Jump to content

DasCoin kripto-wutt?


fatboy

Recommended Posts

Imao sam priliku da napišem kraći text za jedan domaći portal na temu "nove najbolje kriptovalute fakjea" DasCoina koji od aprila meseca kreće zvanično da postoji na tom tržištu a ofis će im se nalaziti u AirportCity, "kako naš reporter saznaje".....  Elem, evo skracene verzije texta koji sam skrpio nakon par dana dublje analize svega....


------------------------


DasCoin je hibridna kriptovaluta koja funkcioniše slično OneCoin-u.  Investiranje u DasCoin vrši se preko NetLeaders platforme, preko koje za pravi novac (od 100e do 25000e) kupujete vašu licencu. Što skuplju licencu kupite, veća će biti vrednost vašeg DasCoin-a.

Vaša licenca je vaša ulaznica za DasNet platformu, na kojoj izgrađujete vašu distributivnu mrežu (u okviru koje DasCoin funkcioniše) i ova mreža nagrađuje vaše zalaganje na širenju ove mreže novim DasCoinima.

DasCoin nema konkretan proizvod ili servis koji se prodaje. Novac ćete ovde moći da zaradite ako ubedite nove članove da se pridruže mreži i investiraju u DasCoin (kupe svoje licence).

U zavisnosti od paketa koji kupite, uz isti dobijate i određeni broj ciklusa i apgrejdova:

  • Standard – invest €100 EUR and receive 1265 cycles and 1 upgrade
  • Manager – invest €500 EUR and receive 6325 cycles and 1 upgrade
  • Pro – invest €2000 EUR and receive 27,600 cycles and 1 upgrade
  • Executive – invest €5000 EUR and receive 74,750 cycles and 2 upgrades
  • Vice-President – invest €12,500 and receive 247,500 cycles and 2 upgrades
  • President – invest €25,000 EUR and receive 373,750 cycles and 3 upgrades



Kada jednom dobijete NetLeaders softversku licencu ne dobijate odmah sve vaše DasCoine odjednom, već se deo istih dobija nakon pridruživanja svakog novog člana koji preko vas tj vaše mreže investira u DasCoin. U zavisnosti od vrste paketa koje su ti novi članovi odabrali, vi dobijate manje ili više DasCoina.

Ciklus je termin koji označava dodavanje novih Nodova DasCoin mreži. Što više ljudi NetLeader licencu viša je frekvencija proizvodnje tj. mintovanja novih DasCoin-a na celoj platformi.
Svaki ciklus traje u proseku 2 do 3 meseca . Trenutna generacija navodno operiše sa 100% efektivnosti/težine mintovanja ali očekuje se da ovaj procenat padne na 50%. Kada se to bude desilo sledi upgrade! Oni članovi mreže koji nisu iskoristili svoje upgrade tokene su kvalifikovani da „dupliraju broj raspoloživih ciklusa“ tokom apgrejda. Ovo je navodno mehanizam koji obezbeđuje stabilnost kao i stalni rast vrednosti postojećih DasCoina i pad na ovoj platformi.
DasCoin takođe nudi bonus isplate „advokatima“ koji šire popularnost i mrežu DasCoina.

Navodne prednosti DasCoina su:
- Centralizovana emisija novih DasCoina
- Blockchain permisije za verifikaciju članova mreže
- Distribuirana globalna mreža računara koji čine ceo DasCoin network
- Decentralizovani autonomni ekosistem koji nudi visok stepen bezbednosti i performansi
- Instant transakcije
- Održivost platforme kroz rast cele mreže i prodaju novih licenci
- Jednostavnost DasCoin platforme koja putem WebWallet platforme obezbeđuje brze i lake transakcije i trejding


Sistem koji DasCoin koristi nije nov – isti je korišćen i ranije od strane mnogih MLM Multi Level Marketing prevara izuzevši samu kriptovalutu koja je ovde centralni subjekat.  Jedini „proizvod“ koji se ovde ovde prodaje je NetLeader licenca koja je neophodna kako bi svaki član  ušao u DasCoin program i mogao da prihoduje od broja novih članova koje uvede u svoju mrežu koja je mali deo cele ove platfiorme.





DasCoin se pojavio 2015. godine paralelno sa CoinLeader platformom, gde su investitori takođe kupovali licence. Ubrzo DasCoin prebacuje sa CoinLeaders affiliate programa na NetLeaders network marketing program kreiran od strane novoformiranog tima unutar DasCoina.

CEO NetLeaders-a je John Pretto, koji je bio upleten u poslovanje mnogih kompanija gde se izdvaja njegovo aktivno učešće u promociji OneCoin-a (koji je kasnije obeležen kao scam) u prvoj polovini 2015. godine.
CEO DasCoin-a je Michael Mathias koji je takođe svojevremeno bio aktivni promoter OneCoin-a i imao je ulogu hosta samog lansiranja OneCoina u USA jula 2015. godine.

DasCoin i NetLeaders web sajtovi koriste uglavnom ekstremno velikodušnu i uopštenu terminologiju. Ukoliko ste novi u svetu kriptovaluta sigurno ćete biti zbunjeni.

Postoji nekoliko razloga zašto se treba držati podalje od DasCoin-a:

1. Glavni protagonisti su bili takođe u vrhu priče o OneCoin-u. Takođe, vlasnička struktura DasCoina je izuzetno nejasna i vezuje se za offshore kompanije u Dubaiu.

2. U priči o DasCoinu ne postoji konkretan PROIZVOD – nema informacija koje govore o spoljnjim izvorima finansiranja cele priče. Cela potencijalna zarada učesnika ovog programa bazira se isključivo na mogućnosti da se u mrežu uključuju novi članovi koji takođe plaćaju za svoje licence. Kada priliv novih članova bude presušio, odakle će se generisati dobit za postojeće članove DasCoin platforme
?

3. DasCoin (ba
š kao i OneCoin pre njega) krenuo je sa medijskim hajpom kako je baš on “novi ubica Bitcoina”, koji je globalna kriptovaluta koja postoji od 2009. Godine i koja je opšte prihvaćena u mnogim digitalnim platnim sistemima. DasCoin za razliku od BitCoina funkcioniše samo u okviru sopstvene mreže I još uvek se ne smatra za digitalnom valutom od vrednosti. Iako DasCoin čelnici tvrde da će to biti kriptovaluta kojom ćete moći da vršite platni promet na preko 60 miliona lokacija, za sada ne postoji nikakav spisak bilo kojih trgovinskih lanaca koji podržavaju plaćanje DasCoinom.

4. Ne postoji polisa refundiranja – DasCoin i NetLeaders web sajtovi nigde ne navode na svojim stranama nikakve polise za refundaciju ili garancije za povrat uloženog novca u određenim situacijama I scenarijima.

Na kraju može se reći da je DasCoin sledeća Ponzi šema koja koristi Multi-Level Marketing regrutovanje članova zarad povećanja svoje mreže. Ovde se ne nudi nikakva konkretna kriptovaluta koja ima svoju konkretnu vrednost I koja se dobija nekim “radom” kao što je to slučaj sa procesom računarskog MAJNOVANJA kod BitCoin-a.  Jedini proizvod ovde je zapravo samo NetLeaders LICENCA koja je neophodna za svakog člana koji želi da uđe u DasCoin program i prima proviziju na konto novih članova koje uvede u istu mrežu a koji su automatski ispod njega u hijerarhijskom nizu.

 

 DasCoin-Logo.png

----------------------------------

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, voodoo_ said:

Al najjače su mi ove boldovane reči, ko za Blic da pišeš XD

to zapravo ne treba da ide boldovano, nekih 10tak termina sam puko u italic ostalo sve regular.....


Elem, ako neko ima nesto da doda na ovo sve slobodno nek pishe ovde....

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!

Link to comment
Share on other sites

Ako postoje leva i desna strana kojom trebaju da se dodaju novi korisnici i obe moraju da budu podjednako popunjene, u pitanju je klasicna Ponzijeva sema. To je glavna razlika izmedju MLM ( na primer Herbalife, Zepter) gde nemaju 2 strane + se valja roba tako da ima neku funkciju.

Onecoin su isto neki Zrenjaninci budale kupovali, nudili su i meni ali sam zaobisao u velikom luku. U pitanju je neka Bugarka koja godinama vara tako ljude, evo i clanka: https://cointelegraph.com/news/bulgarian-police-raids-onecoin-offices-ponzi-scheme-servers-shut-down

Lyoness je isto piramidalna sema: http://robertbilic.com/poduzetnistvo/lyoness-prilika-ili-prevara/

Bila je jos jedna , ne mogu da se setim kako se zove, ali likovi su se predstavljali kao da znaju seike iz Dubaija i pare se ulazu u neke kurce. 

Link to comment
Share on other sites

Pozdrav,

zamolio bi autora teksta za dozvolu da okačim njegov autorski tekst na svoj blog (u celosti ili delimično), naravno sa svim što treba (ime/nick autora, link ka izvoru ) itd, ili da me uputi na sajt za koji je radio tekst, pa ću njih da linkujem. Već me nekoliko njih pitalo za ovu prevaru a ja ne stižem da je pokrijem.

 

Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, AntiMLMSrbija said:

Pozdrav,

zamolio bi autora teksta za dozvolu da okačim njegov autorski tekst na svoj blog (u celosti ili delimično), naravno sa svim što treba (ime/nick autora, link ka izvoru ) itd, ili da me uputi na sajt za koji je radio tekst, pa ću njih da linkujem. Već me nekoliko njih pitalo za ovu prevaru a ja ne stižem da je pokrijem.

 

Prilagodi slobodno text po potrebi, mene ne moras da potpisujes, poz.

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!

Link to comment
Share on other sites

13 hours ago, AntiMLMSrbija said:

Postavio tekst, link je  wp.me/p4bnNo-tW 

Svaka čast na odličnoj analizi

 

...samo obrisi koji je source, rekoh ti gore...   :)

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Nije potrebno biti VIDOVIT...... evo novog apdejta apropo cele ove nase spike od pre X meseci....   :)

https://bitcoinexchangeguide.com/polish-authorities-seize-over-10-million-dollars-from-dascoin-crypto-mlm-scam/

 

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...