Jump to content

Žikina dinastija: Dynasty Warriors 9: Empires


SolidChief

Recommended Posts

Dynasty Warriors 9: Empires pokriva rani period nove ere u kineskoj istoriji. Doduše, nisam dobro upućen u pomenutu istoriju, tako da bi moglo biti mnogo grešaka osim očiglednog: „svako je bio moderan anime lik koji je mogao da pokosi hiljade neprijatelja bez ogrebotine“. Smatram da su prikazane priče i likovi prilično zanimljivi bez obzira na to, a na kraju sam na Guglu pretražio nekoliko likova kako bih saznao više o njima. Informacije na ekranima za učitavanje služe kao dobra polazna tačka za igrače koji žele da saznaju više o ovim fascinantnim figurama.

Dynasty-Warriors-9-Empires-6.jpg?resize=

Empires je podeljen na dva različita tipa igre. Prvi tip je ono što ste verovatno očekivali. Koristite svog izabranog lika da desetkujete gomilu neprijateljskih vojnika i preuzmete baze. Koristićete razne kombinacije i specijalne poteze, a ovoga puta i tajne planove koji vam obezbeđuju prednosti na mapi kada ispunite određene uslove (oslabljene neprijateljske jedinice, baliste, i slično) ili sa posebnim sposobnostima, kao što su moć munja i eksplozije, koje daju malo začina igri. Takođe možete opremiti svoje likove sa više dragulja da biste promenili njihovu statistiku i slično, što daje malo dubine ovim sistemima.

Dynasty-Warriors-9-Empires-5-scaled.jpg?

Drugi tip igre je više strateški, što će dugogodišnji fanovi i sami očekivati od spin-off-a Empires-a. Kao vođa nacije, upravljate ekonomijom, vojskama, teritorijama i odnosima na način na koji smatrate da je prikladan. Bio sam prilično dobroćudan vladar (osim što sam pogubio svakog zatvorenika koji nije hteo da se pridruži mojoj vojsci).

Ova dva osnovna režima igre su prilično pristojna. DW9 borba je neka od najboljih koje je franšiza ikada objavila i ove mape vam omogućavaju da jurite od baze do baze, dok vanilla DW9 jednostavno traži da kombinujete jednog oficira kako biste očistili svaku mapu. Mape dobijaju nasumične ciljeve „tajnog plana“, koji vam daju dodatne zadatke, ali osim toga svaka mapa u suštini povezuje bazne kampove dok ne otključate zamak i ne pobedite boss-a.

Dynasty-Warriors-9-Empires-1-1.jpg?resiz

Interfejs strategije je prilično ogoljen. Podignite trupe, sakupite novac, nabavite hranu, napadnite. Svaka akcija podiže statistike koje određuju ličnost vašeg lika, koji može biti dobar ili zao, gde vas određene akcije pomeraju ka različitom delu „moralnog spektra“. Hoćete da budete zli? Napravite veliku feštu i uništite svoje kraljevstvo!

Empires ponovo uvodi otvoreni svet iz prve igre u obliku „režima šetnje“. Ovo nije odmah očigledno igraču jer nema tutorijala koji pokazuju šta funkcija radi, a korisnički interfejs predstavlja neintuitivni nered. Za razliku od osnovne igre, postoji 0 zadataka, 0 materijala za prikupljanje (osim ako ne računate ubijanje nasumičnih životinja i poene za obroke i novčiće kao materijale). U suštini, ogromna propuštena prilika da se iskoristi dinamika osvajanja mape koja je prisutna u osnovnoj igri. Sve što možete da uradite jeste da ubijate ljude i životinje. Sve ovo umotajte u tešku neoptimizovanu i loše animiranu zbrku koja radi na 60 FPS-a.

Dynasty-Warriors-9-Empires-2.jpg?resize=

Svaka „bitka“ je sada opsada, više nema mape i scene dizajna nivoa kao u prethodnim iteracijama Empires-a. Nema bitaka na liticama, nema razmene utvrđenja, nema ničega. Kako se sve svodi na opsadu grada, strategije su gotovo nebitne, a same borbe više liče na ulične okršaje. Ja bih to nazvao Dynasty Street Fighter 9 Empires, ali to bi bila uvreda za daleko kompetentniju igru, Street Fighter. Nakon nekoliko opsada u istom gradskom okruženju, ponovo vas pozdravlja glavni meni sa mapom kopiranom i nalepljenom iz poslednjih nekoliko igara Empires serijala.

Dynasty-Warriors-9-Empires-3.jpg?resize=

Ovo me dovodi do grafike i performansi. Naime, igra generalno smrdi na konzolni port. Čovek ne može a da ne prevrne očima dok gleda u odvratne blatnjave teksture tokom bitaka.

Sve u svemu, razočaranje. Očekivali smo dosta više.

Autor: Milan Janković

Igru ustupio: CD Media

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Email Address *


The post Žikina dinastija: Dynasty Warriors 9: Empires appeared first on PLAY!.

Pročitajte kompletan članak na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...