Jump to content

cryoSave - maticne celije -pitanje


Recommended Posts

da li je neko kao ja zamrznuo maticne celije iz pupcane vrpce  beba kod njih ili da li neko ima iskustva...

oni su 2019 bankrotirali tako nesto..pojavila se advokatska kancelarija domaca koja je najavljiva kolektivnu tuzbu. ja sam se isto  njima prijavio i tokom 2020 i korone nisam nista ispratio.

 

Sad kad sam ih zvao rekose nesto preuzela druga kompanija i to je to. prebacili su iz svajcarske u poljsku. materijaj je kao ok i nude samo da besplatno potpisem nov ugovor da ovi novi sad cuvaju taj materijal...

 

jel to zaista i kod njih kao kod nas? bankrotirali i budi srecan da je neko drugi uopste hteo da cuva materijal? 🙂

odjednom od kolektivne tuzve doslo do "Sve je u redu" ... malo mi da kazem sumnjivo. ovako amaterski. ne znam dal je jos neko koristio ove usluge

https://www.bebologija.rs/razno/zahvaljujuci-famicord-group-uzorci-cryo-save-iz-srbije-sacuvani.html

 

 

C programmers never die. They are just cast into void.

C# programmers don't die either. They get garbage collected

Link to comment
Share on other sites

pa racunam 🙂 ali mi nejasno da dakle i u svajcarskoj osetljive medicinske stvari ovako fukncionisu 

ali opet istina ne znam ni sta sam ocekivao

 

 

C programmers never die. They are just cast into void.

C# programmers don't die either. They get garbage collected

Link to comment
Share on other sites

Za starijeg uzeli, za mlađeg smo se već dovoljno informisali da je to bacanje para 🙂

Meni nisu tražili novi ugovor da potpisujem, već je nova kompanija preuzela ugovorne obaveze. E sad, ako jednog dana zatrebaju ćelije, saznaćemo da li je sve to zaista bezbedno prevezeno.

Link to comment
Share on other sites

nisu ni meni trazili.nego sam se ja raspitivao. 2019 sam bio na listi advokatske kancelarije za kolektivnu tuzbu..i tokom 2020 nisu se javljali niti sam ja ista pitao

 

sad odjednom kancelarija je skroz pomirljiva (onako meni delovalo priznajem laicki kao da su odustali jel ne mogu nista ili su za sebe iskoristili nesto da dobiju)..2019 je isla mailng lista cesto.sa obavestanjima bla bla....

a sad kao 2021 sve ok. javi se novoj firmi da ti daju ugovor i to je to 🙂

C programmers never die. They are just cast into void.

C# programmers don't die either. They get garbage collected

Link to comment
Share on other sites

evo i ceo mail od te firme. pa eto ako vas zanima.mozda sem vas dvojice ima jos nekog kod CryoSave 🙂

 

Dragi roditelji,

hvala što ste kontaktirali PBKM FamiCord putem elektronskog kontakt obrasca.

Želeli bismo Vas obavestiti da su kontejneri sa biološkim materijalom većine klijenata Cryo-Save AG u likvidaciji, sa registrovanim sedištem u Pfäffikon u Švajcarskoj, (procenjujemo 98%) sigurno transportovani do laboratorija PBKM FamiCord Group u Poljskoj, kao deo ugovora o sigurnom skladištenju biološkog materijala zaključenog između Cryo-Save AG u likvidaciji, sa registrovanim sedištem u Pfäffikon u Švajcarskoj, i PBKM FamiCord.

Osiguravamo Vas da su tokom transfera, koji je nadgledala grupa stručnjaka, poštovani svi standardi i zahtevi za transport biološkog materijala. Pored toga, pošiljka je bila pokrivena polisama osiguranja kompanija PBKM i FamiCord koju pruža grupa osiguravajućih društava. Međutim, PBKM i FamiCord ne mogu biti odgovorni za kvalitet uzoraka, njihovu pripremu i skladištenje pre sakupljanja materijala iz laboratorija prvobitnog pružaoca usluge krioprezervacije.

Prema Vašem zahtevu u ovom trenutku možemo da potvrdimo da su uzorci sa brojem biološkog materijala:

Broj ugovora: ----

Broj uzorka----

sigurno uskladišteni u laboratoriji kompanije PBKM u Varšavi.

Na osnovu prethodno spomenutog, želeli bismo da Vas obavestimo o mogućnosti zaključivanja ugovora sa nama kako bi Vaš uzorak bio uskladišten od strane FamiCord Group.

Nećete imati nikakvih troškova u vezi sa novim ugovorom, jer se troškovi skladištenja biološkog materijala za celi period koji ste već platili prvobitnom pružaocu usluge skladištenja smatraju izmirenim. Prvo plaćanje za skladištenje će prispeti tek nakon ovog perioda. Da biste zaključili ugovor sa nama, u samo tri koraka, posetite link https://client.famicordcryobank.ch/en/client/km/step-1. Uslove ugovora kao i uputstvo za njegovo zaključenje možete pogledati na linku https://famicordcryobank.ch/contact-for-clients-with-samples-from-backup-agreement/contract-for-customers-whose-biological-material-is-stored-in-warsaw-under-the-back-up-agreement Ugovor Vam je sada na raspolaganju na engleskom i španskom, srpskom, italijanskom, nemačkom, mađarskom ili bugarskom jeziku.

Naša laboratorija poseduje akreditacije domaćih i međunarodnih organa i institucija uključujući, ali ne ograničavajući se na: AABB (bivša Američka asocijacija banaka krvi), ISO, TÜV, Ministarstvo zdravlja, Glavna farmaceutska inspekcija i GMP.
Odluku o premeštanju biološkog materijala doneo je isključivo Cryo-Save AG u likvidaciji, sa registrovanim sedištem u Pfäffikon u Švajcarskoj. Takođe ova banka je odlučila da ovu uslugu poveri PBKM FamiCord iz više razloga, od kojih su neki bili:

  • PBKMFamiCord se smatra najpouzdanijom bankom matičnih ćelija u Evropi,
  • PBKMFamiCord drži najviše standarde kvaliteta,
  • PBKMFamiCord godinama ima veoma dobro finansijsko stanje

i drugi.

 

Polski Bank Komórek Macierzystych S.A. (PBKM) je matično preduzeće Grupe FamiCord, najveće banke matičnih ćelija u Evropi, koja sakuplja i skladišti humane matične ćelije izolovane iz krvi pupčanika i drugih tkiva prikupljenih tokom porođaja. PBKM je 62% pod kontrolom nemačkog entiteta Active Ovnership Capital. Među akcionarima su pouzdane finansijske institucije kao što su Nationale Netherlanden, Esaliens i Naftni fond Norveške. Kompanija je kotirana je na Varšavskoj berzi. FamiCord Group je direktno ili indirektno prisutna u 22 evropske države. Takođe, naša kompanija rukovodi sa 11 laboratorija od kojih njih 10 obrađuje više od trećine uzoraka krvi pupčanika prikupljenih u celoj Evropi. Stručnjaci kompanije FamiCord aktivno podržavaju proces spašavanja života, što dokazuju više od 2000 uspešnih primena matičnih ćelija. Više detalja o kompaniji FamiCord možete pogledati na linku: https://famicordcryobank.ch/. (*)

Hvala na strpljenju dok čekate odgovor. Još jednom želimo da naglasimo da je sigurnost biološkog materijala skladištenog u našim laboratorijama najvažniji faktor za nas. Molimo pošaljite ako imate bilo kakva pitanja na info@famicordcryobank.ch. Na sva pitanja ćemo odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

S poštovanjem,
FamiCord Group

(*) svi podaci od juna 2020. Godine

Edited by qwert00

C programmers never die. They are just cast into void.

C# programmers don't die either. They get garbage collected

Link to comment
Share on other sites

Quote

 

Želeli bismo Vas obavestiti da su kontejneri sa biološkim materijalom većine klijenata Cryo-Save AG u likvidaciji, sa registrovanim sedištem u Pfäffikon u Švajcarskoj, (procenjujemo 98%) sigurno transportovani do laboratorija PBKM FamiCord Group u Poljskoj,


 

obaveštavamo vas da su kontejneri sa biološkim materijalom u likvidaciji :))

Link to comment
Share on other sites

Ja kad se raspitivao za prvog klinca, nesto sam ih zaobisao, ali ne mogu da se setim razloga. Znam da sam se mesecima raspitivao, citao, isao na sastanke sa predstavnicima, ali ne mogu da se setim zasto smo ove iskulirali. 

Na kraju se odlucili za Vita34, i do sada imali super iskustvo sa skladistenjem, i za sina i cerku, ali nikad se ne zna sta ce da se desi u buducnosti , kao i sa ovima:/

 

"Choose life..."

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...