Get Adobe Flash player
Sign in to follow this  
Zwerko

WoT – Rangirane bitke: Prva sezona

Recommended Posts

ranked_battles.jpg?fit=600%2C281

Rangirane bitke su zvanično završile sa testiranjem, ali daleko od toga da se sada stvari neće menjati iz sezone u sezonu. Samo pogledajte šta se dešava sa Klanskim kampanjama, svaka ima različita pravila. Sličnu situaciju možemo očekivati i sa rangiranim bitkama. Wargaming će nastaviti da podešava sistem, dok ne budu bili zadovoljni sa njim. Ali se ne treba time opterećivati, ono što treba da vas interesuje je kako, šta i gde za prvu rangiranu sezonu u WoTu.

Prva sezona rangiranih bitaka počinje 19. februara i traje bez prestanka 21 dan. Tokom sezone neće biti resetovanja chevrona/rankova, kao što je bilo u test verzijama, ali zato ima znatno više rankova.

en_h2gZ4E2.jpg?resize=820%2C258

Kao što videte na slici iznad. Sada ima 15 rangova, a 5, 10. i 13. rang su zaštićeni. Zaštićeni rankovi oko sebe imaju mali štit koji u gornjem desnom uglu ima broj koji predstavlja koliko bitaka možete izgubiti pre nego što izgubite štit, a samim tim i rang. Ako u bilo kom trenutku pobedite i zaradite chevron, štit se automatski puni u potpunosti.

Chevron zarađujete u bitkama, deluje prosto zar ne? U pobedničkom timu, prvih 10 igrača (po zarađenom baznom XPu) dobijaju chevron, a prva tri igrača u istom timu dobijaju dodatni chevron. Dok ostali u tom timu ne dobijaju chevron, ali ga i ne gube. U gubitničkom timu samo prvi igrač (isto po količini baznog XPa) dobija chevron. Igrači koji se nalaze ispod njega do 5 mesta ne gube chevron, dok ostali u timu gube jedan chevron.

ranked_battles_infographics-en_KUp4BwW.jSlikoviti prikaz sistema.

Kada ostanete bez chevrona ili štita na svom rangu, vi ga gubite i morate ga opet zaraditi. Jedino se 1. i 15. rang ne mogu izgubiti.

Možda se pitate čemu rangiranje i zbog čega bi se mučili. Pa zbog vrednih nagrada, ali da bi došli do toga prvo se morate plasirati na vodeću tabelu. Da bi se plasirali na vodeću tabelu morate skupiti 6 rang poena. Svaki rang daje jedan rang poen, kada ga prvi put osvojite i ne možete ga izgubiti. Kada dođete do 15 ranga, vaši tenkovi preuzimaju dalje. Svaki put kada vaš tenk osvoji 5 chevrona vi dobijate jedan rang poen i 25 bonova. Imajte u vidu da se za svako vozilo vodi odvojena statistika, tako da morate da osvojite chevron 5 puta sa npr. IS-7.

Na kraju sezone se dodeljuju nagrade, uzmite u obzir da se nagrade ne dodeljuju odmah posle kraja sezone već par dana posle. Kada se Wargaming uveri da igrači nisu nameštali mečeve.

Za svaki osvojeni rang dobijate nagradu. Ako ste u nekom trenutku stigli do 13. ranga i padnete na 5. rang i dalje dobijate sve nagrade kao da ste 13. rang. Kada kažemo sve, mislimo na sve. Ne dobijate nagradu samo za 13. rang, već i za svaki rang koji ste prethodno osvojili. Biće vam jasnije kada pogledate tabelu ispod.

en_bCBhhV3.jpg?resize=820%2C644

Što znači da ako ste osvojili 15 rang dobijate 4,500 bonova i preko 3.5 miliona kredita, a pored toga tu su personalne rezerve, zalihe, garažna mesta i premijum vreme. I to nije sve! Tu su nam i nagrade za postignut uspeh na vodećoj tabeli. Na kraju sezone igrači će biti podeljeni u tri lige, zavisno od količine zarađenih rangiranih bodova. Svaka liga ima svoje dodatne nagrade, zasebnu značku i personalizovanu kamuflažu za tenk.

en_wmIoSVy.jpg?resize=820%2C382

Nagrade nisu male, zato će i grind biti težak, ali vredan.
Ako vam nešto još uvek nije jasno, pogledajte video ispod (na engleskom) ili nas pitajte preko našeg foruma ili facebook stranice.

Više na sajtu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jedno pitanje jel sam duzan da igram svih 21 dan da bih dogurao do nekog rankan tj da bih dobio nagrade,msm ja sam prosecan igrac,recimo jel mogu da dodjem do 5 ranka a da igram npr 10ak/21 dan??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this