Get Adobe Flash player
Sign in to follow this  
Lucky

Dota 2 – Kinezi pokorili Filipine

Recommended Posts

galaxy-battles-cover-final-daz.jpg?fit=6

I to na kakav način. Ekipa VGJ. Thunder je u finalu Galaxy Battles II demolirala sjevernoameričke gigante, ekipu Evil Geniuses, sa 3:0. Ovom pobjedom je kineska ekipa zaradila 200,000$ dolara, dok je EG na svoj račun dodao 85,000$. Nedostajali su samo kvalifkacioni poeni.

galaxy-battles-picture.jpg?resize=600%2C

Poslednji dan turnira je otvoren derbi mečom donjeg dijela kostura u kojem su se sastale ekipe TNC Pro Team i OG. OG je nakon uzbudljivih 49 minuta igre riješio meč u svoju korist, nošen sjajnom igrom svog trenera, Sebastien “7mad” Debsa, na Lycanu (10-3-13). Team Spirit je u drugom meču četvrtfinala donjeg dijela kostura prikazao sjajnu partiju i nakon samo 27 minuta igre savladao ekipu Pain Gaming. Sjajnu partiju je pružio Ilya “Illidan” Pivcaev, takođe na Lycanu (6-1-11). Ovom pobjedom je ruski predstavnik obezbijedio sebi meč protiv OG-a.

Nakon kraće pauze uslijedilo je i polufinale u kojem je OG neshvatljivo ostavio Chaos Knighta ruskoj ekipi. Stigla je surova kazna – Illidan je na heroju po kojem je najprepoznatljiviji napravio dar – mar. Čak 13 ubistava uz samo jednu smrt za 23 minuta igre! Lekcija koji će OG itekako upamtiti za slučaj da se susretnu sa ruskom ekipom na nekom od sledećih takmičenja. Illidan je imao sjajnu podršku od ostatka ekipe, o čemu svjedoči i krajnji rezultat – 25:4 i duplo više net vrijednost (54 hiljada u odnosu na 27).

team-spirit-GB.jpg?resize=600%2C363

Ovako osokoljeni Rusi su mislili da se mogu odužiti ekipi VGJ. Thunder za poraz u polufinalu gornjeg dijela kostura. Ipak, snovi su im srušeni za malo manje od 29 minuta, tokom kojih je VGJ prikazao sjajnu timsku igru – čak 76 asistencija je imala kineska ekipa, uz 30 ubistava. Sa druge strane, Team Spirit je uspio ugrabiti samo 7 ubistava. VGJ je tako nakon malo jačeg treninga u finalu donjeg dijela kostura dobio priliku da se revanšira ekipi Evil Geniuses za poraz nanešen u finalu gornjeg dijela. Poraz koji je definitivno mogao biti izbjegnut, sa obzirom na to da su na drugoj mapi “prosuli” 15 hiljada net vrijednosti prednosti i izgubili dobijen meč.

Ukazanu priliku su i iskoristili, dominantnom igrom na sve tri mape. Ipak, pobjeda na drugoj je bila pod znakom pitanja nakon par sjajnih timskih borbi u kojima je EG sjajno igrao oko Sumailovog Faceless Voida. Na kraju se indisponiranost Clinton “Fear” Loomisa u finalnoj seriji pokazala kao jači protivnik ekipi EG-a od samog VGJ. Thundera.

Tako je VGJ. Thunder postao tek drugi kineski tim koji je ove sezone osvojio neki veći turnir (Newbee osvojio Perfect World Masters). Iako im ova titula neće značiti u borbi za što bolji plasman tokom Dota Pro Circuita, kao utješna nagrada im ostaje 200,000$.

Finalisti Galaxy Battlesa nemaju previše vremena za odmor. Za samo 2 dana na red dolazi ESL One Genting Minor gdje će njihovo znanje biti stavljeno na veliki test već u prvoj rundi – VGJ. Thunder igra protiv bratske ekipe Vici Gaming, dok Evil Geniuses očekuje duel protiv ukrajinskog predstavnika, ekipe Natus Vincere.

 

Pročitajte više na sajtu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this