedemo, riba 2,3 puta nedeljno (obicno pastrmka i saran, nekad i neka morska, mada vise volim recnu). Nesto sa mlevenim mesom, tipa musaka (krompir, zelje)  punjene paprike ili tikvice isto cesto. Ponekad pasulj, grasak, boranija, paprikas neki ili tako nesto.

Dorucak skoro uvek zitarice sa vocem ili sirom i jajima kuvanim i nekom salatom (to mi dodje obrok na poslu).

 

  • Like +1 2

QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)

relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, absolute said:

Uh, navatah jutros neku staramajku na pijaci sa domacim kajsijama. Onako sitnije, ali su slatke ko dusha. Kupio kilo i po i ozdrao se ozbiljno 😄

plus salata paradajz, krastavac, paprika silja i preko rendani stari kraljevacki sir \o/

Leto je zakon

imaš kajsije milijardu tamo kod zaklopače gde se dosta uzgaja pa ako te put navede do IKEE pa odma' tu malo pored eto i to 🙂

42 minutes ago, digrejzo said:

zeljno iseckujem neki dobar, mesnat paradajz. tipa volovsko srce, pa da puca neka sopska kao ova sto je opisa gosn Absolute!

to neće još jedno mesec dana rln da bude onaj pravi.

32 minutes ago, reki said:

aj da ne otvaram novi topik 😄 

bas me zanima npr kako vam izgleda potrosacka korpa (mislim samo na hranu), ako nekoga ne mrzi da napise 😄

u kom procentu jedete ono sto napravite, kolko jedete napolju, narucujete itd

u odlično pitanje reki!

moram priznati da mi je covid i ceo koncept lockdowna dodatno promenio sve to pa sad više spremam nego što sam pre, ali sam i pre spremao. nešto mi od tog perioda nije ni toliki gušt da jedem u restoranu ili napolju ali nije da odbijam 🙂

već smo ovde pričali oko wolta i glovoa, to mi je na lestvici na baš poslednjem mestu, koristio sam tokom lockdowna opet, sad više ne, jer em stigne hladno em izbućkano em se pola prospe, izađe mast itd, tako da neka hvala, ili ću sam da odem po nešto ili da sednem tamo negde da pojedem.

potrošačka korpa posebno proleće-leto je povrće i voće i meso jedno 90% 🙂 ostalo malo dopuni neki sir npr 🙂

Share this post


Link to post
Share on other sites

danasnja kupovina:
3x avokado (jer je na akciji, pa hocu da pravim gvakamole i da umacem cips jer sam stoka, inace ne bih kupio nikad po regularnoj ceni), pola kile luka, sargarepa, smrznuta boranija/grasak/kukuruz/spanac/mesavina brokoli/karfiol, belo meso, bataci, tortilje, masline, kajmak namaz, 4x jogurt, 4x kiselo mleko, 2L mleka, jaja, baget, 2x seckanog paradajza u konzervi, 6x paradajz pelat jer sam zavisnik, testenina, kese za zamrzivac (jer zamrzivac je najjaca stvar), tikvice, kiseli krastavac u teglici

to gore je otprilike 50€. sve je poskupelo do jaja, tipa restoran do mene je imao do jaja pohovanu piletinu 200gr za 260rsd, sad je 150gr 300rsd. pice su skocile sa 800rsd na 1200rsd. posto sam inatlija ovako, to me nateralo da malo bojkotujem neke proizvode, radnje, bezobrazno podizanje cena svega zivog i da se mnogo vise okrenem kuvanju (mada sam oduvek voleo da kuvam). danas za rucak krckana boranija, usrao sam se kao mamlaz. ne verujem da cu ikada jesti ista iz bilo kog restorana, a da bude sladje i ukusnije od stvari koje umem da pravim sam kuci (uz par izuzetaka).

  • Like +1 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

mislim da je od rutine obično nedeljom napravimo lonac supe pa bude za dobar deo naredne nedelje, i tu obično upadne i neko kuvano jelo za još pokoji dan te naredne nedelje.

sad sam skoro uzeo i u mesari samleo tj. tražio da mi naprave xy pljeskavica i grunuo u zamrzivač tako da to sad imam lagano da spremim kad mi treba a baš ne znam šta bih pojeo.

i jaja ofc, mislim da jedno 30 komada lagano odlazi na nedeljnom nivou na obroke.

  • Upvote (+1) 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

avokado, kombucha, organski ananas, organski kokos, veganski brie i artisan made taljatele sa tartufima mi je danasnja korpa.

  • Downvote (-1) 1

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Share this post


Link to post
Share on other sites

E, da i supa skoro svaki dan 🙂 tj. Lonac traje 3 dana, a 2 put nedeljno skuvam. Obicno onu od curecih krila iz Linde, nekako mi je najbolja, a i deca to bas rado husaju.

1 minute ago, f4ts0 said:

avokado, kombucha, organski ananas, organski kokos, veganski brie i artisan made taljatele sa tartufima mi je danasnja korpa.

I biftek za kera


QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)

relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, absolute said:

E, da i supa skoro svaki dan 🙂 tj. Lonac traje 3 dana, a 2 put nedeljno skuvam. Obicno onu od curecih krila iz Linde, nekako mi je najbolja, a i deca to bas rado husaju.

Meni spakuje mesar na pijaci koske za supu "gratis" tj. uz šta god drugo da kupim i šta ga znam, nekako mi ta supa uvek najbolje ispadne ... solidna je i od živine neke, ali sa koskama baš pokida. eventualno rozbratna neka.

  • Upvote (+1) 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

hm, onda sam ja dosta neorganizovan 😄

cesto kao odem u kupovinu napunim frizider i ne potrosim nista, i posle bacim :s tako da sam sad pokusao sa minimalnim pristupom, prazan frizider da bude.

najvise bi voleo kad me ne bi mrzelo da sam pravim jela, al kad pomislim da cu da potrosim sat vremena i posle moram sudje da perem, odustanem 😄 izvalio sam ispodsaca u blizini, imaju kuvana jela za ok cenu, tako da to cepam. samo jos da resim dorucak (ajde ovo se moze lako sa ovsenim/grckim/vocem) i veceru kad bih napravio neki plan za obrok salate da pravim 😄

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
29 minutes ago, reki said:

najvise bi voleo kad me ne bi mrzelo da sam pravim jela, al kad pomislim da cu da potrosim sat vremena i posle moram sudje da perem, odustanem

ozeni se pa ces morati \o/

  • Like +1 2

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 hours ago, digrejzo said:

realno, nije to to dok se kolagen lepo ne ukuva!

istina! evo baš povučen ovom pričom danas sam odlučio da napravim samo od kostiju supu i ispala je vrh!

2 hours ago, reki said:

hm, onda sam ja dosta neorganizovan 😄

cesto kao odem u kupovinu napunim frizider i ne potrosim nista, i posle bacim :s tako da sam sad pokusao sa minimalnim pristupom, prazan frizider da bude.

najvise bi voleo kad me ne bi mrzelo da sam pravim jela, al kad pomislim da cu da potrosim sat vremena i posle moram sudje da perem, odustanem 😄 izvalio sam ispodsaca u blizini, imaju kuvana jela za ok cenu, tako da to cepam. samo jos da resim dorucak (ajde ovo se moze lako sa ovsenim/grckim/vocem) i veceru kad bih napravio neki plan za obrok salate da pravim 😄

 

kupi mašinu za pranje sudova, to dosta ume da pomogne, ja otkad je imam jedno 50% je lakše napraviti jela 🙂

a za jela kreni od jednostavnih i onih gde ne moraš da potrošiš sat vremena - sve što se nešto kuva, krčka itd ti je u suštini recept koji kaže strpaj sve i nalij vodu i stavi na tiho i za 2h je gotovo. Eventualni dodatak toj formuli je da prethodi da propržiš luk i to je to 🙂 pa kasnije se tripuj ako hoćeš da praviš neka čudesa 🙂

alterantivno, u rerni možeš šta god hoćeš da napraviš, kreni od tipa celog pileta pa opet posle kombinuj.

ah da, ne znam šta mi bi, ali sam baš hteo da kupim ovu fantu što ima nepoznat ukus :)) ne pijem to inače ali eto, uspeli su da me pogode reklamom i rek'o daj da vidim šta je.

Pošto smo pričali o Stepu ovde, ako hoćete taj udar nostalgije, kupite tu fantu, to je taj ukus jedan kroz jedan.

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 hours ago, absolute said:

Ja sam baksuz stonsentice jela, tako da sve sam pravim. 

Ne volem kafane, ne volem da jedem ono sto nisam sam napravio.

A sta obicno jedemo, riba 2,3 puta nedeljno (obicno pastrmka i saran, nekad i neka morska, mada vise volim recnu). Nesto sa mlevenim mesom, tipa musaka (krompir, zelje)  punjene paprike ili tikvice isto cesto. Ponekad pasulj, grasak, boranija, paprikas neki ili tako nesto.

Dorucak skoro uvek zitarice sa vocem ili sirom i jajima kuvanim i nekom salatom (to mi dodje obrok na poslu).

Mogu da potvrdim da Nemke izgleda fit shodno njegovoj ishrani! Ja bi voleo da mogu da ispratim bar 30% ovog menija... 😔

  • Like +1 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, absolute said:

Nomky kad je izbacio slatko i grickalice izgubio 10-12 kg :c

pakao koliko to "vuce" 

apsolutno! da ne kažem absoluteutno!

iako mahom svi to znamo u teoriji i ono prosto jasno ti je da je jedan sneakers kao ceo obrok za ručak otprilike ali tek dok ne dođeš u praksu da zapravo to izbaciš (ili kreneš da koristiš) ne provališ koliko se "lepi" 🙂

i 'leba ofc!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...