Jump to content

Servis za mobilne - otisao ekran Huawei 10 mate lite


killYg0r

Recommended Posts

Evo sad baš radim jedan P10 lite....

Petnaestak eura "ruke" jer su govna koja se lepe, normalne telefone (P8 lite npr) što se normalno otvaraju sam radio i jeftinije.

Veći je problem gde naći kvalitetan ekran, i to me znam ni ja sam za Mate 10, jer ga nisam radio još. Npr. za P8 lite sam našao lika koji mi šalje ekrane za koje ja ne vidim razliku od originala, toliko su dobri, dok za "pravi" P8 "flagship" nikad nisam našao dobar zamenski, uvek izbele negde ili se pojave one tufnice buđave bele, ili čak zelene. Ili dođe da se fon restartuje sa njim, to je bilo za p8 i G8.

Možeš i iz Kine ili ovde da poručiš ekran sa frejmom, pa da ti prepakujem, tako neće biti tragova lepljenja ekrana po ivicama.

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO

Link to comment
Share on other sites

Taman posla da skidaš, ja sam čak malo i početnik, a i zatrpan sam poprilično poslom, jedino je stvar ako je baš mnogo povoljnije da ja odradim a on pazari ekran, da se onda proba.

Gledam sad teardown slike za Mate 10 pro, ladno su degeni ušrafili prednju kameru spreda i onda lepe ekran na ram :-O Znači, da bi zamenio prednju kameru, morao bi da odlepljuješ ceo ekran sa rama... Koji jebeni horor! Sreća, nije tako na Lite, Lite je normlan.

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO

Link to comment
Share on other sites

Zamenski ekrani, posebno oni jeftiniji, su, nažalost, znatno manje otporni od originala :-( Bukvalno mi je lik koji mi je slao dobre P8 Lite ekrane za neke druge modele pričao - e, to nemoj da uzimaš, taj je toliko i toliko, ali puca kao ništa.

U strahu da ne ispadnem captain Obvious, Idealna stvar, kombinacija na koju ja uvek prvo idem, je da nađem neki sa originalnim ekranom i mrtvom ili problematičnom pločom, pa da prepakujem. Posebno bitno za Samsung, ali poželjno i za ostale brendove, jelte.

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Mali info ako nekog zanima, a u duhu je topika, pa mi palo na pamet da rezurektujem - mislim da sam konačno "osvojio" tehnologiju - napravio neke presice, našao dobar lepak i uvežbao tehniku - da baš lepo, dobro i trajno zalepim poklopce na ovim govnima novim od telefona što se poklopci lepe.

Poslednji P10 lite i P8 Lite 2017 su izašli kao ispod čekića, skoro da se i ne vidi da je prelepljivano, pa sam i furao taj jedan dobrih mesec dana, pa opet otvarao, i jedva ga otvorio/odlepio. Pa opet dobro prelepio :-)

Znači, ako su vam menjali nešto u servisima, pa telefon "zinuo" posle mesec dana, blic userava noćne fotke posle zamene ekrana, baterije i slično, ima rešenje :-)

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
  • 3 weeks later...
On 10/4/2019 at 8:19 PM, Tanja said:

Danas mi je Huawei mate 10 lite pao na beton i rascopao se ekran. Reaguje touch svuda i bez problema radi samo je popucao. Koliko da očekujem da će koštati popravka i da li moze neka preporuka za servis? 

Pa imaš dosta dobrih i korsnih informacija već u samom topiku, jbg, ja tek sad vidim post. Imam neku ponudu originalnih polovnih ekrana, to je nabolje po pitnaju kvaliteta slike, tača i otpornosti na sledeće ispuštanje ,ali košta skoro duplo od nekih najjeftinijih kinez-sa-alija kopija displeja sa zamenom. Ja prema svom iskustvu guram kopije na "P" lajtove, te budu skroz ok, a na prave "P" i na "Mejtove" izbegavam kopije upravo zbog povećane lomljivosti i primetnije lošijeg kvaliteta (jerbo velik ekran). Istina, pravi "P" modeli i nemaju velike ekrane, ali neki andrak postoji da dobrih kopija za P8, P9, P10 i slično nema, sve je šit...

Edited by millanče

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Dižem temu iz mrtvih, treba i meni preporuka za neki servis za samsung tablet.

Situacija je ova, Samsung SM-T900, pre jedno godinu dana počeo da javlja da se baterija pregreva, naručio ja tada novu bateriju sa Alija, i dok je stigla, ova poruka prestala da se javlja, nikada je nisam ni zamenio 🙂 prošle nedelje, ušao u neki boot loop, kako li se već kaže, upali se, restartuje, i tako u krug, niša ne može da se uradi. E, i umesto da sam izguglao šta je pa da možda i nadjem rešenje, ajd ad da zamenim bateriju 🙂 otvorim, zamenim, upalim, isto i dalje. OK, vratim staru, ali sada se na pali ekran 🙂 tablet se upali, čuje se onaj samsung zvuk, i opet restartuje, sve isto osim što se ne uključi ekran. Proverio, sve sam povezao kako treba. Proverio sa ProMobije, oni su kao ovlašćeni Samsung servis, odneo im, oni me posle pola sata obavestili, ništa ne mogu da urade pošto tablet nije za naše tržište (uzeo sam negde 2014. kevi u USA kada sam bio, bio neki onaj crni petak šta li), i kao ne mogu da nabave delove. Bar su ispali fer, pa mi nisu naplatili tu "dijagnostiku".

Ima li neki neovlašćeni servis, ali da su korektni? I da mogu da utvrde šta je kvar, pa da vidim da li se isplati da popravljam ili ne? Realno, osim što je neka starija verzija androida, sve ostalo je i dan danas dobro, 8 core cpu, neka ok grafika, memorije dovoljno, 5Ghz wifi, 12" ekran... sada ovde kod nas nešto u tom rangu mi nešto previše da dajem pare 🙂 a ako ovo može da se sredi za neke ok pare. A keva ga koristi, njoj je sasvim dovoljan.

Link to comment
Share on other sites

Iz mog nekog iskustva sa samsung telefonima, to je verovatno nešto crklo na matičnoj. Kao da imaju neki kill-switch da posle oko 2.5-3.5 godine aktivnog korišćenja nešto na ploči mora da crkne. Da bar i dalje imaš sliku, preporučio bih da se proba flešovanje softvera, a to bi svakako prvo odradio i taj servis pre nego što odustanu, alo ako si i sliku izgubio, onda jbg 😞

OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...