Jump to content

Rio Tinto


Recommended Posts

  • 3 months later...

Улагања у енергетске објекте, да видимо шта ћемо са литијумом, они се убише у Украјини око тога, шта ћемо са златом, рударством, у нове индустријске зоне да улажемо. То су ствари које доносе новац", рекао је Вучић.

AV ne odustaje!

Link to comment
Share on other sites

Ma skoro, pre 2 ili 3 meseca, smo davali ponudu Rio tintu za izvodjenje nekih elektro radova. Oni nikad nisu stali sa svojim projektom.

  • Like +1 1

QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)

relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, absolute said:

Ma skoro, pre 2 ili 3 meseca, smo davali ponudu Rio tintu za izvodjenje nekih elektro radova. Oni nikad nisu stali sa svojim projektom.

ma da, da, to je sve jasno, pa ne samo da su već pisali X puta da su ovi i dalje tu, nego su bile i one reklame što kačih ovde a i AV svako malo ponovo pominje kako je to "naša budućnost".

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Zadnje vreme došlo kad se Brnaba vadi na prošlu vlast za nešto što je bilo pre skoro 20 godina 😞 🙂

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да је Рио Тинто власник земље коју су му мештани у Горњим Недељицама и околним местима добровољно продали, истакавши да Влада не може да му одузме јер би то значило национализацију, као и да се после тога ниједан инвеститор не био осећао сигурним у Србији.

Додала је да мора да подсети све оне који данас причају против Рио Тинта, да је Рио Тинто дошао у Србију нешто пре 2004. године, као и су им исте године они који данас, како је рекла, пљују Рио Тинто, издали прве дозволе за истраживање. 

"И не само то. 2006. године су Ђилас и екипа изменили Закон о рударству на начин да експлицитно кажу да онај ко има истражна права, а они су Рио Тинто дали истражна права, има и експлоатациона права. То је био Рио Тинто закон. Србију 2006. године није водио Александар Вучић, ни Ана Брнабић, ни било ко други од нас. Водили су је они који су данас, ваљда, против тог пројекта. Они су људи изменили Закон о рударству", поручила је Брнабићева.

Pošto oni baš ništa nisu mogli da urade od 2012 pa nadalje tim povodom :))

Премијерка је нагласила и да је Рио Тинто огромна развојна шанса, у смислу зелене агенде, прецизирајући да би експлоатација литијума значила много бржу зелену енергију и да би прдстављала "шансу за  зелену транзицију Србије".

Додала је да је председник Александар Вучић потпуно јасно и отворено рекао шта  мисли о том пројекту, као и да је то нешто о чему мора да се воде дебате у будућности.

Ovo ima da provuku kao ove RKS tablice, niko ništa neće da kaže :))

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...