Jump to content

GPU - Hardware not connected to the computer (Code 45)


evgeniy

Recommended Posts

juce mi se komp restartovao i od tada monitor ne dobija signal od graficke kartice. cujem da se digne sistem najnormalnije, jedino ne vidim nista na monitoru. cak je i onaj post zvuk normalan, jedan kratak bip jelte. graficka pali RGB i sve naizgled deluje normalno, nije bilo varnica, nije bilo spaljene plastike/gume. medjutim u device manageru je ne vidim, sve dok ne ukljucim show hidden devices. 

AcJSv7H.jpg

^ u Events tabu ne prikazuje nista cudno, poslednja stavka je od pre mesec dana. otvorio sam komp, ocistio sve uredno (promenio CPU termalnu pastu, ocistio kulere, skroz produvao GPU, skidao kulere, itd), jer je bilo prilicno dosta prasine i ja bih voleo da se zbog toga i restartovao. probao sam da prikacim GPU na drugi 8-pin kabl, probao sam da ubodem graficku i u onaj donji 8x PCIe slot,, vadio memoriju, nista ne pomaze. oni saveti "proveri da li je kabl dobro prikacen" ili "mozda je graficka ispala iz PCIe slota" nisu od neke pomoci =c nisam nista overklokova, graficka je relativno nova (3 godine). nisam strucnjak ocigledno, ali sve ukazuje da je nesto riknulo na GPU strani, mada opet, da jeste, valjda komp ne bi nista video na tom PCIe slotu, odbijao bi da butuje, mozda bi bilo i varnicenja ili cega vec, tako da je sve samo jos cudnije.

sad sam nakacen na iGPU, pa cu probati da obrisem AMD drajvere i instaliram opet, mozda se tu nesto promeni (iako sumnjam). onaj DDU nisam siguran da li treba uopste da koristim, probacu prvo bez njega,. neko je negde savetovao i System Restore (iako ne znam kako bi to pomoglo), ali imam neki od pre 5 dana, pa mogu i to da probam. mada mi ni to nema puno smisla, jebemliga. edit, nista od instaliranja novih drajvera:

Spoiler

DPSJtYA.jpg

dajte neke dobre savete! o/

Edited by digrejzo
Link to comment
Share on other sites

To što kompjuter "vidi" karticu je možda zbog zaostale instalacije drajvera. Ja bih svakako prvo deistalirao sve tragove AMD drajvera preko DDU u safe modu, pa onda proverio da li Device Manager vidi bilo šta. To što kartica pali diode i vrti ventilatore ne znači da je PCIe veza živa, ne mora uopšte da ide preko istog kontrolera (i verovatno ne ide).

TBH ja u životu ne bih kupio RX 480 / 580, baš mi deluje kao da radi na ivici mogućnosti (i potrošnja i pregrevanje i struja koju vuče preko PCIe slota) i da je samo pitanje vremena kad će da rikne. Bolje nađi neku drugu bilo kakvu karticu i proveri da li je slot na ploči ostao čitav, a ovo govno nosi na reklamaciju (ako nije istekla).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...