absolute Posted July 24 Report Share Posted July 24 4 hours ago, Lucky said: šta je problem staklenog krova, ako ima naravno ovaj "zastor" da se pokrije? kada nema, razumem, pričali smo ovde o Tesli koja nije imala, ali ako ima mogućnost da se zatamni meni je to ok. osim ako nema nešto da se razbije staklo ili pukne itd pa je u tom smislu problematika. Renegade je imao šiber ali onako "dupli" veliki, što mu dođe najbliže tom ful staklenom krovu, nisam imao neke probleme (osim prljanja "šina" za otvaranje šibera). Leti recimno sunce peče odozgo više nego kod klasičnog krova, iako je imao i tu zaštitu. Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted July 24 Report Share Posted July 24 Ja sam na Qashqai-u imao panoramu i stvarno nisam imao neki problem s time u smislu vrućine i slično. Mislim problem je kad ga ostaviš ceo dan na suncu bez navučenog zastora, ali osim toga nikakav drugi problem, verovatno je pitanje i kako je urađeno. S druge strane to mi je tada delovalo kao mnogo kul fora, ali sam posle shvatio da ga i ne koristim tako često, u smislu ne valja otvarati kad je vrućina, posle zaboraviš, na kraju bude kao kabriolet otprilike imaš pet dana u godini kada je zapravo uživanje voziti tako... Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted July 24 Report Share Posted July 24 Nocu i kad god nema sunca je 10/10 dozivljaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 24 Report Share Posted July 24 4 hours ago, absolute said: Leti recimno sunce peče odozgo više nego kod klasičnog krova, iako je imao i tu zaštitu. razumem i ako je imao neki "vrljavi" zastor tj. zaštitu onda je sigurno prolazilo više, ali kad ima onaj "zatamnjujući" nisam primetio neku direkt razliku jer kao iovako ti upeče lim pa prolazi kroz tapacirung, ovako staklo pa opet ide kroz neku zaštitu. video sam svojevremeno na nekoj škodi isto tako staklo na krovu ali to preko što možeš da navučeš je tipa kao toaletni papir debelo, ne služi ničemu, tako da verovatno zavisi dosta i od toga. i plus onda imaš teslu koja to nema uopšte :))) 2 hours ago, Zwerko said: Ja sam na Qashqai-u imao panoramu i stvarno nisam imao neki problem s time u smislu vrućine i slično. Mislim problem je kad ga ostaviš ceo dan na suncu bez navučenog zastora, ali osim toga nikakav drugi problem, verovatno je pitanje i kako je urađeno. S druge strane to mi je tada delovalo kao mnogo kul fora, ali sam posle shvatio da ga i ne koristim tako često, u smislu ne valja otvarati kad je vrućina, posle zaboraviš, na kraju bude kao kabriolet otprilike imaš pet dana u godini kada je zapravo uživanje voziti tako... ima ljudi za koje mi je nejasno kako mogu da voze kabriolet na suncu, taj momenat ne kapiram. ali da, u suštini kabriolet su ovi scenariji koje kaže kili, noću uvek može kad je leto i kad nije sunce napolju. i jeste gotivno 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted July 24 Report Share Posted July 24 Ne kažem da nije gotivno. I meni je panorama bila mnogo gotivna i najbolja stvar ikada kada sam se povremeno vozio kod drugih ljudi u kolima ali kada sam je imao svaki dan je postala poprilično meh feature. A ona nema skoro pa nikakav downside u funkcionisanju kola (ako uzmemo u obzir slučaj da je dobro urađena kao što je bio utisak kod mene). U tom smislu imam utisak da bih se i sa kabrioletom smorio u nekom trenutku, što opet moguće i da je prosto do mene :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted July 25 Author Report Share Posted July 25 kabrioleti su zamišljeni kao nečiji drugi ili treći automobil. ono, jedva čekaš da ga voziš vikendom ili tako to. ne da ti je daily. naravno to sve pre ovih kriza, pa sasvim razumljivo danas gotovo da više nemamo kabriolete u ponudi proizvođača. ono jebote audi je u nekom trenutku imao i a3 kabrio u dve generacije, a sećate se početka 2000-ih koja je ludnica bila sa 206CC. a danas im je normalno da na zvaničnim sajtovima skrolaš kroz ponudu polovnih vozila. Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted July 26 Report Share Posted July 26 https://www.b92.net/automobili/visoki-napon/253376/velika-britanija-od-2028-uvodi-porez-po-predjenom-kilometru-za-elektricna-vozila/vest Rofl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted July 26 Report Share Posted July 26 Bilo :)https://forum.rur.rs/topic/234993977-ev-i-plug-in-automobili-pri%C4%8Dajte/?do=findComment&comment=2634082 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted July 30 Report Share Posted July 30 ružan https://electrek.co/2026/07/29/hyundai-reveals-ioniq-3-prices-start-30000-interest-surges/ Quote Hyundai says the IONIQ 3 is attracting more customer interest than any vehicle it’s ever launched. With over 300 miles of range, Hyundai’s new high-tech infotainment system, and a starting price around $30,000, the electric hatch checks all the boxes. u NL https://dmassets.hyundai.com/is/content/hyundaiautoever/Prijslijst-Hyundai-IONIQ-3pdf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted July 31 Author Report Share Posted July 31 iskreno lepši je od većine današnjih hjundaijevih (i kijinih) evropskih modela, ima taj fanki dizajn za mlađe što može da prođe, ali mora biti još jeftiniji. reference radi, novi električni twingo jeste malo manji ali košta 20k. 1 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Dick Warlock Posted July 31 Popular Post Report Share Posted July 31 14 hours ago, manson said: u NL https://dmassets.hyundai.com/is/content/hyundaiautoever/Prijslijst-Hyundai-IONIQ-3pdf Long Range - 428km 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted July 31 Report Share Posted July 31 1 hour ago, Dick Warlock said: Long Range - 428km Pazi, ovo je mali gradski auto, u tom smislu bi taj range trebalo da bude fazon da ga puniš jednom nedeljno ako ga koristiš ono do posla i nazad i slično što je meni sasvim ok. Cena mi je i dalje previsoka i slaba pokrivenost punjača kod nas, čak i u Beogradu, ali ako bih ga koristio recimo u kombinaciji sa ličnom garažom ili kućom s dvorištem gde ga jednom nedeljno stavim da se napuni celu noć sasvim mogu da zamislim kao super prevozno sredstvo. S druge strane ako hoćeš nešto jeftinije BYD nudi praktično za 10k manje sličnu stvar, jbg, poješće nas Kinezi umesto Koreanaca! 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted July 31 Report Share Posted July 31 Daj srece da realno bude 400km dometa mesecnog proseka. I ono cuveno da se baterija drzi idealno u rasponu 20-80%. Range anxiety je stvaran i vrv najveci problem elektricnih vozila, sa dobrim razlogom. Zato se toliko i prica o istom. Sad jos treba da svako ima kucu sa garazom i punjacem, a koliko samo stanovnistva, svetskog, zivi u stambenim zgradama... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post G!!! Posted July 31 Popular Post Report Share Posted July 31 (edited) On 7/24/2026 at 9:36 AM, Lucky said: šta je problem staklenog krova, ako ima naravno ovaj "zastor" da se pokrije? kada nema, razumem, pričali smo ovde o Tesli koja nije imala, ali ako ima mogućnost da se zatamni meni je to ok. osim ako nema nešto da se razbije staklo ili pukne itd pa je u tom smislu problematika. Renegade je imao šiber ali onako "dupli" veliki, što mu dođe najbliže tom ful staklenom krovu, nisam imao neke probleme (osim prljanja "šina" za otvaranje šibera). problem je sto je izolacija duplo losija na panorama delu, i kada zatvoris panoramu leti je vrelije u autu bar 30%, zimi je hladnije , prosto staklo je go kurac za krovni deo... a to znam jer sam uporedio vozio nekoliko auta bez panorame i taj moj sa panoramom gde je staklo pola krova .... retko velika glupost, osim ako nisi fazon mladji od 25-6-7 godina pa ces prvo da gledas zvezde, a onda ce ona da ostavi otiske na panorami e na panorami Edited July 31 by G!!! 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted July 31 Author Report Share Posted July 31 100 ljudi 100 ćudi Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted July 31 Report Share Posted July 31 (edited) 2 hours ago, G!!! said: a onda ce ona da ostavi otiske na panorami e na panorami pade mala ispod panorame, nogu sam joj stavio na rame! Edited July 31 by togFU 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted July 31 Author Report Share Posted July 31 dobra beše nema mane, vida meni stare rane! Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted August 3 Report Share Posted August 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted August 3 Report Share Posted August 3 Vratili kilometrazu u Sapcu! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted August 3 Author Report Share Posted August 3 ih, taksi... pa to je 2-3 god star auto 🙂 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted August 4 Report Share Posted August 4 Pa dobro, ali koliko je to ciklusa punjenja na 700k+ km? ako prelazi 400 km to je 1.750 ciklusa, a baterije se procenjuju na 3.000-4.000 ciklusa. Znaci u gruboj teoriji, tim tempom moze jos toliko 🙂 Realno sve vise naginjem na kineza. Kontam da kada dodje kod nas u ponudu EV sa dometom od 1000km, idem ozbiljno da pravim kalkulacije 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted August 4 Report Share Posted August 4 Ko ima kucu ili garazu sa uticnom vec ima matematiku Ko nema je muskarac OPA 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted August 5 Author Report Share Posted August 5 22 hours ago, G!!! said: Realno sve vise naginjem na kineza. velika je lutrija. i danas je snabdevanje delovima katastrofa, a servisna podrška veoma slaba. prepuni su gličeva a i dalje npr. ne znamo kako će izgledati oni njihovi novi, lepi enterijeri za 5 6 7 godina eksploatacije. u krajnjoj liniji, sutra može da se desi neki mega-ban na kineske automobile i uvoznik kineza se samo povuče/nestane/krene da radi neki drugi brend. a tu nam je i post-prodaja koja je trenutno problem. ja u dogledno vreme ne bih rizikovao. Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted August 5 Report Share Posted August 5 (edited) Secam se kad je Auto Nena uvezla kontigent prvih Chery kod nas. To su oni sto su bili kao pocetni juznokorejski iz 90ih. Kako su prodali sve komade - ni traga ni glasa - presli da rade Pezo. Dokle ti Sheriji idu - idu, a posle kujkome. MIsssim, ok, danas je druga situacija sa kinezima, ali citam kako je cena u SAD za kineska vozila uvecana 127%. EU vec ima svoje mere, blaze nego SAD, ali lako moze da ih poostri i da i mi, hteli - ne hteli, budemo uvezani s njom Edited August 5 by Dick Warlock Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 9 Report Share Posted August 9 On 8/4/2026 at 11:32 AM, G!!! said: Realno sve vise naginjem na kineza. Kontam da kada dodje kod nas u ponudu EV sa dometom od 1000km, idem ozbiljno da pravim kalkulacije pisao sam to negde ovde kad smo baš bili dodatno u tom EV hajpu, meni je 1000km baterija baš minimum da razmišljam o full EV autu, odnosno da imam kakvu takvu sigurnost da ne moram manijakalno da jurim punjače po kojekakvim mapama i pitam se dal ga je batica stavio da se puni i otišao da spava (pod uslovom da nema one penale kad ostane duže) i da li uopšte punjač radi. Ovde pričam pre svega o tome da ti EV vozilo služi za dalje putovanje i van grada. Baš sam danas video lika sa belgijskim tablicama u tesli (umal' igor al' je on bmw!) parkiran kod lidla i pitam se kakvu li je on morao strategiju da pravi da bi se dovukao do ovde i gde je sve morao da staje da se napuni. 1000km je već kolika tolika sigurnost da možeš da zapičiš negde tipa na more i šta god pa da uz manje stresa staneš na ponekom čardžeru da se napuniš. Za gradsku vožnju mislim i da je 200km više nego dovoljno sve pod uslovom da imaš garažu ili dvorište za punjenje, staviš ga uveče, čak i ako nekad preskočiš ipak si ok itd. Ovako, makar po Beogradu a ne mogu da zamislim Šabac ili neko manje mesto je dosta veliki rizik da ideš na to da ćeš naći prazan punjač u tržnom centru ili tako negde. Pre možda godinu-dve na primer oni punjači u Galeriji su zvrjali prazni, sad je retko koji prazan a ima ih dosta. U Beo gde opet idem češće skoro uvek je pun... pa napisah ovde, drugar kupio Lync 02 i nema punjač kod kuće, pa je morao u Beo kad je išao u bioskop da izlazi sa pola filma da bi ga nakačio na punjač jer su bili zauzeti svi kad je došao na film. Izem ti to, onda si još veći rob kolima nego inače 🙂 On 7/31/2026 at 1:22 PM, G!!! said: eti je vrelije u autu bar 30%, zimi je hladnije , prosto staklo je go kurac za krovni deo... ima logike, ali sam oduvek mislio i da metal nije ništa bolji kad se uprži leti pa krene da isijava kao ringla. moguće da tu "nebo" uradi neki posao da to malo neutrališe. ja baš nisam primetio razliku na renegade, ali moguće da samo nisam pripisao tome... jer kad dođe vrelo vreme kod nas meni je svakako vrućina u kolima obrni okreni. sad nemam stakleni krov da bih uporedio, na smartu je cerada, tu mi deluje da nema neke razlike. On 8/5/2026 at 12:58 PM, Dick Warlock said: Secam se kad je Auto Nena uvezla kontigent prvih Chery kod nas. To su oni sto su bili kao pocetni juznokorejski iz 90ih. Kako su prodali sve komade - ni traga ni glasa - presli da rade Pezo. Dokle ti Sheriji idu - idu, a posle kujkome. ahaha, sećam se kad ih je SAT hvalio na sav glas... onda sam skapirao da SAT deli zgradu sa Auto Nenom, pa moguće da su im dali kancelarije u kompenz da pričaju kako je Chery najbolji auto na planeti :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts