Jump to content

Elden Ring utisci


overkind

Recommended Posts

presao base game, pa Ariandel DLC, pre pola sata sam zveknuo Demon Princa i sleteo u Ringed City. kao i obicno, STR build, Dragonslayer GA (pre njega Exile GS), prelepo radi i topi sve zivo \o/

posle ovoga planiram da se vratim na DS1, dok sam u dobroj kondiciji sto se dodzovanja tice  😄
stao sam negde na ulazu u Blighttown, ali se malo iskreno i plasim da su me Elden Ring i DS3 uljuljkali sto se tice teleportovanja po zelji od samog pocetka. secam se da sam bas bio u kurcu kad god bih u DS1 otisao predaleko i trazio bonfire sa poslednjim estusom kao zedan pas  ali svakako mi prija ovo vracanje unazad, sto zbog price, sto zbog ajtema i likova koje znam da cu da "sretnem". jedva cekam da se macujem sa Artorijusom (full homo) i da vidim od cega su satkani Smough & Ornstein!

dajte neke preporuke za DS1 STR build! secam se da me je halberd sluzio dosta lepo (obican, ne black knight jbg). ali svakako bih nesto malo agresivnije (a da nije DEX).

o/

Edited by digrejzo
  • Like +1 2
Link to comment
Share on other sites

Ја сам се довукао до 100 нивоа и коначно нашао "оштрач" 🙂 да пребацим на окултно скалирање. Бауљам по Алтусу. Немам појма како у град, али пронаћи ћу већ пут. Велика је игра ... Баш велика. Кад сам видео да мапе каснијих области имају доста празног простора око онога где играч може да се креће помислио сам е јбг, биће празно, мало или шта већ. Није 🙂Из само Мијазакију знаних разлога поједини комади оклопа и оружија падају са статистичком грешком јбт. Игра баш не да неке предмете играчу.

Мени мало фали та фрка тражења ватре. Знам да нема никаквог смисла да ЕР буде такав - мада су замкови такви па не могу превише да се жалим.

ДС1, mace, black knight sword. Ово друго није лако да се набави рано у игри, али је лепо. Топузина је феноменална. Мени барем 🙂 Ако се не ограничиш некако мислим да ништа у ДС1 не може да те озбиљно намучи данас. Евентуално да си заборавио како Орнс гличује ко цар или тако нешто. Али и то је само једном да те удари. После се сетиш свега. Ко бицикл што се не заборави 🙂

Edited by overkind
  • Like +1 1
...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака,
Да однесе све што имам у дубину у дубоку.

 

Link to comment
Share on other sites

ahah, koje rokanje. nalozim se kao da promenim stil malo i predjem na uchigatanu i neki dex build, kao ajde da probam. apgrejdujem je na +5, sve fino ide, vracam se da ubijem Havela i rekoh, daj da zveknem onog Black Knighta ispod tornja cisto da ga skinem sa liste, kad ono:

ayyy.thumb.jpg.8d11d0fbd5f14a71ae5c44334e1265f0.jpg

giphy-downsized-large.gif

  • Like +1 2
Link to comment
Share on other sites

Није модерно скоро па ништа. Скрин је из ДС1. Ако је ремастеризована верзија она је 2018, оригинал је из 2011. Тако да, деценију стара графика 🙂

Мало он топик што би рекли. Кул је ЕР, али мислим да је им је крајње време да пораде на борби. Посебно на босовима - краљицама како смо их звали као клинци. И даље је ово ролај-ролај-корак у страну-удри-бежи борба. И то је мање-више то. Далеко је од досадног, да не буде да пљујем, али мало постаје већ виђено пуно пута.

У свету играра које личе на соулсборн, нисам фан израза али је прикладан мајку му, Нио 2 има врло шаролике борбене опције. Ако неко жели да игра крајњи енд гејм онда просто мора да научи да користи све и да везе. У противном ће да се бије по 15+ минута са сваким босом. Секиро је из фромове кухиње увео неке новине и представио начин борбе коју нисмо видели до тада од њих. Значи да има тамо неко ко мисли у том смеру. Искрено се надам да ће неки следећи наслов да буде мало шароликији по овом питању. Духови и "пепели рата" нису лоши - напровтив, али може то још боље.

  • Like +1 1
...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака,
Да однесе све што имам у дубину у дубоку.

 

Link to comment
Share on other sites

Пошто нас нема много, ставићу овде. Мени се претходна игра страховито допала. Ево још једне из исте кухиње:

https://store.epicgames.com/en-US/p/salt-and-sacrifice

Колико сам схватио, за сада, Епик ексклузива. Претходна игра, Salt and Sanctuary, је била најлепше љубавно писмо Мијазакију и екипи из Фрома. Колико видим, и ово је јако слично.

  • Like +1 1
...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака,
Да однесе све што имам у дубину у дубоку.

 

Link to comment
Share on other sites

На листи жеља, одавно. Али не стиже се никако.

  • Like +1 1
...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака,
Да однесе све што имам у дубину у дубоку.

 

Link to comment
Share on other sites

hah, na kraju mi igra bacila i Greatsword i Halberd od crnih vitezova u Kiln of the First Flame, kao da me pecka da obrnem sve jos jednom =)) jedino nisam Artorijusa nalupao i to mi bas zao, mislio sam da ce posle Gwyna moci da se free roamuje i iz Firelinka da se zapocne NG+, ali me automatski prebacise =(

sad cu malo da odmorim od svega i da cekam neki Elden Ring DLC.

utisci posle Elden Ring > DS3 > DS1:
- ER jebiga ubedljivo najlepsi vizuelno
- ER i DS3 su maltene jedna te ista igrica, prelazak sa jednog na drugi je prilicno lagan (animacije, ajtemi, weapon arts, itd)
- DS3 mi je bio vece uzivanje od ER zato sto ER na PCu radi kao bulja
- DS1 mi je omiljeni jer su nivoi prelepo uradjeni, sa dosta smisla. narocito je gotivan onaj "ahaaaa" momenat kad se otkljucaju neka vrata iznutra i shvatis sta sve skipujes, pa im cesto i jedan bonfire bude dovoljan da pokriju veliki prostor
- prilicno sam siguran da mi je Black Knight Sword usrao DS1 jer sam nalupavao sve zivo iz par pokusaja (Gwyna iz drugog), ali moguce i da sam jednostavno "bolji" jer sam par dana pre toga presao ER i DS3. ali recimo da mi dodzovanje nije omiljeno, nekako mi je fluidnije u ovim novijim igricama. npr, gargojli na pocetku su mi bili "wtf, je l' ovo neki bag?", jer dignu halberd polako, a onda ga spuste u fazon 0.1s, nekako potpuno neprirodno i previse brzo. slicno se i Sif ponasao.
- najgora zona Blighttown / Tomb of the Giants 😄
- najtezi boss ubedljivo Malenia
- najgotivniji boss Gael

Edited by digrejzo
  • Like +1 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...