Jump to content

Olimpijske igre


Lucky

Recommended Posts

Stvarno se nekad iznenadim šta će sve da izmisle :))

Pratim ovo već nekoliko dana, što ameri "diplomatski bojkotuju" ZOI, što je samo po sebi momenat kao "ne smemo full da bojkotujemo, evo da nađemo neku varijantu", i isprva videh da su drugi bili kao "rofl ameri" međutim sad se sve više njih pridružuje ... a potez glup 🙂 prvo pokazuje da nisu smeli da urade ništa zapravo značajno, drugo najviše će da šteti njihovim takmičarima u tom nekom smislu nedostajuće podrške na samom OI, kineze zabole:

Quote

 

 

И Канада дипломатски бојкотује Зимске олимпијске игаре у Пекингу
Канада ће се прикључити савезницима у дипломатском бојкоту Зимских олимпијских игара у Кини у фебруару следеће године, како би послала Кини поруку о људским правима, изјавио је премијер Канаде Џастин Тридо.

Велика Британија ће дипломатски бојкотовати Зимске олимпијске игре у Пекингу, па ниједан министар или британски званичник неће присуствовати Играма, саопштио је премијер Борис Џонсон.

Раније у току дана, Аустралија је саопштила да ће се придружити бојкоту Зимских игара у Пекингу.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ukr izgleda počeli da nerviraju 🙂

 

Quote

 

Председник Међународног олимпијског комитета Томас Бах позвао је Украјину да престане с претњом бојкота Олимпијских игара у Паризу, уколико буде дозвољен наступ руским и белоруским спортистима, пренео је Би-Би-Си.

Како се наводи, у писму, у који је британски медиј имао увид, Бах истиче да је претња бојкотом преурањена јер одлука о учешћу спортиста из Русије и Белорусије није донета, као и да Украјина престане да врши притисак на друге Олимпијске комитете и организаторе Игара.

Бах је такође дао пуну подршку украјинским спортистима и додао да сви "осећају бол и патњу украјинског народа", али је и цитирао резолуцију Уједињених нација у којој се каже да је "било који облик дискриминације некомпатибилан са олимпијским покретом" и да два специјална известиоца УН изражавају забринутост због потпуне забране дискриминације руских и белоруских спортиста, преноси Би-Би-Си.

Према речима првог човека МОК-а управо то су разлози за разматрање укључивања руских и белоруских спортиста као неутралних на Олимпијским играма у Паризу.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ajd možda je ovde ok da se načne ovogodišnja tema!

Женска кошаркашка репрезентација Србије обезбедила је пласман на Олимпијске игре у Паризу, након што је у последњем мечу квалификационог турнира у Белему Немачка савладала Бразил резултатом 73:71.

Селекција Србије је поражена од Аустралије резултатом 75:73 у последњем колу квалификационог турнира у бразилском Белему, али је званично обезбедила пласман на Олимпијске игре након што је Немачка савладала Бразил и оставила га на дну табеле.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...