Sign in to follow this  
kruko

“Appear offline” opcija vas čini anonimnim na Hearthstone ladderu

Recommended Posts

appear-offline.png?fit=560%2C434

Blizzard je prošle godine na Battle.net klijentu konačno dodao jednu od najtraženijih ocpija za Battle.net, praktično još od 2010. godine, kada je izašao StarCraft 2 i Battle.net 2.0, a to je “Appear offline” opcija.

Ova opcija vam omogućava da budete nevidiljivi za vaše prijatelje, odnosno da izgleda kao da niste onlajn, i može da bude poprilično praktična kada želite da neko od vaših prijatelja ne zna da se igrate na Battle.netu (dosadni komšijin klinac, žena, devojka, šef, ćale koji igra WoW…). Ili je prosto tu kad jednostavno ne želite da vas niko uznemirava i želite da se na miru igrate vaših omiljenih Blizzardovih igara.

Međutim, za Hearthsotne igrače ova opcija je donela i jedan bag, koji nije toliko problematičan ogromnoj većini igrača, ali predstavlja solidno veliki problem tamo gde je najbitnije, u samom vrhu Legend laddera.

Naime, ukoliko igrač stavi na Battle.netu opciju da je “Appear offline”, onda se na Hearthstone ladderu pojavljujete potpuno anonimo, i umesto vašeg imena protivniku će samo pisati “Your opponent”, čak i bez rank ikonice! Ne znamo da li je ovo bag ili ciljna funkcionalnost, ali svakako je veoma loše za visoko rangirane legend igrače koji često igraju jedni protiv drugih.

U takvoj situaciji onaj ko izabere da bude anoniman uvek će biti u prednosti u odnosnu na onog čiji je ime javno. Igrači iz Top Hearthstone laddera često se međusobno vrlo dobro poznaju, i odlično znaju still i način igranja jedni drugih, kakve špilove vole, koje tech karte koriste, kakve odluke i poteze preferiraju da prave, i druge slične male detalje koji mogu da budu onaj tas na vagi pobede, pa je zato anonimi igrač uvek u prednosti, jer protivnik ne može da se oslanja na ove informacije.

Možda vam se ovo i ne čini preterano bitnim, ali u trenutku kada se svi igrači bore za deo poena koje ladder donosi u trci za plasman na sezonska svetska prvenstva, ovakva prednost i te kako ume da prevaga.

Zato mislimo da bi Blizzard što je hitnije moguće trebalo da reši ovaj problem i stavi da se i imena igrača koji su “Appear offline” na Battle.netu, jasno vide na Hearthsotne ladderu.

 

Pročitajte na sajtu


Don't think of understanding as a 'mental process' at all. Rather ask yourself: in what kind of case, under what circumstances do we say "now i can go on".

fUS165

kWcQcwQpf9Dedwp8ic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this